• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.12.2017

19:03

MILORAD DODIK O PREDLOGU AMERIČKOG KONGRESMENA: Nema potrebe za Dejtonom 2, Republika Srpska nije za to!

Politika

MILORAD DODIK O PREDLOGU AMERIČKOG KONGRESMENA: Nema potrebe za Dejtonom 2, Republika Srpska nije za to!

Podeli vest

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas, komentarišući predlog američkog kongresmena Majkl Tarnera da se potpiše "Dejton 2", da on nije za to već za unutrašnji dogovor bez uplitanja stranaca.

- Za mene je prihvatljiv okvirini i izvorni Dejton. BiH je daleko od funkcionisanja i to vidimo u zajedničkim institucijama. Znajući kako deluju ti kongresmeni, senatori u američkom sistemu, moguće da se radi o nečijem lobiranju. 

Mislim da nema potrebe za Dejtonom 2. Mi nismo za to. Mi smo za unutrašnji dogovor bez uplitanja stranaca", kazao je Dodik za regionalnu televiziju N1.

On je to rekao upitan da prokomentariše izjavu kongresmena američke savezne države Ohajo Majkl Tarnera koji je pre tri tri dana u američkom kongresu izrazio bojazan da je mir uspostavljen Dejtonskim sporazumom u opasnosti i pozvao državnog sekretara Reksa Tilersona da bude domaćin Dejtonskog mirovnog sporazuma II.

AMERIČKI KONGRESMEN MAJK TARNER TRAŽI OD TILERSONA da se SAD okrenu Balkanu i predložio potpisivanje "Dejtona 2"


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sekira

pre 6 godina

Svetski krojac sudbina,cesto prekraja odela,ostavljajuci srbe u tesno skrojenom..dnevno.politicka moda,po potrebi balskih haljina njihovih marioneta,sarajeva,zagreba ne sme biti dozvolhena..kako te dame zakukaju,srbi da im sa ledja,kozu daju..dosta..stop...obilicevi zavetnici...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija