• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

15.12.2017

11:40

​HRVATI IZAZVALI RAT NA DERBIJU! Strane službe htele nemire na ulicama Beograda - CILJ RUŠENJE VUČIĆA!

Politika

​HRVATI IZAZVALI RAT NA DERBIJU! Strane službe htele nemire na ulicama Beograda - CILJ RUŠENJE VUČIĆA!

Podeli vest

Među uhapšenim 'huliganima' šestorica Hrvata, jedan Bugarin i jedan Grk! Jedan od njih kik-bokser iz Splita Damir Tovarović, drugi Ante Firić! Stručnjaci tvrde: Stranci su ih iskoristili da probaju da destabilizuju državu!

Krvavu tuču na južnoj tribini Partizanovog stadiona tokom 156. večitog derbija u sredu uveče izazvala je grupa hrvatskih huligana iz Splita, i to po direktnim instrukcijama stranih službi. Njihov cilj bio je prelivanje sukoba na ulice i izazivanje nereda u Beogradu, tvrde za Informer odlično obavešteni sagovornici iz vrha bezbednosnih službi.

Informer


Naši izvori tvrde da je navodni sukob zavađenih frakcija navijača Partizana 'Vandal bojsa' i 'Grobara 1970' oko prevlasti nad tribinom zapravo bio samo paravan za mnogo opasniju igru koja je imala za cilj haos u Beogradu i Srbiji, i to u trenutku dok se predsednik Aleksandar Vučić nalazi u poseti dalekoj Kubi.


Hrvatski plaćenici

Da je ovde zaista reč o mnogo opasnijim stvarima od krvavog navijačkog obračuna u kome je povređeno 20 ljudi, potvrđuju i zvanične informacije MUP, prema kojima svi uhapšeni 'huligani' imaju debele kriminalne dosijee. Među 26 privedenih batinaša njih šestorica su Hrvati, jedan je Bugarin, a jedan Grk (!?). U tuči na stadionu Partizana najdeblji kraj je izvukao Splićanin Ante Firić (26), koji je uboden nožem u leđa. Njegov saučesnik Hrvoje Baković juče je, iako povređen, pobegao sa Vojnomedicinske akademije (VMA) u Beogradu! Među uhapšenima je identifikovan i kik-bokser iz Splita Damir Tovarović, nekadašnji hrvatski državni šampion poznat po nadimku Grizli.

Starsport/Informer


- Treba biti mnogo naivan pa poverovati da je ovde samo reč o borbi za prevlast na tribini. Saznanja srpskih, ali i hrvatskih službi kažu da su grupe plaćenika i batinaša poslužile kao marionete u rukama zapadnih moćnika. Pa zamislite da neki Beograđani sutra tek tako, sami od sebe odu na 'Maksimir' ili 'Poljud' da se tuku sa njihovim navijačima!? Tu nema nikakve logike, to je nemoguće! Neko je očigledno imao nameru da se neredi sa stadiona preliju i na ulice Beograda i da se na taj način naruši bezbednost i stabilnost čitave zemlje

- prenosi sagovornik Informera i podseća da su stravične slike sa Partizanovog stadiona obišle čitav svet i narušile ugled naše države.

Hrvati: Tukli po Beogradu da vrate dug

Hrvatski portali juče su bili preplavljeni informacijama o učešću njihovih izgrednika u neredima u Beogradu. Hrvati su posebno apostrofirali ulogu Anta Firića i kik-boksera Damira Tovarovića.

Nezvanična saznanja kažu da su ovi Splićani navodno imali određeni dug prema pojedinim Partizanovim navijačima, pa su odlučili da ih 'ispeglaju' na način koji najbolje znaju - premlaćivanjem suparničkih huligana.

Zvaničnim saopštenjem juče se oglasila i navijačka grupa "Grobari Jug", čiji navodi nesumnjivo potvrđuju da se na Topčiderskom brdu odigrala ozbiljna političko-bezbednosna akcija:

Reuters


"U toku derbija je napadnut Jug, ne samo 'Alkatraz' nego i ostale grupe, od strane domaćih izdajnika i hrvatskih plaćenika. Priče kako je Jug napadnut zbog paljenja zastava 'Jang bojsa' i 'Vandal bojsa' su netačne. Zastave su stajale gde i sve ostale i nisu zapaljene. Ta priča da su zapaljene su laž i služila je samo kao paravan za napade i dalje kriminalne i političke igre!",

saopštili su 'grobari', koji su hrvatske huligane poskidali skoro do gole kože, prebili ih, poskidali im satove, oduzeli novčanike i dokumenta.

Nadali se žrtvama

I dok se niko od državnih zvaničnika juče nije oglašavao ovim povodom, stručnjaci za bezbednost kažu za Informer da su 'pojedini strani moćnici' evidentno iskoristili navijače za pokušaj destabilizacije države. Tako bivši šef beogradske policije Marko Nicović kaže da je uveren da je ovo projekat stranih službi.

- Molim vas, pa šta toliki stranci traže na srpskom derbiju? Pa još Hrvati?! To jeste jako sumnjivo. Sve to meni liči na upliv stranih službi koje su pokušale da izazovu haos koji je trebalo da se prelije na ulice. Ako dolaze ljudi opremljeni za tuču, ponašaju se i deluju kao grupa, sve to zaista deluje dirigovano. Samo pukom srećom nije bilo mrtvih tamo na stadionu. A da se kojim slučajem to desilo, Beograd bi izgledao kao grad u kom divljaju horde. Ovo je trebalo da bude inicijalna kapisla koja bi destabilizovala državu - navodi Nicović i podvlači:

- Samo obrnite stvari i zamislite da "delije" i "grobari" u tolikom broju odu na meč Hajduka i Dinama na "Maksimiru". Hrvatska bi to predstavila kao srpsku invaziju! Ovo jeste maslo stranih službi i to je jasno kao dan!

Vučić: Za nasilje će svi odgovarati!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da će odgovarati svi koji su učestvovali u organizovanju i izazivanju nasilja tokom utakmice Partizan - Crvena zvezda, bez obzira na to čiji su državljani.

- Ne znam šta su tamo radili ne samo huligani nego i kriminalci iz pojedinih republika bivše Jugoslavije i nekih drugih zemalja, jer nisu došli da gledaju. Učestvovali su u organizovanju i izazivanju nasilja i naravno da će odgovarati. To što ste Hrvat ili građanin Hrvatske, ne ekskulpira vas od prekršajne i krivične odgovornosti - poručio je Vučić iz Havane.

Bezbednosni analitičar Milan Petrić smatra da su Hrvati i u prošlosti bili spremni na ovakve scenarije.

- Ako premotamo događaje iz devedesetih, ovo ne bi bio prvi put da Hrvati preko sporta pokušavaju da podriju naše državne institucije. Moguće je da su pojedinci koji su izazvali nemire dobili naređenja od neke službe. Sve je sa namerom inscenirano... - konstatuje Petrić.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
mileta

pre 6 godina

NICOVICU ZACUTI ZANAVEK I POKRI TE SE NICOVICI USIMA.GORI STE OD OVIH NA SLICI

HRVAT

pre 6 godina

Nije istina....istina je da je Partizan treci najveci hrvatski club...pa su ga htjeli otet Srbima

Zlatica

pre 6 godina

E,PA GROBARI,(MADA SAM ZVEZDAS), PONOSIM SE VAMA.PROTIV SAM NASILJA,ALI U OVOM SLUCAJU--MOJ NAKLON!!!.NEKA STE IH PREBILI,TO SU ZASLUZILI. PAZI,DOSLI U SRED BEOGRADA DA IZAZOVU NEREDE,DA SE SVE PRENESE NA ULICE OVOG NASEG PRELEPOG GRADA ,GDE JE SVAKO DOBRODOSAO. POKAZALI STE IM KAKO SE CUVA GRAD ,NAROD I DRZAVA.VISE IM NECE PASTI NA PAMET DA BITANGE OPET TAKO NESTO POKUSAJU U BEOGRADU.NEKA STE IH ODRALI OD BATINA...TAKO TREBA OMLADINO,CUVAJTE SVOJ GRAD I NAROD. ZIVELI GROBARI !!!!

magarić

pre 6 godina

to je al jazeera platila...oni su jedini znali gdje snimat i imaju para.....

Cro

pre 6 godina

Bizantinska logika :-). ,Huligane iz Hrvatske unajmile su navijačke skupine Partizana. Nadalje, kakva ste vi država koju ruše tuče navijača :-)

mijat311

pre 6 godina

Zabraniti već jednom to sranje što je postalo od fudbala,a ne da stalno strepimo od haosa na stadionima da se ne proširi na ulice.

Sekira

pre 6 godina

Klasican potpis,cia mi..posebno njih..valjda je sada jasno,da je pocela treca faza,nakon medijske ujdurme,i pokusaja finansiranja,politicike opozicije..ova faza ulicnog dobijanja vlasti,od mart 91,pa narocito 5oktobra ,uranila je,iz vise razloga..prolece se nece cekati,prvenstveno zbog rusa,i uticaja.u pamet se srbi..navijaci,najjaca k r iticna udarna masa,su primarni cilj..ni srpska nece biti postedjena,rad.vehabihe,navihaci iz zenice,gruoe iz sandyaka i c.gore,furkani,nusretovci,tejferovci..cekaju..u pamet se srbi,ne budite marionete...obilicevi zavetnici

Vanja

pre 6 godina

Nemogice. Otkud oni na derbiju. Hrvati hoce da destabilizuju Srbiju. Hrvatima nikad necemo moci vetovati

Nikolica91

pre 6 godina

Svako treba da odgovara za svoje postupke!

decembar

pre 6 godina

ala su ih izdevetali, Gospe moja Ante osta i bez grudnjaka.

sasa

pre 6 godina

plasim se da je sve ovo jedna velika proba za nesto veliko

Vidoje

pre 6 godina

Како се ствари на политичкој сцени одвијају, како је Енглеска одредила најбољег шпијуна да организује хаос по Србији и уруши је, ово је логичан потез! То ће се наставити на овај и онај начин! Колико ће Србија моћи да се одупре овом злу, видећемо!

Dragan R

pre 6 godina

Dobar tekst,ali i tekst koji traži jedan odgovor. Ako zaista ima istine u onome što ste napisali zašto su direktor BIA i ministar Unutrašnjih poslova još uvek na funkcijama? Čemu služe BIA i MUP ako je ovakvo nešto moguće organizovati u sred Beograda?

Igor

pre 6 godina

Ne sumnjam da će naša policija temeljito da ispita sve navode.

Draganab

pre 6 godina

Sacica huligana da destabulizuje Vucica, koja glupost

dusko

pre 6 godina

Strane sluzbe vrsljaju puno po srbiji a u zadnje vreme jako puno po severu srbije od novog sada do subotice a takodje i sandzak,raska jer njima je cilj da srbija bude slaba da nema vucica i da mogu da rade sta god hoce i zato predsednik vucic treba da bude celicna pesnica i da kazni takve koji razbijaju nasu lepu srbiju jer ako nas evropa nece u eu neka kaze a ne da ruse preko kriminalaca legitimno izabranu vlast....

Lala iz Banata

pre 6 godina

Познати дилери дрогом....

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija