• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

15.12.2017

09:49

SRBIJA IMA SVE PREDUSLOVE ZA USPEH! Brnabić: Mnogo toga se poklopilo, idemo napred

Politika

SRBIJA IMA SVE PREDUSLOVE ZA USPEH! Brnabić: Mnogo toga se poklopilo, idemo napred

Podeli vest

Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić kaže da je optimista za narednu godinu kada je reč o Srbiji i njenom ekonomskom razvoju jer imamo preduslove za uspeh u 2018. godini

- Završavamo godinu sa povećanjem penzija i plata u javnom sektoru, povećanjem minimalne cene rade, poreskim olakšicama, pre svega za start-ap kompanije i preduzetnike - rekla je premijerka na konferenciji Svet u 2018.

Ona je pojasnila da će ubuduće nove kompanije biti oslobođene poreza u prvoj i drugoj godini poslovanja i izrazila nadu da će to biti veliki impuls i motiv da ljudi pokušaju da pokrenu svoj biznis.

- Kada je reč o regionu, pravi je momenat i mislim da su se zvezde poklopile i da, ako postoji liderstvo i hrabrost, imamo veliku šansu, koja se neće ponoviti u narednim decenijama, da rešimo neka važna pitanja - poručila je predsednica vlade.

Ana Brnabić je ponovila da je za Srbiju veoma važna regionalna stabilnost.

Govoreći o odnosima u regionu, Brnabić je rekla da su od važni lični kontakti, navodeći kao primer to što je predsednik Aleksandar Vučić, kao premijer počeo da uspostavlja lične kontakte sa albanskim premijerom Edijem Ramom.

- Danas Srbija i Albanija imaju bolje odnose nego vekovima unazad, jer se neko odvažio da napravi lični kontakt. Rama je prvi albanski premijer u Srbije posle 68 godina i posle je sve išlo lakše. Imamo otvorena pitanja sa Albanijom, teških emotivnih, ali imamo iskren dijalog - istakla je ona.

Dodala je da je Vučić uspostavio lične kontakte sa premijerima Bugarske, Grčke, Mađarske... i da je prednost Srbije to što ima predsednika i premijera kojima je to važno i koji se, svako u svom domenu i u skladu sa ovlašćenjima, trude da Srbiju postave kao jednog od lidera regionalne stabilnosti.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija