• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

14.12.2017

18:19

PREDSEDNIK VUČIĆ: Ponosni smo na prijateljstvo sa Kubom!

Politika

PREDSEDNIK VUČIĆ: Ponosni smo na prijateljstvo sa Kubom!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas popodne u Havani sa predsednikom Narodne skupštine Kube Estebanom Lasom Ernandesom, sa kojim je razgovarao o saradnji dveju zemalja

Predsednik Vučić je istakao da je ova poseta Kubi njegova prva poseta regionu Latinske Amerike od stupanja na dužnost, što predstavlja potvrdu naše posvećenosti daljem jačanju tradicije prijateljkih odnosa dveju zemalja i spremnosti za održavanje pozitivne dinamike bilateralnog političkog dijaloga, navedeno je u saopštenju. 
On je izrazio zahvalnost kubanskoj strani zbog njene pozicije povodom Kosova i Metohije, kao i na principijelnom zalaganju za poštovanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta država članica Ujedinjenih nacija. 

Printscreen CubaTV


Predsednik Vučić je istakao zainteresovanost Srbije za povećanje obima trgovinske razmene, polazeći od brojnih potencijala za saradnju u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije, biotehnologije i genetskog inženjeringa, turizma, građevinarstva i energetike, imajući u vidu privredne reforme koje je započela Kuba, a koje otvaraju prostor stranim investicijama i trgovinskoj saradnji. 



Predsednik Nacionalne skupštine Ernandes pozdravio je dinamičnu interparlamentarnu saradnju, koja je doprinela unapređenju sveukupnih odnosa Republike Srbije i Republike Kube.

VUČIĆ DOPUTOVAO NA KUBU! Slede zvanični razgovori

- Kuba je iskreni prijatelj Srbije i naši diplomatski odnosi traju već 75 godina - istakao je Ernandes. 

Predsednik Vučić je rekao da će Srbija u Ujedinjenim nacijama, kao i svim ostalim međunarodnim organizacijama, i dalje pružati podršku Kubi.

- Ponosni smo na naše prijateljstvo i verujem da će ova poseta unaprediti i našu ekonomsku saradnju - zaključio je predsednik Vučić. 

Predsednik Srbije boravi u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Kubi, kojoj, sudeći po vodećim nacionalnim medijima, zvanična Havana pridaje veliku pažnju. 

Vučić je posetu počeo ranije danas posetom Fabrici cigara Kohiba, jednog od kubanskih nacionalnih brendova.
Posle razgovora u parlamentu, srpski predsednik će na Univerzitetu Havana održati predavanje na temu "Srbija u Evropi - čuvar nezavisnosti i suvereniteta".

Na današnjoj agendi je i poseta specijalnoj razvojnoj zoni luke Marijel.

(FOTO) KAKO DOLIKUJE DRŽAVNIKU! Kubanski mediji veliku pažnju posvetili poseti Aleksandra Vučića!

U poseti Havani predsednika Srbije, inače, prate ministri privrede Goran Knežević, poljoprivrede Branislav Nedimović i zdravstva Zlatibor Lončar, kao i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Vučić se sutra sastaje sa kubanskim predsednikom Raulom Kastrom, na čiji poziv i boravi u poseti.
Za petak je predviđen i obilazak kubanskog Centra za genetski inženjering i biotehnologiju, kao i plenarni sastanak delegacija dve zemlje.

Vučić će sutra posetiti i Memorijalni kompleks posvećen nacionalnom heroju Hoseu Martiju.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Igor

pre 6 godina

Jačanje saradnje sa prijateljskom Kubom je jedan od prioriteta Srbije.Pohvale Vučiću za sav trud koji ulaže.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija