• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.12.2017

21:18

LOKALNI IZBORI U NEDELJU:  Glasaće se u Pećincima, Mionici, Negotinu, Preševu i Kostolcu

Politika

LOKALNI IZBORI U NEDELJU: Glasaće se u Pećincima, Mionici, Negotinu, Preševu i Kostolcu

Podeli vest

U Pećincima, Mionici, Negotinu, Preševu i Kostolcu u nedelju, 24. decembra, biće održani lokalni izbori, a izborna tišina počinje u ponoć.

Pravo glasa u svih pet opština ima 117.162 birača, koji će u nedelju moći da glasaju od sedam do 20 sati. 
U Pećincima će 15.996 birača moći da iskoriste svoje biračko pravo na 30 biračkih mesta, a za ulazak u lokalni parlament nadmetaće se šest izbornih lista i to: izborna lista Aleksandar Vučić-SNS-SPS-Ivica Dačić; LDP - Borisav Kostić; SRS - Dr Vojislav Šešelj; "Dostojanstveno, bez straha - Bata Marković-DS i LSV; Jedinstvena Srbija - Dragan Marković Palma i izborna lista Za Pećince bez korupcije. 

Četiti izborne proglašene su u opštini Mionica i to Aleksandar Vučić - SNS, DS Mionica Milan Gavrilović Chićovan, Ivica Dačić - SPS - JS - Dragan Marković Palma- SRS - Dr Vojislav Šešelj i izborna lista Milan Krkobabić, PUPS. 

U Mionici će biti otvoreno 38 biračkih mesta, a pravo glasa u toj opštini ima 11.464 birača. 

I u Negotinu, čiji lokalni parlament ima ukupno 45 odbornika, za ulazak u lokalnu skupštinu takmičiće se četiri izborne liste, a u nedelju će biti otvorena 72 biračka mesta u toj opštini. 

(FOTO) VUČIĆ U PEĆINCIMA: Spasli smo zemlju od BANKROTA, plate i penzije će i dalje rasti, ALI IZ REALNIH IZVORA!

Pravo glasa u Negotinu ima ukupno 39.431 birača, a na lokalnim izborima nadmetaće se izborne liste "Aleksandar Vučić-SNS-SPS-Ivica Dačić", Demokratska stranka - prim Dr Momir Petkovic Moma; Ujedinjena seljačka stranka - Dragoslav Cvetković i izborna lista "Negotin bez korupcije" čiji je podnosilac istoimena grupa građana. 


Na lokalnim izborima u Preševu učestvuje osam izbornih lista, od kojih su sedam liste albanskih partija i grupa građana, dok se na jednoj listi okupilo šest srpskih političkih partija i to - SNS, SPS, Pokret socijalista, Jedinstvena Srbija, PUPS i SRS i to na listi koja se zove "Aleksandar Vučić - za Srbiju jedinstveno". 
U Preševu će u nedelju biti otvoreno 38 biračkih mesta na kojima će biračko pravo moći da iskoristi ukupno 38.751 birač. 

Na izborima u Preševu nadmetaće se izborne liste: Alternativa za promene; Demokratska partija Albanaca - Ragmi Mustafa; Demokratska unija Albanaca - Naser Aziri; Grupa građana Reforma za promene Demokratske partije Albanaca - Sami Saljihu; Partija za demokratsko delovanje - Adita Sinani; Demokratska unija doline -Skender Destani; Aleksandar Vučić - Za Srbiju jedinstveno i izborna lista Demokratska partija - Dželal Memeti. 

(FOTO) VUČIĆ U MIONICI: Tajkuni videli punu kasu pa bi da se vrate DA NASTAVE DA KRADU!

U Kostolcu će biti otvoreno 11 biračkih mesta na kojima će moći da glasa ukupno 11.520 birača. 

Na izborima u toj opštini takmičiće se pet izbornih lista: Aleksandar Vučić-SNS-SPS-Ivica Dačić; DS - Aleksandar Popov; Milan Krkobabić, PUPS - SRS, Dr Vojislav Šešelj; Grupa građana Iskorak - dr Zvonko Blagojević - Žarko Debeljački i izborna lista Srpski pokret Dveri. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
maki

pre 6 godina

Sirom Srbije, vidljivi su rezultati vlasti. Kilometri izgradjenih puteva, mnogobrojne otvorene, nove fabrike, dovodjenje stranih investitora, izgradnja i adaptacije mnogih zdravstvenih ustanova... Privreda je stala na svoje noge, polako dolazi do poboljsanja standarda... Gradjani su tu da daju svoj konacni sud, da glasaju za rad i rezultate rada, a ne za politikante i licemere, za one koji su ovu zemlju, pre nekoliko godina, doveli do prosjackog stapa.

kika

pre 6 godina

Neka se vise i odrze ti izbori da ne slusam vise ove iz opozicije. Dojadise i Bogu i narodu.

Romanija

pre 6 godina

I na ovim izborima će naprednjaci ubedljivo pobediti.

Rajko Ćuk

pre 6 godina

Neke stranke iz opozicije neće izaći na ove izbore jer ne mogu da da sastave izborne liste a oni najavljuju kako će da ih bojkotuju.

simona

pre 6 godina

Zna se koga narod podrzava i ko ima vecinu glasova!

Kostolac

pre 6 godina

Mi vec znamo za koga cemo glasati, glasacemo za one koji nas vode u bolju buducnost.

hanzaplast

pre 6 godina

Znaci, u nedelju uvece mozemo da ocekujemo ove opozicionare sto su strajkovali i bojkotovali da e da izadju iz svog gnezda i da nastave dalje...nije ih bilo nigde nekoliko dana, pa ce sad kad prodju izbori opet da laju,dok karavani prolaze...

Peki

pre 6 godina

Glasaće se i pobediće Srpska Napredna Stranka.

danko

pre 6 godina

Narod je svestan da zaista niko iz opozicije nema kapaciteta da nešto ponudi i da jedino SNS može unaprediti njihovu sredinu da bude bolje mesto za život.

Stanko

pre 6 godina

Na ovim izborima opozicija nema nikakve šanse.

maja

pre 6 godina

Tu nema mesta iznenadjenju, zna se ko ce pobediti.

Laza

pre 6 godina

U Preševu moira izaći na glasanje maksimalno Srba, da nas Albanci ne bi pregazili, a u ostalim opštinama verujem da će SNS bilo samostalno ili u koaliciji osvojiti većinu.

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)
Live TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)

Na sednici Saveta bezbednosti UN Vjosa Osmani dala je repliku na reči predsednika Aleksandra Vučića. Gosti "Info dana" bili su analitičar Dejan Miletić, advokat Pavle Staničić, politikolog Marko Šćepanović i pukovnik Veselin Šljivančanin komentarisali su govor Vjose Osmani u Njujorku. Uživo u studio javio se i Lazar Stević, dopisnik Informera sa Kosova i Metohije.

22.04.2024

18:09

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20