• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.12.2017

19:30

OIK U PREŠEVU: Poništeni izbori na šest biračkih mesta!

Politika

OIK U PREŠEVU: Poništeni izbori na šest biračkih mesta!

Podeli vest

Opštinska izborna komisija u Preševu danas je, zbog nezakonitosti, poništila izbore na šest biračkih mesta na kojima će glasanje biti ponovljeno, izjavio je danas predsednik Opštinske izborne komisije u Preševu Zećirja Miftari

On je za Tanjug rekao da su izbori poništeni na tri biračka mesta jer je bilo više listića u glasačkim kutijama nego što je izašlih birača, dok na dva biračka mesta nisu bile popunjene potvrde za glasanje van biračkog mesta. 

Izbori će biti ponovljeni i na biračkom mestu 5 gde je juče oko 14 sati prekinuto glasanje, kaže Miftari. 

Naveo je da na šest biračkih mesta na kojima će glasanje biti ponovljeni ima ukupno više od 9.000 birača. 
Miftari je rekao da OIK priprema rešenje o poništavanju glasanja na šest biračkih mesta u Preševu koje će poslati izbornim listama. 

Rok za žalbe je, dodaje, 24 sata.
Na jučerasnjim lokalnim izborima u Preševu učestvovalo je osam izbornih lista, a OIK će kasnije tokom dana objaviti najnovije preliminarne rezultate.

U Preševu je juče bilo otvoreno 38 biračkih mesta, a biračko pravo mogao je da iskoristi ukupno 38.751 birač. 
Na izborima u Preševu učestvuju izborne liste: Alternativa za promene; Demokratska partija Albanaca - Ragmi Mustafa; Demokratska unija Albanaca - Naser Aziri; Grupa građana Reforma za promene Demokratske partije Albanaca - Sami Saljihu; Partija za demokratsko delovanje - Adita Sinani; Demokratska unija doline - Skender Destani; Aleksandar Vučić - Za Srbiju jedinstveno i izborna lista Demokratska partija - Dželal Memeti. 

ALEKSANDAR VUČIĆ O LOKALNIM IZBORIMA: Ubedljiva pobeda SNS govori da OBIČAN NAROD NE MOŽETE PREVARITI!!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija