• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.12.2017

19:43

(FOTO) NASTAVLJA SE SARADNJA SRBIJE I RUSIJE U OBLASTI INOVACIJA: Ministar Popović razgovarao sa predstavnicima Ruske Dume

Politika

(FOTO) NASTAVLJA SE SARADNJA SRBIJE I RUSIJE U OBLASTI INOVACIJA: Ministar Popović razgovarao sa predstavnicima Ruske Dume

Podeli vest

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović primio je danas u Vladi Srbije predstavnike delegacije Odbora Državne Dume za ekonomsku politiku,industriju, inovacioni razvoj i preduzetništvo.

Dve delegacije istakle su značaj nastavka prijateljske saradnje između Srbije i Ruske Federacije,uz naglasak na to, da je ova poseta potvrda neraskidive povezanosti dve zemlje. Zamenik predsednika Odbora Državne Dume Denis Kravčenko naglasio je značaj posete Srbiji, sa čijim narodom, kako je istakao, oseća duhovnu bliskost. 

Ministar Popović zahvalio se predsedniku Putinu, jer je Rusija stavila veto na prijem Kosova u Unesko, čime je, kako  kaže,  nesumnjivo podržao teritorijalni integritet Srbije  i potvrdio važnost poštovanja Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN. 

mbpi.gov.rs

- Veoma je značajna predstojeća poseta predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića Rusiji, jer će biti potpisano više sporazuma, koji će biti osnov dalje bilateralne saradnje dve zemlje. Srbija nikada neće uvesti sankcije Rusiji i ostaje privržena politici vojne neutralnosti. Srbija  nikada neće postatičlan NATO-a - naglasio je ministar Popović. 

Dve strane su ponovile značaj daljeg unapređenja ekonomskih odnosa i ukazale na važnost razmenem iskustava u oblasti inovacija. Popović je naveo da je razvoj digitalne ekonomije jedan od prioriteta Vlade Srbije. 

mbpi.gov.rs

- Rusija i druge zemlje u Evropi, odmakle su daleko u razvoju ove sfere, pa danas  već imaju razvijenestrategije za upotrebu veštačke inteligencije. To je budućnost koju želimo da sustignemo sa našim mladim inženjerima - rekao je ministar.

POPOVIĆ: Ðilas je hteo da nas konfrontira sa Rusijom!

Kako ističe, Srbija stvara povoljnu klimu za sve investitore, posebno u oblasti  inovacija, istraživanja i tehnološkog razvoja.

mbpi.gov.rs

Na sastanku je istaknuto i da je od ključnog značaja unapređenje zakonodavnog  okvira koji bi omogućio privlačenje investitora, i lakše finansiranje inovacionih start-ap preduzeća.

- Veoma je važno da koristimo bescarinski režim sa Rusijom i EU, kako u trgovini tako i uprivlačenju stranih kompanija da rade kod nas - istakao je ministar Popović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija