• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: EKIPA INFORMERA

21.12.2017

15:35

VI ĆUTITE, A MI ŠALJEMO ORUŽJE! Otkrivamo šta su se u Moskvi dogovorili Putin i Vučić!

Politika

VI ĆUTITE, A MI ŠALJEMO ORUŽJE! Otkrivamo šta su se u Moskvi dogovorili Putin i Vučić!

Podeli vest

Ruski lider odobrio da se Srbiji isporuče najmodernije oružje i oprema, a od naših vlasti očekuje da detalje ugovora drže u najstrožoj tajnosti. Lazanski: To je normalno, međudržavni vojnotehnički ugovori se ne objavljuju

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Vladimirovič Putin odobrio je da se Srbiji isporuče savremeno naoružanje i vojna oprema, a od naših vlasti očekuje da sve detalje međudržavnog ugovora drže u najstrožoj tajnosti, saznaje Informer.

Tokom razgovora u Kremlju Putin je prekjuče Vučiću jasno rekao da je Rusija spremna da po najpovoljnijim mogućim uslovima našoj zemlji isporuči moderne raketne sisteme 'buk' i S-300, kao i helikoptere Mi17 i ranije dogovorene tenkove i oklopna vozila. Jedini uslov jeste da se detalji ovog međudržavnog dogovora nipošto ne iznose u javnost.
Najpovoljnije za Srbiju

Naši odlično obavešteni diplomatski izvori, upućeni u detalje sastanka dvojice lidera, objašnjavaju da je "zavet ćutanja" ustaljena praksa kada je reč o ovako visokom nivou vojnotehničke saradnje.
- Zbog tradicionalnih prijateljskih odnosa sa našom zemljom, Rusi su nam u oktobru ove godine donirali šest modernih 'migova 29', a sada su spremni da nam po specijalnim uslovima pošalju raketne sisteme 'buk' i S-300, kao i nove letelice. Sasvim je logičan Putinov zahtev da Srbija ne saopštava detalje o uslovima kupovine, pre svega o cenama, jer i mnoge druge države traže naoružanje od Rusije, a verovatno niko od njih neće dobiti privilegije kakve je dobila Srbija. S druge strane, razumljivo je da Putin neće da NATO bude upoznat s detaljima naših dogovora... - objašnjava naš izvor.

VUČIĆA STUDENTI U MOSKVI POZDRAVILI OVACIJAMA! Predsednik Srbije oduševio predavanjem na MGIMO!

da se ja pitam

VALENTINA MATVIJENKO
SAVET RUSKE FEDERACIJE

Visoko cenimo nezavisnu spoljnu politiku Srbije i to što ne podleže pritiscima, štiti svoje interese, ne uvodi sankcije Rusiji. Gospodin Vučić je čovek koji drži reč.

Da je sa ruskim liderom imao veoma ozbiljan i detaljan razgovor o vojnotehničkoj saradnji, potvrdio je i sam predsednik Vučić. On je istakao da se o detaljima ovakvih sporazuma uvek razgovara u četiri oka.
- Srbija je vojno neutralna zemlja, ona mora da osigura sebe i Srbija će napredovati u smislu svoje operabilne funkcionalnosti. To je ono što u ovom trenutku mogu da vam kažem - poručio je Vučić, dodajući da je sa ruskim predsednikom imao "dobar i sadržajan razgovor iza zatvorenih vrata".

Vojni stručnjak i komentator Miroslav Lazanski istakao je juče ogromnu važnost susreta Vučića i Putina i naglasio da su svuda u svetu detalji međudržavnih vojnotehničkih ugovora tajna.
- Kada je u pitanju isporuka, prodaja ili donacija vojne opreme i oružja, niko ozbiljan u svetu neće izlaziti sa konkretnim ciframa. To je poslovna tajna. Rusi su nama već nekoliko puta diskretno rekli: Nemojte licitirati u štampi za koliko para ste to dobili... Njima se, znate, javljaju i drugi kandidati, zemlje bivšeg Sovjetskog Saveza pre svega, sa željom da dobiju tako dobre cene, koje su Rusi nama dali iz nekih političkih razloga - rekao je Lazanski. 

OTKRIVAMO! Predsednik Vučić dobio titulu POČASNOG DOKTORA Moskovskog državnog instituta!

On je istakao i da su u toku ozbiljni pregovori sa Belorusijom oko kupovine raketnog sistema S-300 i modernih "migova", čiji su proizvođač upravo Rusi.

S razlogom je poslovna tajna
Kada je u pitanju isporuka, prodaja ili donacija vojne opreme i oružja, to je poslovna tajna. Rusima se javljaju i drugi koji žele tako dobre uslove i cene
Miroslav Lazanski, vojni stručnjak

- Vrlo ozbiljno razgovaramo sa Belorusijom oko isporuke šest aviona 'mig-29' i sistema S-300, ali da bi se to realizovalo, Rusija mora da da saglasnost, s obzirom na to da je ona proizvođač. Po njihovom zakonodavstvu, ono što oni proizvedu i prodaju nekoj državi, ta država može dalje da proda samo ako se Rusija saglasi s tim - objasnio je Lazanski.
Susret decenije

Na drugoj strani, analitičar Aleksandar Pavić kaže za Informer da je iz ovog sastanka dvojice lidera proisteklo mnogo važnih dogovora.
- Susret sa predsednikom Putinom, na kojem su postignuti važni, konkretni dogovori, po definiciji je od vrhovne važnosti za našu zemlju. Ako rezultat ovog sastanka na kraju bude nabavka S-300 ili analognih sistema koji će odvratiti potencijalne agresore iz vazduha, onda će za Srbiju ovaj susret biti jedan od najvažnijih u ovoj deceniji - tvrdi Pavić.

(FOTO/VIDEO) ROGOZIN PRED VUČIĆEM POTOPIO PSA U "TEČNOST KOJA DIŠE"! Novo čudo ruske nauke PRVI PUT PRIKAZANO pred srpskim predsednikom!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
aleksandar

pre 6 godina

U najstrozijoj tajnosti? Pa kako se onda zna za to???

mala

pre 6 godina

Rusi su nasi veliki prijatelji, to su nam mnogo puta i dokazali.

Milos

pre 6 godina

Ovaj puta ni novinari nisu mogli prokljuvati koje su poslove dogovorili Putin i Vučić.

Lala iz Banata

pre 6 godina

Što nam šalje to oružje, kad iznad Srbije može da "obara" - šta hoće...? " Pali brate "....!! Ko da su - navalili na te...!!

Ilija

pre 6 godina

Izem ti tajnost kad izašlo u javnost,niste mi vi novinari baš jasni.

Marcco

pre 6 godina

Pa nismo uspeli da prečutimo ni to da treba da čutimo...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija