• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.12.2017

16:35

KONAČNO! Zatvoren Haški tribunal - KRAJ SELEKTIVNE PRAVDE ZA SRBE!

Politika

KONAČNO! Zatvoren Haški tribunal - KRAJ SELEKTIVNE PRAVDE ZA SRBE!

Podeli vest

U Hagu je minutom ćutanja za sve žrtve počela ceremonija zatvaranja Međunarodnog suda za bivšu Jugoslaviju, poznatijeg kao Haški tribunal, koji će za deset dana i zvanično biti zatvoren i prestaće da postoji.

Ceremoniji zatvaranja prisustvuju mnogi zvaničnici, među kojima su i holandski kralj Viljem-Aleksander i generalni sekretar UN Antonio Guteres.

Ceremoniji prisustvuju i zvaničnici iz Srbije, kao i iz bivših jugoslovenskih republika, čiji su državljani tokom protekle 24 godine procesuirani pred tim sudom koji je 25. maja 1993. godine osnovao Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija radi gonjenja počinilaca ratnih zločina na teritoriji bivše Jugoslavije.

Tribunal je sa radom prestao 30. novembra okončavši sve prvostepene postupke, a njegov rad je nastavio takozvani Mehanizam za međunarodne krivične sudove, koji će okončati sve preostale žalbene postupke.

Tokom više od 24 godine rada, Tribunal je procesuirao 161 optuženog, od kojih su više od polovine bili Srbi iz vojnog i političkog života Srbije i Republike Srpske.

Zbog toga i zbog načina na koji su procesi vođeni, veliki broj građana Srbije i domaćih stručnjaka smatra da je haška pravda bila selektivna.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zimzelen

pre 6 godina

Sto krijete koliko je Srba osudjeno kazete vise od pola,reci pravi broj,evo da ja kazem neka Srbi znadu da je samo njima sudjeno,73 osudjeno Srba na 1138 godina plus 5 na dozivotnu kaznu,3 po 40 godina,hrvata osudjeno 20 na 294 god.muslimana;5 osudjeno na 42,god.Znaci 5 alinih osudjeno kao 1 Srbin

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija