• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.12.2017

17:58

POTPUNA DOMINACIJA! VUČIĆ SA 56,2% SKOČIO NA 69,3%: Naprednjaci jači nego ikada u istoriji!

Politika

POTPUNA DOMINACIJA! VUČIĆ SA 56,2% SKOČIO NA 69,3%: Naprednjaci jači nego ikada u istoriji!

Podeli vest

Na lokalnim izborima u četiri opštine u nedelju uveče SNS u proseku osvojio 69,3% glasova. Na istim biračkim mestima na parlamentarnim izborima 2016. naprednjaci imali 56,2%, dok je na predsedničkim izborima aprila ove godine Vučić dobio 65,2% glasova

Srpska napredna stranka više nego ubedljivo je u nedelju pobedila na lokalnim izborima u Pećincima, Mionici, Negotinu i Kostolcu, gde je u uslovima ogromne izlaznosti u proseku osvojila impozantnih 69,3 odsto glasova!

Naprednjaci ne samo da su do nogu potukli političke rivale već su uspeli i da u ovim opštinama drastično poprave svoje rezultate sa prethodnih izbora. O tome najbolje govori podatak da je na istim biračkim mestima SNS na parlamentarnim izborima 2016. godine imao u proseku 56,2 odsto glasova, dok je na predsedničkim izborima aprila ove godine Aleksandar Vučić dobio 65,2 odsto glasova.

Informer

Velika izlaznost važna

Stručnjaci ocenjuju da su rezultati iz četiri opštine najkonkretnija najava pobede vladajuće koalicije na prolećnim lokalnim izborima u Beogradu. Vladimir Pejić iz agencije "Faktor plus" kaže da spektakularna pobeda SNS u Pećincima, Mionici, Negotinu i Kostolcu jeste "ozbiljan indikator" za ono što nas očekuje u prestonici.

Džaba im provokacije

Zahvalni smo građanima Srbije što nisu naseli na performans i provokacije 'žuto-riđe' koalicije
Miloš Vučević, potpredsednik SNS

- Lokalni izbori nikad nisu do kraja reprezent stanja koje postoji na nivou republike, ali u ovom slučaju pobeda SNS jeste ubedljiva i jasan je indikator stanja u zemlji. Takođe, opštine u kojima su održani izbori dosta su razuđene po Srbiji, obuhvatile su veliki broj građana koji imaju pravo glasa, a zabeležena velika izlaznost je naročito bitna... Tako da slobodno možemo govoriti o jednom većinskom opredeljenju birača prema SNS i na širem nivou, i u Srbiji i u Beogradu - objašnjava Pejić.

mojugao

NEBOJŠA KRSTIĆ

ANALITIČAR

Ponašanje Jankovića i Jeremića na proteklim lokalnim izborima je bedno i kukavičko. To je pokušaj destrukcije institucije izbora.

Sa njim je saglasan i analitičar Dejan Vuk Stanković, koji potvrđuje da ovi izbori nesumnjivo pokazuju tendencije u biračkom telu i stanje u strankama.

- SNS očigledno ima stalni trend rasta i dokazao je da ima veoma razvijenu i efikasnu stranačku infrastrukturu. S druge strane, opozicija je politički konfuzna i nije nikakav ozbiljan konkurent. Sličan rezultat u Beogradu ne bi bio iznenađenje - ističe Stanković.

Komentarišući ovu do sada neviđenu dominaciju svoje stranke u političkom životu Srbije, potpredsednik SNS Miloš Vučević ocenio je da su građani dali "legitimitet politici".

Stručnjaci: Ovo je najava pobede na lokalnim izborima u Beogradu

- Posebno smo zadovoljni istorijskim rezultatom postignutim u Preševu, gde je jedinstvena srpska lista 'Aleksandar Vučić za Srbiju jedinstveno' prešla cenzus (vidite okvir). SNS je u svim delovima Srbije u kojima su održani izbori odnela ubedljivu pobedu, čime su građani potvrdili njenu politiku. Zahvalni smo građanima što nisu naseli na performans i provokacije 'žuto-riđe' koalicije, odnosno kako ih sami građani zovu, 'lopovske koalicije' - naglasio je Vučević.

DS: Solidan rezultat (!?)

Na drugoj strani, lider DS Dragan Šutanovac zaključio je da je njegova stranka "kumulativno ostvarila solidan, ohrabrujuć rezultat od 14,28 odsto".

Jedinstvena srpska lista prešla cenzus u Preševu

Miloš Vučević nije juče krio oduševljenje zbog činjenice da je zajednička lista na kojoj su izašle sve srpske stranke u Preševu pod imenom "Aleksandar Vučić za Srbiju jedinstveno" prešla cenzus!
- Jedinstvena srpska lista osvojila je 920 glasova, odnosno 5,2 odsto. Izbori će tamo biti ponovljeni na dva biračka mesta, ali najverovatnije ćemo ostati iznad cenzusa. To bi bilo prvi put da neka srpska lista ostvari takav izborni rezultat u Preševu - podvukao je Vučević.

- To pokazuje da imamo tendenciju rasta poverenja. Ovaj rezultat ohrabruje. To je rezultat pameti, plana i programa i svega što DS nosi 28 godina. Pokazali smo da smo druga po snazi stranka u Srbiji... - naveo je Šutanovac i dodao da je "SNS jedini protivnik DS i da demokrate ne vide rivale u opoziciji".




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Anja

pre 6 godina

Potpuna dominacija , jer rade i bore se za bolji zivot svojih gradjana .

Gordan

pre 6 godina

SNS ima sve vise pristalica, to se ne moze lazirati. Narod je video boljitak.

Olja

pre 6 godina

Bravo za SNS, odneli su ubedljivo pobedu što je bilo i za očekivati.

Mila

pre 6 godina

Odličan rezultat za najbolju i najozbiljniju stranku u Srbiji. Ovo smo svi očekivali, i još jednom su dokazali da su zaslužili poverenje gradjana.

Lun

pre 6 godina

Sa odličnim rezultatima i odgovornim radom SNS će ubedljivo pobediti i na beogradskim izborima

Nikola

pre 6 godina

Rezultati pokazuju da poverenje građana u SNS iz dana u dan raste.

Nevena

pre 6 godina

Ovakve rezultate možemo očekivati i na beogradskim izborima, uz eventualne male oscilacije.

Mita

pre 6 godina

Sve zbog odgovornog rada koji Srbiju ranije nije zadesio.

Mita

pre 6 godina

Ovakav rejting govori da narod veruje u dela, da smo siti svakojakih politicara koji bi da prigrabe za sebe korist

Janko

pre 6 godina

Rezultati su na njihovoj strani. Tko da ovo ne treba da cudi...

Jasna

pre 6 godina

Svaka cast, i broj pristalica nece prestati da raste, jer se radi posteno i ispravno!

miki

pre 6 godina

Naprednjaci su postigli svoj istorijski maksimum a i maksimum jedne politicke partije u posleratnoj Jugoslaviji rekao bih.

nevenanena

pre 6 godina

Ovim rezultatom se vidi uspesnost posla vlade i njenih ministara!

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija