• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pink.rs

30.12.2017

11:40

(VIDEO) UREDNIK ANTIDOT ZA PINK: Saša Janković je OPSEDNUT TAJNIM SLUŽBAMA!

Politika

(VIDEO) UREDNIK ANTIDOT ZA PINK: Saša Janković je OPSEDNUT TAJNIM SLUŽBAMA!

Podeli vest

Glavni i odgovorni urednik Antidota Marko Matićgostujući u Jutarnjem programu TV Pink kaže da je u vezi sa Sašom Jankovićem sve više kontraverzi, sve više sumnjivih informacija, koje kako možemo da vidimo više neće moći da krije

Janković je imao nekoliko pokušaja da se odbrani na Tviteru. Međutim sa svojim “odbranama” još više se zapetljava u laži.

- On se brani da je pomešao godine. Da je to bilo ‘92 na protestima, ali znamo da tada nije bilo protesta - rekao je Marko Matić.

Više je nego evidentno da je Janković došao u raskorak sa svojom ličnošću, biografijom, i sa realnošću.

- Ja se sećam tog vremena kao da je juče bilo, iako sam imao 11 godina. To je deo iz naše prošlosti koji ostaje urezan u mozgu, to teško ko može da zaboravi - naglašava Matić.

On je dodao da su podatke o njegovoj saradnji sa BIA imali još u martu ove godine tokom predsedničke kampanje, ali da kada dobijete takve podatke prvo posumnjate da li je to tačno, da nije neka nameštaljka u pitanju. I da je Jankovićeva biografija jedna od najkontraveznijih biografija.

pink.rs

Istraživanje Antidota trajalo je deset meseci. Sve činjenice proverene su sa pet različitih strana. I kako tvrde došli su do konkretne dokumentacije.

- Videli smo te papire, tu se pominje sve jasno, čak i to ko mu je veza. To je zapravo bio Božidar Delić, dugogodišnji operativac koji je penzionisan 2006. godine i interesantno je da se Saša do 2006. vodio pod imenom STEP, a tada ga preuzima operativac i dobija ime LANTIS. Međutim, kasnije Delić postaje radnik u kancelariji zaštitnika građana - rekao je Matić.

U vezi sa Sašom Jankovićem sve je više kontraverzi, sve više sumnjivih informacija, koje kako možemo da vidimo više neće moći da krije.

- U vreme kada je on bio saradnik BIA, imali smo demokratsku vlast. Dolazimo do informacija da je Janković početkom 2000. pokušavao da se dokopa takve jedne službe kojom rukovode Legija i Rade Marković. Međutim, ni oni ga nisu hteli - kaže Matić.

Neki su čak pretili i tužbama ali ih nisu podneli. - Jednu smo čak i dobili. I to besmislenu. Stevan Dojčanović nas je tužio što smo mu postavili pitanje o spornih 20.000 dolara.

- On kao da je tužio samog sebe - rekao je Matić.

On je dodao da su tužbe besmisleme, jer postoje dokazi za sve što je napisano. A da ako Janković želi nema ništa protiv ni da ih tuži, jer imaju dokaze za sve.

- Čak i Jankovićevi najbliži saradnici svedoče da ima neku vrstu opsesije tajnim službama. On je pretendovao da bude predsednik bezbednosno informativne agencije, i kako sam tvrdi, postavili su ga na mesto ombusmana da bi ga sprečili da postane direktor bia-e. Možemo da potvrdiomo da je zaista bio opsednut tajnim službama - izjavio je Matić.

- On je imao priliku nekoliko nedelja da odgovori na naša pitanja. Nakon 24 sata počeo je da izbegava odgovore, skretao je pažnju sa suštine naših pitanja. I da, rekao sam da ukoliko dokaže da jedna zapeta u tekstu nije istinita, ugasićemo portal. Realnost, dokumentacija i istraživanja govore sve za sebe - rekao je Matić.

Antidot je pre nekoliko dana objavio da je bivši zastupnik građana Saša Janković godinama radio za službe bezbednosti.

Lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković, umesto da razjasni svoju kontroverznu biografiju sve više se upetljao u sopstvene laži. Naime, on je izjavio da je devetog marta 1991. bio na ulici, i to u jednoj veoma čudnoj situaciji. Rekao je da je tada bio i na ratištu, i da je imao priliku da neki vikend izađe, i da se seća svog potpunog šoka, da su sa jedne strane bili ljudi na frontu, koji gube živote, a onda je za vikend došao u Beograd, i dok je stajao na ulici gledao je drugu stvarnost.

Onda je danas taj isti Janković, na pitanje da li je izjavio da je 1991. bio na ulici rekao da nije to rekao, da je rekao da je devetog marta bio na ulici, ali ne te godine. U videu možete pogledati da li je to istina.

Pitanje je kada je Saša Janković lagao: danas, ili u u martu ove godine. Osim što ne govori istine o svojoj ratnoj prošlosti, on pokušava i da prikrije svoju saradnju sa stranim službama.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mška

pre 6 godina

Mora biti opsednut bezbednosnim slubžama, kada je neprekidno radio za njih. Zato se i kukavički sakrio iza Đilasa i njegove lopovske-tajkunske družine, da ne bi bio previše isturen i tako za to lakše saznalo.

Mare

pre 6 godina

Jankovic Sasa Jankovic Ha, ha, ovaj ispade neki Dzejms Bond u svojoj glavi. Mani se filmova covece i pocni zapisivati te svoje silne lazi da se bar jednom sam sa sobom usaglasis

Dalibor

pre 6 godina

Janković bi trebao podhitno da ode na psihjatrijsku kliniku i da odleži malo .

straja

pre 6 godina

Znaci ima sve uslove da bi bio na celu jedne lude zemlje!!!! Uzgred Piutin ne krije da je KBG-ovac...pa sta, on se ne stidi sto je radio za svoju otadzbinu...a SJ krije,stidi se a zeli...znaci zreo za ...neki azil!!!

Tanja

pre 6 godina

Detalji sumljive biografije Sase Jankovica i njegove umesanosti u rad obavestajnih sluzbi svakim danom sve vise izlaze na videlo.

Cvetana

pre 6 godina

Ovo zlo od čoveka ne sme nikada doći na vlast.

Danica

pre 6 godina

Jankoviću ne rade dobro moždane funkcije u glavi.

Nikola

pre 6 godina

Jankovića uhvati grč pa se vrati u prošlost kada je radio za tajne službe DS-a i onda ga grč ne popušta i on ostane opsednut tajnim službama.

Drnda

pre 6 godina

Janković je neuravnotežen i paranoičan čovek.

Dragan

pre 6 godina

Prangija je tajanstven jos od ubistva cimera,hocemo istinu!

Aca

pre 6 godina

Jos se nije otkrilo pravo lice Jankovica, iako mnogi rade na tome. Vidite koliko je to zagonetna licnost. Svasta je taj radio. Zlo je u tome veliko sto su ga mnogi stitili ili mu davali podrsku.

Tukan

pre 6 godina

Sašu progoni duh Gojkovića i verovatno ga peče savest jer godinama krije istinu.

Gojko

pre 6 godina

Sasa Jankovic je jedan lazljivac i prevtrljivac.

Dragana

pre 6 godina

Jankovic je poremecen covek vidi mu se to po faci, on treba na psijatrijsko lecenje.

ufko

pre 6 godina

Koliko god se on trudio da se istina ne sazna dzaba mu. Istina izadje na videlo kad tad.

kimi

pre 6 godina

Sve oko Sase je mutno i misteriozno ,onog momenta kad se nadlezni organi budu ozbiljno pozabavili slucajem sumnjivog "samoubistva" u kojem je akter bio i Zgrceni saznace se i prava istina o ovom ljigavcu i njegovoj ulozi kao saradnika (dousnika) bezbedonosnih sluzbi.

Marija

pre 6 godina

Sasa Jankovic je neko kome je samo sopstvena korist vazna.

Milica

pre 6 godina

Ako je fotografija s oružjem montirana, tužila bih vas.

kristinad

pre 6 godina

Jankovic je covek spreman na sve!Ima pogled psihopate i serijskog ubice...

Anja

pre 6 godina

Od njega se svasta moze ocekivati , nista nas ne cudi .

Renato

pre 6 godina

Jankoviž se zapleo u sopstvene neistine i sve više tone.

XXL

pre 6 godina

Lepo je što se daje tako puno medijskog prostora za jedan jako nebitan lik za građane Srbije. On čak i ne mora da se angažuje - mediji ga samo izvlače iz naftalina.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija