• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.12.2017

16:25

PRETI POBUNA U VRHU NARODNE STRANKE: Jeremić još drži Đilasa na ledu!

Politika

PRETI POBUNA U VRHU NARODNE STRANKE: Jeremić još drži Đilasa na ledu!

Podeli vest

Propali predsednički NATO kandidat Vuk Jeremić ima ozbiljan problem u svojoj Narodnoj stranci jer brojni funkcioneri njegove partije odbijaju da podrže Dragana Đilasa kao zajedničkog kandidata za gradonačelnika Beograda

Kako Informer saznaje, u NS postoje bar dve struje - dok se jedna zalaže za koaliciju sa tajkunom, druga se otvoreno protivi Đilasu.

- Nedavno je na organima stranke došlo do ozbiljne rasprave u vezi sa podrškom bivšem gradonačelniku. U svojim antiđilasovskim stavovima prednjačio je potpredsednik NS Siniša Kovačević, koji ovom ne može da zaboravi diktatorsku vladavinu i brutalnu cenzuru medija. S druge strane su oni koji se plaše da će ih Đilas zakinuti za funkcije i smatraju da bi veći deo kolača, odnosno gradskih funkcija mogli da dobiju kada bi išli na izbore kao lideri desnog bloka - objašnjava naš izvor i napominje da i sam Jeremić ima rezervu prema Đilasu jer ga je svojevremeno izbacio iz DS:

- Ni Vuk nije načisto da li da poveruje Đilasu. Tako je i njihov nedavni sastanak protekao u rukavicama, bez previše srdačnosti. Očigledno nisu zakopali ratne sekire. Zato Jeremić i dalje koketira i tajno pregovara sa 'Dverima' - kaže naš sagovornik.

Sve ovo je između redova juče potvrdio i sam Jeremić, koji kaže da njegova stranka nije donela odluku o podršci Đilasu.

- Narodna stranka će uskoro doneti odluku o tome da li će podržati Đilasa. Nije tajna da sam imao neslaganja sa bivšim predsednikom DS. Moramo ostaviti lične sujete po strani. Siniša Kovačević je na sastanku sa Đilasom citirao narodnu izreku da se, kada su deca bolesna, zovu i stričevi sa kojima ne razgovarate... - naveo je Jeremić.

Politički analitičar Dragomir Anđelković kaže da će opozicija sve učiniti ne bi li se dokopala fotelja.

- Zna dobro Jeremić s kim ima posla i zato ne čudi da se premišlja oko podrške Đilasu. S druge strane, njegove ambicije mnogo su veće od toga da nekome bude podrška iz drugog reda, on je sebe uvek video kao lidera i sigurno pikira na mnogo veći udeo u vlasti - ocenjuje Anđelković.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija