• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: intermagazin.rs

22.12.2017

17:57

TAČI PROVOCIRA PUTINA, TRAŽI DA MOSKVA PODRŽI KOSOVO U UN: Bivši lider OVK poručuje i da RUSIJI NIJE MESTO U DIJALOGU BEOGRADA I PRIŠTINE!

Politika

TAČI PROVOCIRA PUTINA, TRAŽI DA MOSKVA PODRŽI KOSOVO U UN: Bivši lider OVK poručuje i da RUSIJI NIJE MESTO U DIJALOGU BEOGRADA I PRIŠTINE!

Podeli vest

Prvi čovek privremenih šiptarskih institucija u Prištini Hašim Tači poruči je prilikom novogodišnjeg prijema da Kosovo nije Sirija i da Rusiji nije mesto kad je reč o pregovaračkom procesu Beograda i Prištine. Štaviše, bivši vođa zločinačke OVK pozvao je Putina da pomogne Kosovu da postane član UN 

To je bio njegov komentar na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je Rusija spremna da se, ako bude potrebno, uključi u dijalog o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine, prenela je Slobodna Evropa.

- Ovo nije 1998. ili 1999. godini, kada je bilo potrebno angažovanje celog međunarodnog faktora, kao u Rambujeu, a nije ni period od 2005. do 2008, kada su se vodili pregovori o političkom statusu, kazao je Tači.

On je istakao da je "Kosovo suverena i nezavisna zemlja koja sama donosi konačne odluke o dobrosusedskim odnosima".

SRPSKA LISTA BOJKOTOVALA Tačija u parlamentu!

- Međutim, adresa koja olakšava i vodi dijalog je Brisel, dakle Evropska unija, čiji članovi želimo da postanemo i mi i Srbija - rekao je Tači.

On je ponovio da je u Vašingtonu zatražio da se Sjedinjene Države direktno uključe u dijalog, za šta je dobio saglasnost američke administracije, naglašavajući da je podrška te zemlje dijalogu i do sada postojala.

- Želim da verujem da će Rusija, nakon okončanja ovog procesa, odigrati svoju ulogu tako što neće uložiti veto u Savetu bezbednosti na članstvo Kosova - rekao je Tači.

VAŠINGTON BRUTALNO UDARIO NA SRBIJU: Kosovo će progurati u UN, Priština i SAD dele iste demokratske vrednosti!

On je ocenio da dijalog ulazi u "konačnu fazu", a da to podrazumeva "ili recipročno priznanje Kosova i Srbije, ili okončanje procesa sa pravom Kosova da se učlani u UN".

Reuters/Beta

- Svaki sporazum Kosova i Srbije, kao dve suverene zemlje, moraju da priznaju i Evropska unija i UN, kao i oni koji trenutno ometaju naše članstvo u UN - istakao je Tači.

NUKLEARNI DIJALOG O KOSOVU? Vašington i Priština protiv Moskve i Beograda!

Stalni ambasador SAD-a u Un Niki Hejli istakla je da  Kosovo i SAD dele iste demokratske vrednosti i zatražila stolicu za južnu srpsku pokrajinu u svetskoj organizaciji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mirko

pre 6 godina

Verovatno se previše naduvao, pa nezna sta govori

Radovan

pre 6 godina

Kosovski Albánci moraju da shvate da su i oni i deo Američke administracije kriminalci i da se iza svega toga krije velika igra Amerike da ovlada celim balkonom? Amerikanci ma do Siptara nije stalo to je jasno oni su zahvaljujući tom ratu vojno došli napravili bazu i Kosovo je Srbija to je i nima jasno.Ta narko mafija će kad tad doći na videlo i bice raskrinkana to je sigurno?Vucic radi ispravno logicno i štiti interese Srbije.

AS

pre 6 godina

KOSOVO I SAD ZAISTA DELE ISTE VREDNOSTI, BANDITI SU I JEDNI I DRUGI.

ziva

pre 6 godina

ej taci pa nije ti to avganistan to je RUSIJA pravoslavna zemlja

baki

pre 6 godina

treba se podeliti kosovo i svako svoj deo da dobije i dovidjenja eto ima polovina i da zavrsimo vise s tim.

AS

pre 6 godina

MNOGO LAKO DAJEŠ NEŠTO ŠTO NEBI SMEO. JA SAM GODINAMA I NE SAMO JA, VEĆ CELA SRBIJA, IZDVAJALI DNEVNICE OD PLATA ZA RAZVOJ KOSOVA. NEDAMO NAŠE. IZVINI.

Subotica

pre 6 godina

Ovaj Taci nije sav svoj definitivno! Ko je po njemu glavni grad Kosova Brisel ili Vasington? Iz UN ingerencija je prebacena na Brisel a ovaj trazi Ameriku bez obzira na rezoluciju 1244. Nato nas je napao i okupirao nam Kosovo potom podigao vojnu bazu Bondstil a ludi Taci ne shvata da Srbija u krajnjem slucaju moze da kao Asad, mrdne prstom i zatrazi pomoc Rusije i onda kraaaj! Znam da bi nas to kostalo ali ipak...Rusija nas nikad nije bombardovala. Uvek smo bili saveznici a da nije bilo njih realno nikad se nebi oslobodili od fasista. Ovaj Americko-siptarski napad je sofisticiraniji, moderniji ali...nisu svi blesavi kao oni i zato, Srbijo gazi g...a!

jova

pre 6 godina

Šiftari na Kosovu su Biblisni nepismen narod,pa neznaju šta rade,i šta ih uskoro čeka,a čeka ih bežanje sa Kosova u Albaniju i makedoniju,i tamo ih čeka sud za nedela koja su uradili Srbima na Kosovu,nigde oni ne mogu da pobegnu, još ih treće razredni Anglo-Američki demoni podržavaju,neznaju da je Bog odredio da Anglo-Amerika propada,šta će biti sa šiftarima na Kosovu i hrvatima kad im amerika propadne,ništa drugo i oni će propasti sa njom,a ta propast Amerike je svakoga dana sve bliža,tako je Bog odredio u svom zakonu Bibliji i to nemože nitko na zemlji da spreči, 8.Kralj dolazi koji će vladati svetom mesto Amerike,a ti tači i tvoji koljači ćete dobiti šta ste zaslužili,Bog će vas kazniti za vaša zla nedela.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20