• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.12.2017

18:01

UDRUŽENJE NIKŠIĆANA O UVREDI POSLANIKA DVERI: Srđan Nogo pljunuo u obraz celom jednom gradu!

Politika

UDRUŽENJE NIKŠIĆANA O UVREDI POSLANIKA DVERI: Srđan Nogo pljunuo u obraz celom jednom gradu!

Podeli vest

Udruženje Nikšićana Beograda reagovalo je na kako su naveli ispad poslanika Dveri Srđana Noga koji je omalovažavajući Predlog budžeta neprimereno i uvredljivo praveći paralelu sa navodnim "nikšićkim šibicarima kod Moskve", uvredio sve Nikšićane ne samo u Beogradu i Srbiji, već i instituciju Nacionalnog parlamenta. Pismo prenosimo u celosti:

Osim laži da su Nikšićani šibicari, što je omalovažavajuće i uvredljivo i za sve "žestoke momke sa asfalta", a među njima je svakako bilo i Nikšićana, ali ne i šibicara, a kamoli za časne građane koji su rođeni ili su poreklom iz Nikšića. Nego je, očito iz najnižih pobuda, pokušao da omalovaži ceo jedan grad i njegove žitelje. I to srpski grad čiji je zaštinik Sveti Valisije Ostroški.

Bez namere da se bavimo opštim mestima, moramo konstatovati da je Skupština Srbije već odavno postala poligon za verbalne ali i fizički isfrustrirane, nevaspitane, i nadasve, bestidne izlive gadosti i uvreda političkih protivnika i građana koji se neretko nađu na sočnom meniju razuzdanih poslanika.

Međusobno vređanje i šamaranje "prljavim vešom" u pojedinim trenucima  kulminira do mere da neupućeni gledalac, koji se tek uključio u prenos zasedanja, dolazi u ozbiljnu nedoumicu da li je u toku neki zadatak iz eruptivnih rijalitija koji su okupirali TV kanale, ili je pripito društvo, u direktnom prenosu, upravo banulo pod šator nekog vašarišta za trgovinu krupnom stokom.

No, na tu vrstu "čašćavanja", ćuškanja, njuškanja, i ostalih taktilno-retoričkih opštenja među političkim oponentima, već smo skoro oguglali, ali omalovažavanje cele jedne geografske populacije po širini i dužini, i to iza skupštinske govornice, vrhunac je bezobrazluka i besčašća.

 Svojom asimetričnom "genijalnošću" poslanik Dveri pljunuo je u obraz celom jednom gradu koji je u poslednja dva veka iznedrio plejadu umnih i ostvarenih ličnosti u gotov svim oblastima društvenog, naučnog i javnog života. I to bez posledica! Ni popmenu nije dobio.

Tačno je da je Nikšić nekada bio poznat po žestokim momcima  koje je oličavao etički kodeks, ispravniji i moralniji od onog institucionalnog i pravno definisanog. Ali i po sportistima i umetnicima - svetskog ranga, piscima, novinarima, glumcima, rediteljima, lekarima, pilotima, menadžerima i uspešnim polsovnim ljudima, predsednicima i premijerima više država, naučnicima, rektorima više univerziteta, profesorima, pravnicima, sudijama...

Dakle, poštovana predsednice Skupštine, ko je Nogo da na takav način, omalovažava građane zloupotrebljavajući skupštinsku govornicu?

Taj deklarativno-saborni Srbin, s neskrivenom potrebom da diskriminiše delove srpskog korpusa, očito nosi neke traume od Nikšićana, koje ovakvim dikvalifikacijama i uvredama i te kako mogu dobiti na intenzitetu.

Ovakvo ponašanje navodi da je Nogo još jedan lokalno-insfrustrirani pseudopatriota, sa latentnim sindromom malodušja, onog koji pati od kompleksa jačeg, pa, zaštićen poslaničkim imunitetom, pokušava da popridigne svoj povređeni ego?

Poštovana predsednice parlamenta, ovo obraćanje vama nije motivisano     obračunom sa čovekom čija će karijera trajati koliko letnji grad koji opustoši letinu (u ovom slučaju najviše štete imaju Dveri), već je razlog tome pasivnost predsedavajućeg koji nije sankcionisao ovako skaradno ponašanje jednog, nazovimo narodnog poslanika.

Nije li malo indikativno da se uličarski vokabular i nedopustiva količina frustrirajuće agresivnosti iz raznih rijalitija polako preseljava pod svodove Narodne skupštine? 

Jedino što ostaje jeste nedoumica oko toga ko koga ovde oponaša, i pokušavaju li pojedini narodni poslanici da ugroze rejting rijalitija, i na taj način izađu iz svojih primarnih staništa, tačnije- iz anonimnosti i lične neostvarenosti?   

Udruženje Nikšićana Beograd


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija