• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.12.2017

11:34

VUČIĆ i ambasador Azerbejdžana o ekonomskoj saradnji

Politika

VUČIĆ i ambasador Azerbejdžana o ekonomskoj saradnji

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Azerbejdžana Eldara Hasanova, kome je rekao da su odnosi dve zemlje dostigli nivo strateškog partnerstva i time otvorili brojne mogućnosti za produbljivanje ekonomske saradnje

Vučić je izrazio veliku zahvalnost državnom vrhu Azerbejdžana za kontinuiranu podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, koja posebno dolazi do izražaja u međunarodnim organizacijama, protivljenjem prijemu tzv. Kosova u njihovo članstvo.

Srpski predsednik i azerbejdžanski ambasador su se saglasili da je neophodno da dve zemlje zaključe i Sporazum o slobodnoj trgovini, kako bi trgovinska razmena dobila na zamahu.

Predsednik Vučić je naglasio da su se kompanije iz Azerbejdžana pokazale kao pouzdani partneri i da su dobrodošle da i dalje učestvuju u projektima u Srbiji, posebno infrastrukturnim.

Ambasador Hasanov je rekao da postoji veliki interes azerbejdžanskih kompanija za poslovanje u Srbiji i da je to omogućeno stvaranjem dobrog poslovnog okruženja u našoj zemli, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.
On je Vučiću preneo pozdrave predsednika Ilhama Alijeva i njegov poziv za zvaničnu posetu toj zemlju u prvoj polovini sledeće godine, što je Vučić prihvatio.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
mimi

pre 6 godina

Azerbejdžan podržava našu celovitost i to Srbija ceni.

Dimiitros

pre 6 godina

Otvaranje novih tržišta, pomak za srpsku ekonomiju.

Marko

pre 6 godina

Srbija zeli sa svima da uspostavi dobre odnose!

ana

pre 6 godina

Sa svim zemljama ostvarujemo sve bolju saradnju.

AnJa

pre 6 godina

Nadamo se uspešnoj saradnji dveju zemalja i jačanju prijateljskih odnosa.

kontesanera

pre 6 godina

Razmena u infrastukturnim projektima bila bi od izuzetnog značaja za jačanje ekonomije naše zemlje.

Nenad

pre 6 godina

Otvorene su brojne mogućnosti za proširenje ekonomske saradnje naše dve zemlje.

Magle

pre 6 godina

Produbljivanje ekonomske saradnje Azerbejdžana i Srbije prioritet su za obe strane.

Kompa

pre 6 godina

Verujem da će Vučićeva poseta Azerbejdžanu rezultirati još većim brojem investicija ove zemlje što bi za našu privredu imalo velikog zznačaja.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija