• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pink.rs

28.12.2017

11:45

(VIDEO) POPOVIĆ NA PINKU: Ne postoji veća čast nego raditi za svoj narod!

Politika

(VIDEO) POPOVIĆ NA PINKU: Ne postoji veća čast nego raditi za svoj narod!

Podeli vest

Ne radim za 100.000 dinara, ne primam platu Vlade Republike Srbije, odrekao sam se plate. Stekao sam platu radeći ceo život u inostranstvu. A za moj angažman u politici je potpuno legitiman i smatram da je dobro da ulaze i ostvareni ljudi, koji ne ulaze samo zbog interesa, već žele da pokažu svoje sposobnosti u politici, rekao je ministar za inovacije Nenad Popović gosutjući u Jutarnjem programu TV Pink

U Srbiji je veoma interesantna poslovna logika, istakao je Popović, da neko i pored tolikog kapitala, želi da radi, a ne da uživa u tome što je stekao. Deluje logično da čovek koji je došao da radi u Srbiji i voli Srbiju, i radi bez ikakve nadoknade, plaća i poreze u Srbiji. 

- Ne postoji veća čast za bilo kog čoveka da nego radi za svoju državu za svoj narod, ovo su odgovorni i teški trenutci za Republiku Srbiju i svako ko želi da da svoj maksimalni doprinos, posebno u tehnološkom razvoju i inovacijama. A pogovo u ovome što želimo sada da promovišemo a to je digitalna ekonomija i da srpsku tehnologiju izgradimo na tehnologiji znanja - istakao je Popović.

On je dodao da ceo život radi i živi u inostranstvu. Popović kaže da nije protiv Evrope, ali je protiv toga što je Evropska unija uradila, što je priznala Kosovo i što nam nameću različite uslove. Minisatr dodaje i da ceni evropske vrednosti koje su trneutno u Evropi.

- Imam viziju da imamo jake institucije, da budu veće plate, i ceo život ću se boriti za njih. Ja apsolutno ne moram da se bavim politikom, ali to volim i ne bavim se njome zbog para.

Takođe, istakao je ministar, iako do sada nije imao vremena za to, uskoro će uslediti tužbe protiv nekih medija koje su po njegovim rečima izrekle samo laži o njemu i njegovim poslovim potezima.

- Prva laž je da imam kompaniju na Rajskim ostrvima. Ja nemam kompaniju tamo, moram to da kažem. Znam da u evropskim državama svi rade po zakonim EU.Tužiću ih što su izrekli te tri laži. Drugo, naneli su štetu mojoj reputaciji. Mogao sam tamo da registrujem kompanije, ali to nisam želeo da uradim. I za nekoliko dana ide u proces tužba - rekao je Popović.

Tema razgovora bilo je i imovinsko stanje ministra.

- Svu svoju imovinu  sam deklarisao u Agenciji za borbu protiv korupcije. Sve moje kompanije su pod upravljanjem, prave se ugovori sa kompanijama koji upravljaju vašim kapitalom i sve je urađenom po zakonu. A predlažem da svaki političar bude pod lupom, neka svi deklarišu svoju imovinu i evo ja ću biti prvi - rekao je Popović.

- Već 14 godina se ne bavim operativno biznisom već tehnološkim inovacijama, a u Srbiji se bavim isključivo politikom. Želim posebno da istaknem da je mnogo urađeno u IT sektoru. U  tom smislu izvoz usluga iz informaciono-komunikacionih tehnologija iznosi ove godine 750 milion evra i nadmašio je izvoz žitarica iz Srbije. U tom sektoru radi više od  40.000 ljudi i ukupan obim kapitala je blizu četiri milijarde evra. Prvi put imamo IT kao predmet u osnovnim školama kao i mnoge druge projekte u vezi sa inovativnim tehnologijama- istakao je Popović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija