• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/rts

18.12.2017

20:12

PREDSEDNIK VUČIĆ O SASTANKU S PUTINOM:  Želimo da zaštitimo našu zemlju, OBEZBEDIMO VOJNU NEUTRALNOST!

Politika

PREDSEDNIK VUČIĆ O SASTANKU S PUTINOM: Želimo da zaštitimo našu zemlju, OBEZBEDIMO VOJNU NEUTRALNOST!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže za RTS da će sa ruskim predsednikom sutra razgovarati i o vojno-tehničkoj saradnji. Želimo da imamo dovoljno da štitimo zemlju i obezbedimo vojnu neutralnost, rekao je Vučić. Sastanak Vučića i Vladimira Putina trajaće oko dva i po sata.

Razgovaraće se o ekonomskim odnosima, pravima srpskih radnika u Rusiji, povećanju trgovinske razmene.

- Biće potpisani sporazumi u vezi sa gasom. Uvećana je potrošnja gasa, iznosi više od dve milijarde kubnih metara, jer kako napreduje industrija veća je i potrošnja gasa. Razgovaraće se o uvećanju skladišta u Banatskom Dvoru, kako bismo obezbedili siguirnost za građane i fabrike- rekao je predsednik.

Jedna od tema biće i vojno-tehnička saradnja. Vučić ističe da se Srbija ponaša kao suverena zemlja. "Želimo da imamo dovoljno da štitimo zemlju i obezbedimo vojnu neutralnost", kaže Vučić.

Planirana je, navodi, kupovina helikoptera Mi-17 ili varijacija tog modela.

printscreen

- Naše ratno vazduhoplovstvo skoro da nije postojalo, nabavili smo šest ‘erbasova‘ za vojsku i tri za policiju, dva Mi-17, šest ‘migova 29‘- rekao je Vučić.

- Naše ratno vazduhoplovstvo je snažnije nego što je bilo s početka devedesetih. Ako je izbor našeg naroda vojna neutralnost, moramo da je sačuvamo, to neće niko drugi- istakao je Vučić.  

(FOTO) ALEKSANDAR VUČIĆ posthumno uručio orden Vitaliju Čurkinu!

Na pitanje da li će biti reči o nabavci sistema protivvazdušne odbrane, Vučić je rekao da je kupovina takvog sistema suviše složeno i škakljivo pitanje "imajući u vidu činjenicu da ceo svet gleda u to kao da ne želi da vidi Srbiju jaku".

Predsednik je istakao zahvalnost Srbije Rusiji koja nam pruža podršku u očuvanju teritorijalnog integriteta.

- Da toga nema, naša pozicija bi bila gotovo neizdrživa-- napomenuo je Vučić.

Kada je reč o Rusko-srpskom humanitarnom centru u Nišu, Vučić je rekao da to nije laka tema za nas.

- Računam da će naši ruski prijatelji imati strpljenja da saslušaju naše argumente, a kakav će biti odgovor daće Vlada Srbije u narednom periodu- rekao je Vučić.

PUTIN ĆE NAM DATI S-300, ALI STVARNO! Sutra jako važan sastanak predsednika Vučića i Putina!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
dejan

pre 6 godina

Srbija ce podrskom Rusije u vojno tehnickoj oblasti obezbediti pre svega svoju sigurnost ali i mir i stabilnost celog regiona. Vucic radi pravu stvar.

Ivan

pre 6 godina

Ranije naše vojno vazduhoplovstvo možda nije postojalo, ali sada polako ali sigurno ga razvijamo i ono preuzima ulogu lidera u regionu.

Darko

pre 6 godina

Svakim danom sve jače i jače branimo i čuvamo našu suverenost koju nam niko oduzeti ne može. U NATO nikada nećemo ući.

simona

pre 6 godina

Vojna neutralnost je ono sto je najvaznije za nas!

Peki

pre 6 godina

Jačom ekonomijom i vojskom obezbedićemo našu neutralnost.

Stanko

pre 6 godina

Rusija pruža veliku podršku očuvanju teritorijalnog integriteta Srbije.

Dejan D

pre 6 godina

Srbija će ostati vojno neutralna, a Rusija hoće i želi da nam pomogne u tome. Oni poštuju našu odluku za neutralnošću i ne pritiskaju nas po tom pitanju.

marko

pre 6 godina

Vojna neutralnost se stiti oruzjem ... Zato nam je potrebno rusko oruzje i nadam se da ce ruska strana imati sluha za to ...

Snezana

pre 6 godina

Ma mi smo vec neutralni ,ali treba jos raditi na tome!

leonidas

pre 6 godina

Vucicevim zalaganjima veza sa Rusima nikad jaca.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija