• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.12.2017

16:31

PUTIN ĆE NAM DATI S-300, ALI STVARNO! Sutra jako važan sastanak predsednika Vučića i Putina!

Politika

PUTIN ĆE NAM DATI S-300, ALI STVARNO! Sutra jako važan sastanak predsednika Vučića i Putina!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u trodnevnoj poseti Moskvi, tokom koje će se sutra, na svoju krsnu slavu Nikoljdan, sastati sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Vladimirovičem Putinom. Glavna tema razgovora dvojice lidera, kako saznajemo, biće nastavak vojnotehničke saradnje

Na stolu će se, pre svega, naći pitanje nabavke moćnog raketnog sistema S-300 (verzija S-2500), koji je Putin spreman da pošalje Srbiji po najpovoljnijim mogućim uslovima.

Bila bi to jaka poruka

Nabavka S-300 bila bi ozbiljan signal mnogima da se Srbija ne sme napadati
Stevica Deđanski, analitičar

- Jedan od predloga jeste da Srbija dobije S-300 na lizing. Raketni sistem bi, dakle, ostao u vlasništvu Rusije, a mi bismo ga dobili 'na upotrebu' uz određenu naknadu. Poznato je da je S-300 veoma skup sistem, pa bi ovakav dil bio daleko isplativiji i brži za realizaciju. Sličan aranžman Moskva već ima sa Indijom, kojoj su na sličan način pre nekoliko godina 'rentirali' nekoliko podmornica - navodi sagovornik Informera i dodaje da bi Putin i Vučić na Nikoljdan i definitivno mogli da potvrde završetak ovog posla:

- Morate biti svesni da je ovde reč o vrlo ozbiljnim stvarima i da moraju da se preciziraju i najsitniji detalji. Ukoliko Srbija posle šest 'migova 29', 30 tenkova T-72 i 30 oklopno-izviđačkih vozila BRD-M2 dobije od Rusije i S-300, mi ćemo postati najjača vojna sila u regionu i niko neće smeti da nas napada... - zaključuje on.

Informer


Sam predsednik Vučić rekao je juče da iz Rusije očekuje "odlične vesti za Srbiju".

mojugao

Ivica Dačić

Šef diplomatije

Očekujem da u Moskvi bude potpisano nekoliko novih sporazuma i da budu dogovoreni ekonomski projekti i investicije za narednu godinu.

- U utorak imam veliki i važan sastanak sa predsednikom Vladimirom Vladimirovičem Putinom i nadam se da će biti jako dobrih i važnih vesti za Srbiju - poručio je predsednik uoči posete i dodao da će već danas, prvog dana boravka u Rusiji, obići Naučno-tehnološki park, a zatim će uručiti orden koji je bivši predsednik države Tomislav Nikolić posthumno dodelio ambasadoru Rusije u UN Vitaliju Čurkinu.

Stevica Deđanski, direktor Centra za razvoj međunarodne saradnje, ističe da je za budućnost Srbije od izuzetnog značaja vojnotehnička saradnja s Rusijom.

- Sem što nam pomažu u odbrani teritorijalnog integriteta, Rusija nam je značajna i zbog vojne saradnje. Moramo da budemo vojno ojačani da bismo u svakom trenutku bili spremni da se odbranimo od eventualnih napada. Vidimo da nam svako malo stižu pretnje s različitih strana... Nabavka S-300 bila bi ozbiljan signal da Srbija ne sme da se napada - napominje Deđanski.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nenad

pre 6 godina

S300 ce biti najveci poklon na jedan od najvecih Srpskih praznika koji je Srbija ikada dobila, hvala Putinu, Slava Rusiji!

Ivan

pre 6 godina

Svaki put kad smo otisli u rusiju oni su nam dali S300. Tamo idemo zadnjih 100 godina samo po oruzije i to nam je neka politika?

Sima

pre 6 godina

Igrate se recima,nismo mi nista dobili sve je to plaćeno,ods biće plaćeno parama ovog napaćenog naroda.Smatram da je ovo ćisto bacanje para,jer ukoliko dodje do sukoba velike sile uvek odlućuju.Previse smo slabi u medjunarodnim okvirima,bez obzira na sve!Bolje da su navedeni novac ulozili u lecenje bolesne dece,bolnice jer dzabe svi sistemi ako narod izumire!

Nena

pre 6 godina

Rusija je nama značajna svakako i kao prijatelj i kao saradnik!

Igor

pre 6 godina

Polako, ali sigurno postajemo najjača vojna sila u regionu! Ne može nam niko ništa!

Filip

pre 6 godina

Veliki brat nikada neće dozvoliti da se nađemo u situaciji u kojoj smo se našli 1999.godine.

Dare

pre 6 godina

Sistem S-300 bio bi jako značajan za odbranu Srbije od potencijalnog neprijatelja.

david

pre 6 godina

Sastati se sa mocnim Putinom je ipak ozbiljna stvar!

Mirko

pre 6 godina

Pravoslavna Rusija nam je veliki prijatelj, velika podrška i strateški partner.

Jovan

pre 6 godina

Zasto pisete dati, a ustvari ce nam prodati isto kao i migove i sve ostalo.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija