• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: vesti-online.com

25.12.2017

12:43

NEKA DOĐE TRAMP I KAŽE ŠTA IMA, NEĆEMO DA PRIČAMO SA HOJT JIEM: Žestok odgovor Ivice Dačića diplomati SAD!

Politika

NEKA DOĐE TRAMP I KAŽE ŠTA IMA, NEĆEMO DA PRIČAMO SA HOJT JIEM: Žestok odgovor Ivice Dačića diplomati SAD!

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da da bi voleo da u Srbiju dođe predsednik SAD Donald Tramp i da saopšti "sve što ima". Nećemo valjda, poručuje Dačić, o tome da razgovaramo sa (Brajanom) Hojtom Jiem

Kada neko razgovara u Moskvi razgovara sa Putinom, ne razgovara sa šefom neke direkcije u ministrastvu spoljnih poslova - jasan je šef srpske diplomatije. 

Dodao je i da poruke na taj način mogu da se šalju "kvazi državama" u svetu. 

- Što se tiče Srbije mi želimo dobre odnose sa SAD-om, ali za to je potrebno najmanje dvoje - rekao je Dačić.

On dodaje i da Srbije želi nova prijateljstva, dobre odnose sa SAD, ali da neće zapostaviti stare prijatelje.

Komentarišući najave Ministarstva spoljnih poslova SAD da će Ministarstvo odbrane sa Stejt departmentom sledeće godine sačiniti izveštaj o saradnji zemalja Zapadnog Balkana sa SAD-om, ali i sa Rusijom, on je rekao da "svako treba da radi svoj posao".

SRBIJU ČEKA PAKAO, ALI MORA IZDRŽATI: SAD namerile da izbace Rusa sa Balkana, VAŠINGTON ĆE BRUTALNO UDARITI NEPOSLUŠNE!

- Naš posao je da obezbedimo da Srbija bude jaka, poštovana, da može da se odbrani. Mi smo nezavisna zemlja koja vodi neutralnu politiku odbrane. To znači da naša vojna saradnja ravnopravna sa svima - naglasio je Dačić za RTS.

Dodaje da je Srbija u spoljnoj politici postigla dobre rezultate, da se predsednik Aleksandar Vučić u poslednjih nekoliko meseci susreo sa svim vodećim svetskim državnicima.

OPASNO! TRAMP GURA KOSOVO U UN! Sprema se novi strašan diplomatski PRITISAK NA SRBIJU!

- Srbija je uspela da ide korak dalje u evropskim integracijama. Želimo nova prijateljstva i sa SAD, Britanijom, Francuskom, ali neće zapostaviti stare prijatelje - naglasio je on.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
deda Raša

pre 6 godina

Bravo Daco, legendo. Ne doyvoli nikakve kontakte sa prodatim dusama.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija