• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.12.2017

16:40

DAČIĆ, ŠEŠELJ I PALMA U KOALICIJI MOGU DO 12% - Spreman novi savez za izbore u Beogradu?!

Politika

DAČIĆ, ŠEŠELJ I PALMA U KOALICIJI MOGU DO 12% - Spreman novi savez za izbore u Beogradu?!

Podeli vest

Vojislav Šešelj potvrđuje da će, ako izborni rezultati trojne koalicije u Mionici budu dobri, razgovarati sa Dačićem i Palmom o zajedničkom nastupu u glavnom gradu

Koalicija SPS, SRS i JS, koja će svoju "premijeru" imati na lokalnim izborima u Mionici 24. decembra, mogla bi da na proleće u Beogradu osvoji oko 12 odsto glasova, pokazuju istraživanja javnog mnenja.

Ima nade za saradnju

Ono što sam video tokom zajedničke konferencije, gde su simpatizeri sve tri stranke bili jako srdačni jedni prema drugima, uliva nadu
Vojislav Šešelj, lider SRS

Socijalisti Ivice Dačića trenutno imaju između osam i devet odsto podrške birača u glavnom gradu, a Šešeljeva i Palmina stranka su ispod cenzusa. Međutim, zajedno mogu da ostvare značajan, dvocifren rezultat.

Međusobno se hvale

Da je "velika patriotska koalicija" u Beogradu sasvim moguća potvrđuje i lider SRS Vojislav Šešelj.

- Lokalni izbori u Mionici su nam eksperiment, lakmus papir. Ako tamo ostvarimo dobar rezultat, razmotrićemo nastavak saradnje. Moramo da vidimo kako ćemo proći i kako će narod gledati i reagovati na našu saradnju. Ono što sam video tokom zajedničke konferencije, gde su simpatizeri sve tri stranke bili jako srdačni jedni prema drugima, uliva mi nadu. Nismo još ništa konkretno pričali o Beogradu, ali svakako da jeste ostavljena mogućnost da proširimo naš dogovor i na beogradske i na republičke izbore - ocenio je Šešelj za Informer, dok Dačić i Palma juče nisu hteli ništa zvanično da potvrde, ali ni da demantuju.

Prethodno je u subotu lider SPS rekao da se socijalisti i radikali možda ponekad nisu slagali, ali da je sigurno da nikada nisu bili izdajnici.

- Naredni izbori su veoma važni iz ugla potrebe jačanja patriotskog bloka, jer sve je više onih koji bi da destabilizuju Srbiju i region - naveo je Dačić, sa kojim se saglasio i predsednik JS, ne štedeći reči hvale na račun Šešelja:

mojugao

Čedomir Jovanović

Lider LDP

Skup u Mionici na kom jedan pored drugog sede Šešelj i Dačić, prizivajući povratak politike devedesetih, pokazuje ispravnost insistiranja LDP na proevropskoj građanskoj politici.

- Čovek je razbio Hag kao zvečku! Tamo nije ni suđeno Šešelju, već Srbiji. A Šešelj je u Hagu odbranio Srbiju - zaključio je Palma.

Neminovno udruživanje

Analitičar Branko Radun kaže da bi od koalicije SPS, SRS i JS i u Beogradu koristi imale sve tri stranke.

- Mnogo je tu stranaka oko cenzusa i u takvoj situaciji neminovne su koalicije. Ne bih čak isključio ni da, na primer, samo Šešelj i Palma idu zajedno na izbore u Beogradu. Treba sačekati rezultate izbora u Mionici, možda će tada stvari biti malo jasnije - tvrdi Radun.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
koe

pre 6 godina

u koaliciju ide sps koji je za evropu i palma koji je najepvropljanin za 2017 i seselj koji je protiv evrrope ahhah pa ovo ko paralelni univerzum neki

vev

pre 6 godina

Sta bre ovaj Ceda skace svuda? Jel slobodan graaadjanin> Jeste, Pa put pod noge igumane , ne brini z parohiju! Da ti prevedem, pakuj kofere imas para pa se preseli u neku lepu EU zemlju, moze ti se, eto se ovde mucis? Bi ti al ti ne daju.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija