• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dobromirović

22.12.2017

20:35

OPASNO! TRAMP GURA KOSOVO U UN! Sprema se novi strašan diplomatski PRITISAK NA SRBIJU!

Politika

OPASNO! TRAMP GURA KOSOVO U UN! Sprema se novi strašan diplomatski PRITISAK NA SRBIJU!

Podeli vest

Američka ambasadorka Niki Hejli poručila da će SAD učiniti sve da lažna država Kosovo postane članica Ujedinjenih nacija. Kina i Rusija ostaju čvrsto uz Srbiju

Nema promene američke politike
Od starih neprijatelja teško možete stvoriti nove prijatelje. Zato se treba držati proverenih prijateljaVladan Glišić, Narodna mreža

Predsednik SAD Donald Tramp naložio je svojim saradnicima u UN da preduzmu sve kako bi lažna država Kosovo što pre postala član ove svetske organizacije, objavili su juče prištinski mediji.

Da u toj informaciji ima istine, potvrdila je američka ambasadorka pri UN Niki Hejli, koja je izjavila da će 'Vašington uporno raditi na tome da Kosovo bude prepoznato kao država - članica u Ujedinjenim nacijama'.

Komentarišući ove navode, Informerovi sagovornici procenjuju da Srbiju očekuje velika diplomatska borba u Savetu bezbednosti. Ipak, svi su ubeđeni da Rusija i Kina nikada i nipošto neće dozvoliti da lažna država Kosovo zaista uđe u UN.

Ivanović: Amerikance više ne zanima Balkan

Tanjug

Lider SDP Oliver Ivanović kaže da SAD ovo radi od samog početka krize na Balkanu.- Nekim čudom, a i greškama naših vlasti, Albanci su na Balkanu prepoznati kao prijatelji i partneri, a prema tom stavu je pravljena politika ove velike sile. Stvorili su, pa priznali lažnu državu Kosovo i logično je da se i dalje trude da se njihovo delo prepozna kao uspešan projekat. Bez članstva u UN, Kosovo će biti nedovršena misao. Ipak, SAD ne interesuje Balkan. Ovo je više retorička podrška i odgovor na albanske vapaje da se SAD uključe u dijalog - napominje Ivanović.

Ambasadorka SAD Hejli je 'plan SAD' iznela u Njujorku, na novogodišnoj svečanosti koju su organizovali generalni konzulat 'države Kosovo' i Američka privredna komora.

- Sjedinjene Američke Države radiće na tome da Kosovo postane članica Ujedinjenih nacija jer se Kosovo i SAD poštuju, veruju jedni u druge i dele iste demokratske vrednosti. Ova vrsta veze ne može da bude prekinuta... - istakla je Niki Hejli i podsetila da je Priština pomogla Americi tokom nedavne oluje koja je pogodila Teksas (!?!).

Marko Đurić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, reagujući na ovakve poruke Vašingtona kaže za Informer da Srbija ima svoje legitimne interese u južnoj pokrajini.

- Srbija kao suverena država zadržava pravo da na sve načine brani svoje državne i nacionalne interese, pa i u Ujedinjenim nacijama, gde srećom veći deo čovečanstva ima razumevanje za naše stanovište. Mnogi sponzori jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova sve više iskazuju nervozu zbog činjenice da se taj njihov projekat iz dana u dan pokazuje sve neuspelijim i neodrživijim. Umesto što tvrdoglavo insistiraju na propalom konceptu, možda bi trebalo da u saradnji sa nama počnu da tragaju za nekim boljim rešenjem... - apeluje Đurić.

VAŠINGTON BRUTALNO UDARIO NA SRBIJU: Kosovo će progurati u UN, Priština i SAD dele iste demokratske vrednosti!

Politički analitičar iz Republike Srpske Anđelko Kozomara ističe da takav stav američke administracije nije ništa novo.

Novogodišnji praznici dobra su prilika za promociju prijatelja Kosova. Posebno hvala američkoj ambasadorki Niki Hejli, koja je veliki zagovornik državnosti Kosova u Savetu bezbednosti UNTeuta Sahatćija, GENERALNI KONZULAT KOSOVA

- SAD su glavni kreator jednostranog otcepljenja Kosova i od tada su i glavni promoter njihove takozvane samostalnosti. Amerika je sve zločine OVK prema Srbima zataškavala i uništavala dokaze gde god je imala priliku za to. Sva nedela američke politike prema Srbima su već viđena i ovo je samo nastavak takve politike... - objašnjava Kozomara.

Vladan Glišić, lider Narodne mreže, smatra da je Hejlijeva razvejala i poslednje naše iluzije da će Donald Tramp menjati politiku Amerike na Kosovu i da će odustati od neprijateljstva prema Srbima.

- Od starih neprijatelja teško možete stvoriti nove prijatelje. Zato se treba držati proverenih prijatelja. Sada još više na značaju dobija spremnost Rusije da se umeša i podrži nas na Kosovu - podvlači Glišić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bane

pre 6 godina

Amerikanizovana ciganka, koja je indijka i veoma problematična, mnogo se zaigrala a nema pojma o istorijskim vrednostima malih naroda, misli da je prepametna, ustvari je obična emigrantkinja, koja je ranije bila guverner Južne Karoline i napadana je što je uklonila istorijsku južnjačku zastavu ispred parlamenta u Čarlstonu.

Penzioner

pre 6 godina

Mislim da je sada BAS ZASLUZIO ( TRAMP ) bar jos 2 bilborda podrske u Beogradu !!!!

Ajdemi popusi

pre 6 godina

Da su iste vrednosti to i ja potvrdjujem, Jenki poubijali sve CHEROKEE i ostala indijanska plemena, dok su ovi arnauti to isto uradili uz pomoc jenkija sa Srbima. Gamad + Gamad = ameri i siptari te jedno isto

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija