• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik.rs

25.12.2017

13:21

SRBIJA NE TREBA DA SE PLAŠI NATO, ALI MORA IMATI MOĆNU VOJSKU I OBAVEŠTAJNE SLUŽBE: Problem je što SAD hoće čista leđa za udar na Rusiju!

Politika

SRBIJA NE TREBA DA SE PLAŠI NATO, ALI MORA IMATI MOĆNU VOJSKU I OBAVEŠTAJNE SLUŽBE: Problem je što SAD hoće čista leđa za udar na Rusiju!

Podeli vest

Srbija u svojoj istoriji nikada nije bila član nijednog vojnog saveza, ne treba da se plaši NATO, ali treba trezveno da ga uzme kao pretnju 

Bivši ambasador Jugoslavije i ministar inostranih poslova Vladislav Jovanović je kazao da je NATO "tema koja nas zaokuplja poslednjih 30 godina", jer je ta alijansa, prema njegovom mišljenju, sve to vreme angažovana na "osporavanju i oštećenju svih mogućih nacionalnih i državnih interesa Srbije".

- Mi smo pod pojačanim pritiskom NATO. Balkan sve više postaje prostor koji SAD mora da obezbedi i očisti od ruskog uticaja, da bi imale leđa ka daljem prodoru ka Rusiji, uključujući i vojni. Ipak, želja da se inkorporira Balkan u evroatlanske organizacije nije tako ostvariva kao što se čini, a takođe, Srbija u celoj svojoj istoriji nikada nije bila član nijednog vojnog saveza - rekao je Jovanović na tribini "Treba li Srbija da se boji NATO sa kojim sve više sarađuje".

SRBIJU ČEKA PAKAO, ALI MORA IZDRŽATI: SAD namerile da izbace Rusa sa Balkana, VAŠINGTON ĆE BRUTALNO UDARITI NEPOSLUŠNE!

Kako smatra, jedna od velikih zasluga bivšeg predsednika Vojislava Koštunice jeste što je uspeo da se definiše Ustavom vojna neutralnost i to je, ističe, osnovna tačka za Srbiju za odupiranje "neprijatnim pritiscima sa zapada", kao i da toj definiciji nedostaje samo "trajna" vojna neutralnost, da se ne bi menjala nijednom drugom.

Nekadašnji načelnik Generalštaba Vojske Srbije Branko Krga naglašava da Srbija ne treba da se boji NATO pakta, kao ni da, "uostalom, Srbima kao narodu nije ni svojstveno da se plaše bilo koga", da sada, za razliku od 1999. godine, očigledno nema nikakvih oružanih incidenata koji bi bili povod za neku intervenciju prema našoj zemlji, ali da tehnički, opasnosti postoje. 

PUTINOVE PODMORNICE ZALEDILE AMERE: Moskva može kad poželi DA PREKINE VEZE EVROPE I SAD, najveća frka je od podmornice nosača!

- Čim su tolike oružane snage u okruženju, one mogu potencijalno da ugroze bezbednost Srbije, ali nema indikatora da ta neposredna opasanost postoji. Da bi se na duži period izbegla opasnost od tih snaga, treba nastaviti saradnju sa njima, a potrebno je jačati odbrambene potencijale, kao i obaveštajne službe - rekao je Krga. 

fotomontaža

Dušan Proroković iz Centra za strateške alternative saglasan je da se NATO ne treba plašiti, ali i da je neophodno ukalkulisati buduća dešavanja oko i unutar NATO, jer to je, smatra, stvar i spoljne i bezbednosne politike zemlje. 

RAĐA SE NOVA VOJSKA REPUBLIKE SRPSKE: Postrojavanje zakazano za 9. januar! DODIK POVUKAO NAJOPASNIJI POTEZ U KARIJERI!

- Sve priče o tome su ispričane, vreme je demantovalo da bi zbog članstva u NATO dolazili investitori, da bi bio bolji ekonomski razvoj, to pokazuju i primeri iz okolnih zemalja, zato se celokupna argumentacija svela na kafanske doskočice - bolje da budemo za stolom, nego na meniju - rekao je Proroković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
deda Raša

pre 6 godina

E moj Jovanovicu, ne spustaj loptu. Nismo se mi njih plasili ni devedesetih, porusise nam mostove, pruge, bolnice, vozove i jos mnogo. mnogo toga. I pored svega ne plasim ih se. Njihov cilj vec i vrapci znaju. Isti taj cilj je imao i Hitler, sta onda reci o NATO?

Anarhista

pre 6 godina

Кад смо имали златни период да правимо атомску, нисмо. Сад га сисајмо.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija