pink.rs

12:32 Politika 35

Pink.rs | 30. 12. 2017.

(VIDEO) VUČIĆEVIĆ NA TV PINK: Iza žute ološ-elite u Srbiji STOJE STRANCI I TAJKUNI!

Glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević izjavio je gostujući u Jutarnjem programu televizije Pink da iza pokušaja Dragana Đilasa, Saše Jankovića i Vuka Jeremića da se dočepaju vlasti u Beogradu stoje stranci i tajkuni. Vučićević je podržao i lični stav potpredsednika SNS Miloša Vučevića o sramnoj oslobađajućoj presudi Predragu Bubalu, optuženom da je u slučaju privatizacije "Luke Beograd" oštetio državu za više miliona evra...

- Kada je oslobođen Bubalo, iako postoje ozbiljni dokazi, i to ne kažem ja, to kaže tužilaštvo, to kažu policajci koji su radili na tom slučaju, da postoje najozbiljniji i najkonkretniji dokazi da je čovek kao ministar tadašnji, valjda privrede i privatizacije, omogućio tajkunima Miškoviću i Bubalu, a uz pomoć nekih koji bi sada da budu gradonačelnici Beograda, da za mnogo manje para kupe Luku Beograd, sa namerom da onda na toj Luci Beograd zarade desetine miliona evra, što bi se i desilo da nije došlo do promene vlasti 2012. godine, sećate se njihovih planova da u toj Luci Beograd prave nekakve ekskluzivne stanove, iako su to prethodno na vrlo čudan, netransparentan način, kažu tužioci i kažu u policiji, nezakonit, kriminalan način, oteli - izjavio je Vučićević i dodao:

- Kada je taj Bubalo oslobođen, kada je sud rekao: nema veze, što je poklonio državnu imovinu tajkunima, nema veze što je propustio, a imao je sve uslove za to da zaštiti državne interese, sve to nema veze, dakle kada se desila ta skandalozna presuda i posle te presude podpredsednik SNS Miloš Vučević izašao je i rekao da je to skandalozno i upitao sudije gospodo, da li vi radite po zakonu ili radite po tajkunskim kovertama, da li ste se zakleli državi ili ste se zakleli žutim lopovima. Dakle, kada je pitao, ono što bi pitao svaki građanin Srbije, digla se kuka i motika na Vučevića, maltene samo što ne traže da ga hapse.

pink.rs

Vučićević je rekao da je danas stao na stranu Vučevića, otvoreno, lično i rekao da i on kaže isto to, i da misli da svaki građanin Srbije tako misli. 

- Nebojša Stefanović je podsetio da je pre mesec dana, kada je doneta presuda za paljenje američke ambasade, kada su momci dobili uslovne kazne zatvora, valjda svi osim jednog, javio se tada ambasador Amerike, Kajl Skot i rekao da je to skandalozno, strašno, da to nije presuda, da je to politička presuda, tada niko, ni Dragana Boljević, što joj je muž advokat u aferi C-market, umešan u tu čudnu privatizaciju, ni Jeremić, ni Janković, ni Gajić, svi ovi šatro nezavisni advokati, nezavisni pravnici koji samo rade u interesu žutih oligarha i njihovih tajkuna, niko se od njih nije javio - podsetio je Vučićević.

Dakle, kada ambasadori javno, oštro kritikuju i napadaju neku presudu i govore da to nije presuda po zakonu, nego po nečijem interesu onda je to demokratija i to je dozvoljeno. kada Miloš Vučević izađe i kaže da ovo nema veze sa pravom i pravdom, onda je to skandal.

- Ja tvrdim da presuda Bubalu, da ova presuda o strašnoj pljačkaškoj privatizaciji Luke Beograd nema nikakve veze sa pravom i pravdom, već samo sa tajkunskim kovertama, već samo sa interesima najvećih lopova u istoriji Srbije - kaže Vučićević. 

Vučićević je napomenuo da je Srbija od dvehiljadite, do 2012., posle je krenula borba protiv toga, bila žrtva najgore pljačkaške privatizacije u ovom delu Evrope, za to nikada niko nije odgovarao, niko nije otišao šest meseci u zatvor. 

Pravosuđe je reformisano u vreme Đilasa, Tadića i Pajtića, ističe Vučićević.

- Setite se Slobodana Radulovića, bivšeg direktora i suvlasnika C-marketa, čovek je zajedno sa Miškovićem i drugim tajkunima učestvovao u vrlo čudnoj, kažu tužioci i policija, kriminalnoj privatizaciji C-marketa, i onda je kada je istraga došla do njega, otišao valjda u Španiju, a kada se razboleo došao je u Srbiju i predao se, i hteo je da svedoči o kriminalnoj privatizaciji C-marketa, svi smo znali da je čovek teško bolestan i da mu je ostalo malo života, a njega su držali prvo u pritvoru, pa u kućnom pritvoru sve dok nije umro, i za sve vreme nisu uzeli na pravosnažni način iskaz od njega - podseća Vučićević.

Urednik Informera je rekao i da je problem u našem sudstvu to, čast izuzecima, što su među vrhovnim sudijama oni koji treba da legalizuju lopovluk i pljačku, doveli su ih žuti, i to se sad dešava. 

Ondašnju reformu pravosuđa je i EU osudila.

Povodom toga što je Dragan Šutanovac najavio samostalnu kandidaturu za Beograd, i toga što ni građani za koje se očekivalo da će ga podržati nisu to učinili, tačnije njegovi funkcioneri, Vučićević je rekao da se tu vidi ono o čemu govori, i da misli da je tu utrčao neki keš. On se zapitao kako je moguće da u jednom danu izađu Bojan Pajtić i Slobodan Gavrilović, izađu i napadaju Šutanovca zato što je odlučio da se kandiduje. 

- Ja o Šutanovcu i DS mislim sve najgore - naglasio je Vučićević, i dodao da misli da je to najveći kancer u istoriji srpske politike, i da vidi to što dokazuje tu neprincipijelnost, tu strašnu tajkunsko politikansku koaliciju, koja na silu treba da dovede one koji su opljačkali Srbiju. 

- Iza ovoga ne stoji samo Đilas, ne stoji samo Jeremić, ne stoji ni samo Janković koji ne zna ni gde je pošao ni da li je pošao, ni da li se grči, ni da li je ratovao, ni da li nije ratovao, ni da li ima pištolj, ni da li nema pištolj, ne stoje samo oni već nekoliko master majndova, jedan su stranci, a drugi glavni um su tajkuni. U 2018. ćemo mi Srbi položiti veliku maturu - naglasio je Vučićević. Olivera

30.12.2017. 12:58

Volja građana je mnogo jača od svih tajkuna i ološa koji stoje iza lopovske trojke. Dokazaćemo to u martu! Ovaj grad zaslužuje mnogo više od beskorisnih kontejnera, urušenih objekata za decu i lažne donacije!


Daki

30.12.2017. 13:07

Naravno da je tako,po njihovom nalogu su nam i zemlju rasturili.


Marina

30.12.2017. 12:57

Западни центри моћи би да имају некога кога би могли да уцењују и условљавају , јер Вучића неће нико уцењивати , зато и дају паре опозицији у Србији и купују медијске куће као што је О2 и Н1.


ana

30.12.2017. 13:07

Stvarno je sramna presuda za odgovorne za lopovske privatizacije jer nije lepa poruka koja se šalje narodu: da se u Srbiji može krasti do mile volje i da niko nikada neće za to odgovarati.mane

30.12.2017. 13:08

Svrha ovih sramnih presuda je da se zastite svi oni koji na bilo koji nacin mogu da "pomognu" zutoj begri i njihovim mentorima da preuzmu vlast u Srbiji.


Spomenka

30.12.2017. 14:01

Ja kao obicna gradjanka putam:sta radi Ministar pravosudja kad dozvoljava svojim sudijama da pravosudje blate. Sve sudije koje su radile po tom predmetu pozvati na odvovornost i razresiti ih jer neznaju da presude ovako, cistom, "predmetu", kako su rekli tuzilastvo, inspektori, koji su obradjivali taj predmet. Koje pare mogu da plate cist obraz, savest i rad po zakonu. Znaci sve smeniti i pohapsiti.


zoran miljkovic

30.12.2017. 14:54

ПРВИ ПУТ СЕ СЛАЖЕМ СА ТОБОМ,АЛИ СНС ЈЕ ДУГО НА ВЛАСТИ,ТАКО ДА СЕ МОГЛО ДОНЕТИ ЗАКОН ПО КОМЕ СЕ ГУБИ ЛИЦЕНЦА,КАКО ЗА ДОКТОРЕ,ТАКО И ЗА СУДИЈЕ;МОРА ДА ПОСТОЈИ КОНТРОЛА,ОВАКО ВРАНА ВРАНИ ОЧИ НЕ ВАДИ.СУДОВИ СУ КАТАСТРОФА,НА ТО УПОЗОРАВА ЕВРОПА,А МИ ЋУТИМО,ЗАШТО.


Dragan

30.12.2017. 13:07

Narod treba da odluci na sledecim izborima dali se vracamo NATO APARTHEIDU ili da idemo dalje.


Davor

30.12.2017. 13:10

Uvek su i stajali tajkuni. Tajkuni su ti kojima opozicija odgovara.


Max

30.12.2017. 13:36

U pravu si gospidine Vucicevicu,medjutim u Srbiji najvise advokata i sudija su poreklom Crnogorci,skloni da tako kako je rade?Ako bi se Srbija resila ove Elite,sigurno bi sistem pravosudja i ostalog,funkcionisao bolje.


falabogu

30.12.2017. 13:46

najzad i o tome...ko nam je ''derao kožu'' dok gladujemo bolesni, i borimo se da preživimo u krvavom ''vrtlogu'' istorije koja nam se dešava već 25 godina...pa, naši, domaći su na nama zarađivali i bogatili se, trgovali našom nesrećom, masno i odvratno. primitivizam, prostakluk, bezosećajnost, gramzivost, kriminal...kako to nazvati, a da pokaže brutalne i monstruozne razmere ovog domaćeg pokolja u kući, srbiji????? kada si svom narodu takav krvnik...kako se to zove?


Drnda

30.12.2017. 14:23

Poznate su veze žute bande sa tajkunima i stranim ambasadorima.


Draganab

30.12.2017. 14:32

Evidentno je da tajkuni stoje iza zute bagre, ali Vucic je neunistiv , tvrd orah je to, a njegova najveca podrska je narodMladen

30.12.2017. 14:45

Opozicija i radi za strance,jer da je drugacije Srbija ne bi bila u dugovima i pred bankrotom,jer su je oni unistavali godinama.


Marko

30.12.2017. 13:09

Iza žute ološ-elite stoje tajkuni i stranci koji ne odgovara ova vlast jer ne mogu da kradu pa korste žuto preduzeće da bi ostvarili svoje ciljeve. Dokaz da žuto preduzeće radi za tajkune i strance.ema

30.12.2017. 14:47

Jeremic je odavno na kriminalnoj i tajkunskoj platnoj listi!lazak

30.12.2017. 13:12

Pa oni su okupili sav lopovski i strani olos samo da bi pobedili. Al dzaba im narod svoje poverenje nece dati njima 100%.kaja

30.12.2017. 14:49

Mafijasi ih placaju da pljuju vlast,jer ova vlast je mafiji stala na put,zatvorila tajkune!


Maki

30.12.2017. 14:56

Nikad nisu ni dali odgovor na pitanje ko ih finansira, tako da je jasno da je rec o mutnim stvarima.Sanja

30.12.2017. 16:02

Čovjek je izneo sve tačne i proverene činjenice ali kome da se žalimo,možda nekom stranom sudu??


Valentina

30.12.2017. 14:07

Demokratski ološi samo žele da stvore nemire. Neće im to uspeti !


Sara

30.12.2017. 15:43

Gradjani to odlicno znaju pa ce zato proci kako ce proci na izborima!


Gale

30.12.2017. 14:22

Mafijaške strukture se neće vratiti na vlast u Beogradu, uprkos ogromnin finansijama koje stoje iza njih.Zoran

31.12.2017. 10:38

Ali bas zato sto treba da budemo drugaciji od zutih treba da odvojimo zito od kukolja u svojim redovima jer se zadnjih godina tu skupilo skolca i konopca pa nam se desavaju savamale,ministri sa cudnim finansiranjima svojih stanova,helikopteri,diplome,Gose........... To je i najveca prepreka Vucicu da ima saradnike na koje moze da se osloni jer nemoze sve sam jer to vodi u diktaturu koju ni on sam neceIvan

31.12.2017. 01:32

Sto niste zmaenili sudije kad na to imate pravo to niko ne moze da kaze, kad ce ceda da dodje na red, ostali .Zuti su sve Slobine sudije zamenili stavili njihove jedino blesavi Vucic ih ostavio sad kuka. A pored toga stranka mu puna preletaca a skolovani ljudi ne mogu da dodju na red od Zutih, plavih, crvenih. Nek pretrese svoju stranku jer se okruzio sa sljamom. Pola lopova mu u SNS.


Perakaže

31.12.2017. 04:09

Vučević je sto odsto u pravu, to bagra korumpirana. Trebalo bi pogledati malo i njihovo imovinsko stanje, mada to se može vešto sakriti. Ispada da oni vode državu tako da nam ni jedna druga institucija nije potrebna. Oni su kao Elliot Nes, nedodirljivi. Ipak tu bagru treba pod hitno smeniti. Ni jedan sudija ne može da bude politički obojen. Ito se odnosi i na policiju, BIA i druge. Sprovesti čistku medju njima. Žuću treba pitati gde su pare od bilbordova. Sve ih on stavio u svoj džep i sada prodaje poštenje. Hvala mu lepa, neka se povuče i neka mudro ćuti jer će da dodje red i na njega. Svoju svakodnevnu molitvu sam modifikovao tako da sada ona glasi: Sačuvaj nas Bože gladi, kuge, hrvata i srpskih tajkuna. Brani nas od zla koja se zove pravosudje. Amin.


straja

31.12.2017. 16:14

Ne kazem da sadasnja vlast nikada ne gresi...ali ona pokusava da bude ne samo bolje, nego DOBRO narodu Srbije.....Po mome misljenju,vlast je isuvise blaga i tolerantna...Srbiji trebe diktatura,bar dok se ne oslobodimo tajkuna,kvazi demokrata,stranih ,pardon nevladinih agencija, i slicnog olosa koji samo misle na "crkavicu" koju im NEKO daje za ROVARENJE. Mozda teba poceti od sudsko-tuzilacke MAFIJE.....


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]