• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

30.12.2017

22:19

PREDSEDNIK VUČIĆ: Nisam optimista po pitanju dogovora sa Albancima, ali je VREME DA SE RASPETLJA KOSOVSKI ČVOR!

Politika

PREDSEDNIK VUČIĆ: Nisam optimista po pitanju dogovora sa Albancima, ali je VREME DA SE RASPETLJA KOSOVSKI ČVOR!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da misli da je nemoguće da Kosovo dobije stolicu u Ujedinjenim nacijama, osim ako se ne postigne neka vrsta istorijskog sporazuma kojim bi Srbi bili zadovoljni

-  Ovako je apsolutno neprihvatljivo - rekao je Vučić u intervjuu za novogodišnji trobroj Večernjih novosti.

Vučić je rekao da bi bilo dobro da se do kraja 2018. godine "konačno raspetlja kosovski čvor" ali i dodao da nije optimista po pitanju postizanja dogovora sa Albancima. 

- I dalje mislim da su nam šanse za obostrano prihvatljivi dogovor manje od pet odsto. Ali, i za dogovor unutar Srbije, izmedju nas. Praktično je nemoguće rešiti ovo pitanje bez velikih sila - rekao je Vučić. 

PUTIN ČESTITAO VUČIĆU NOVU GODINU: Uz želju za nastavak saradnje u svim oblastima, NA KORIST OBA NARODA!

On je rekao da zna da bi bio prokazan u najvećem delu srpske javnosti od prvog trenutka, kada bi se eventualno došlo do kompromisa sa Albancima, ali da misli da bi za 20 godina bio slavljen. 

- I kada šetam pa mi neki dobace 'izdajniče', drugi viču 'pederu', neki viknu 'stoko radikalska'. Ali svi se negde nadaju i čekaju da Vučić to reši, da sva kola teškog tovara sruče meni na ledja, i znajući da je to dobro, kažu kako je to katastrofa za naš nacionalni interes. No, bez obzira na to, istorijska stvar bi bila da postignemo dogovor sa Albancima i to bez sukoba - rekao je Vučić.

POTPUNA DOMINACIJA! VUČIĆ SA 56,2% SKOČIO NA 69,3%: Naprednjaci jači nego ikada u istoriji!

Govoreći o predstajećim beogradskim izborima, Vučić je rekao da je već čuo da se neki tajkuni hvale kako kontrolišu sve procese i dodao da očekuje pritiske spolja, ne zato što očekuju da promene vlast već zato što žele da oslabe pozicije države. 


- Nije moj običaj da govorim o njima ali ljudi koji su, ne zaboravite, zadužili Beograd za 1,2 milijarde evra i ostavili deficit od 18,6 odsto sada se predstavljaju kao neka nova snaga. Nema sumnje da će biti teško da se suprotstavimo njihovoj medijskoj, spoljnoj i tajkunskoj mašineriji - rekao je Vučić. 

Vučić je rekao da se "najpoznatiji tajkun u Srbiji" hvali da je on spojio Sašu Jankovića, Vuka Jeremića i Dragana Djilasa, kao što je nekada "pravio Vladu izmedju demokrata i socijalista", ali da je poruka partije koju predvodi da će dati sve da pobedi "tajkunsko-lopovsku koaliciju". 

VUČIĆ NA TV PINK: Ne plašim se ni Đilasa ni Šapića, već da li ćemo da uradimo što smo započeli!

Govoreći o eventualnim vanrednim parlamentarnim izborima, Vučić je rekao da nije promenio svoje mišljenje da oni sada nisu potrebni. 

- Nebojša Stefanović svakog dana vrši pritisak na mene da idemo na izbore. On mi je veoma blizak saradnik i veoma poštujem to što govori ali nisam promenio svoje mišljenje o tom pitanju - rekao je Vučić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
jova

pre 6 godina

Vucicu,nemoj da se igramo nojeva. Cenim tvoju politicku hrabrost,tvoji saradnici mi ne ulivaju poverenje,ali....izvadi glavu iz peska,pozovi na otvoreni razgovor americkog ambasadora,pitaj ga pred svetskom javnoscu-da li su Kosovu promenili identitet amerikanci ili siptari,reci mu da ne poturaju siptare kao pregovaracku silu,zahtevaj od amerikanaca,ako se smatraju silom,da priznaju okupaciju Kosova i ponudi mu u ime Srbije - sve ono sto oni navodno dobivaju od kosovara! To je jedina istina,drugo je sve kolektivna glupost!

mina

pre 6 godina

Srbija samo hoće objektivno da se rešava pitanje Kosova,jer smo i ovako već u težoj situaciji,ali nema pregovora, jer ništa Albanci ne rade samostalno i oni ništa ne odlučuju.

Dragan

pre 6 godina

Ne potpisuj nesto sto ce da te ocrni ko srbina.

DUblERR

pre 6 godina

Samo referendum gradjana Srbije može ravezati Kosovski čvor.

ZOKICA

pre 6 godina

Ne veujem da postoji opšta politička volja da se to pitanje reši u 2o18.g.

Mirko

pre 6 godina

Stolica u UN znaci i nezavisno Kosovo. Kakav je to sporazum o kom predsednik prica a da nije nesto sto zeli Amerika i NATO, a to je nezavisno Kosovo sa stolicom u UN. Ova izjava zvuci tragikomicno i protivustavno.

Jovana

pre 6 godina

Krajnje vreme je da Srbija odahne po pitanju Kosova, ono sto pripada nama, mora i ostati nase. A ko ce nam to realizovati bolje od Aleksandra Vucica!!!

ZDRAVKO SKORIC

pre 6 godina

G.Predsednice nedizite ruke od Kosova i Metohije tako vam Boga . Zabluda je da bi bili slavljeni za 20 godina , to vam srpski narod ni za 20.000 godina ili bolje receno nikad nebi mogao zaboraviti . Kosovski cvor nemorate vi da razmrsujete , neka stoji tako , bolje i u cvoru nego van Srbije. Taj cvor ce se razmrsiti kad za to dodje vrijeme , pa neka potraje koliko je potrebno ali Kosovo i Metohija mora ostati Srpsko , inace postadosmo sakati bez (oka,noge,ruke ili duse). Zasto bas vi i bas sada morate to da zavrsite (Nobelova Nagrada nemoze da se mjeri sa K i M) Izdrzao je narod Tursku 6 vjekova ,izdrzace se i ovo 2,3.5,ili 10 godina a ako treba patiti se i 30 nece niko od gladi umrijet . Neka Kosova i Metohije tamo gdje je i do sada bilo , tamo ni kroz istoriju nikada ruze cvjetale nisu . Da nebude da su nam preci uzalud ginuli , bivali silovani i imovina im unistavana. Volim vas , vi ste castan covjek drzite rijec i dobro radite za Srbiju i sve Srbe. Pametni ste niko vas zednog preko vode nemoze prevesti .Tako da, sto se tice Kosova i Metohije moze biti samo namjera a ne greska . Polupismen : Banja Luka

Branka

pre 6 godina

Kao i do sada ne treba se osvrtati na provokacije Albanaca, a verujem da ce ih sad biti vise nego ikad!

Bojana

pre 6 godina

I dalje tvrdim d je unutrasnji dijalog put ka resenju pitanja KiM! Moramo biti slozni i uloziti maksimum napora za resavanje ovog pitanja!

Milanko Vitomir

pre 6 godina

Pitanje KiM preko pola veka pritiska Srbiju i vreme je da se to pitanje konačno reši na duži period.

Obrad Savčić

pre 6 godina

Dok god postoji i mala šansa da se to pitanje reši, treba pokušati.

Nevena

pre 6 godina

Moramo biti optimisti po pitanju rešavanju pitanja "kosovskog čvora", jer nam jedino nada ostaje da će se kosovsko pitanje u pozitivnom smislu na Srbiju.

Nena

pre 6 godina

Kosovo nikada neće dobiti stolicu u Ujedinjenim nacijama!

surovi

pre 6 godina

Mislim da ste u pravu, ali .... da prvo rešimo pitanje Srpske imovine, da sa radom počne sud za ratne zločine koje su počinile bande tzv ovk, da se Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi vrati sva imovina, da se građanima Srbije vrati novac koji su, kroz razne fondove, desetinama godina izdvajali kako bi se izgradilo Kosovo .... pa šta ostane neka se podeli onim šiptarima koji na Kosovu žive od 1918. godine !!!

VMikić

pre 6 godina

Predsedniče, ako vam je zbog toga lakše, imate moju punu podršku u nameri da postignete istorijski sporazum sa Albancima. U nas Srba, teško je i u selu postići dogovor da se napravi brvno preko potoka. Obično jedan “poturi ledja” pa ga sam napravi, dok svi drugi negoduju zbog toga...A onda celo selo prelazi potok preko tog brvna...

Beba

pre 6 godina

Vucicu, pregovaraj sa kim god hoces, samo nista ne potpisuj. Istorija se ne pise za 20, 30 ili 50 godina; toliko zemalja na svetu decenijama ceka da resi svoje pitanje. Cekacemo i mi. Jednom ce se promeniti situacija i nas polozaj u svetu, jednom ce se ukazati prilika da uzmemo stvari u svoje ruke. Ako ista potpises, to se nikada nece desiti. Necemo da saradjujemo sa nasim dokazanim neprijateljima koji nas vekovno mrze i necemo nikada biti suvereni, ako pristupimo EU ili, ne daj Boze, NATO. Zaboravi to i pusti narod da odluci.

deda Raša

pre 6 godina

Uspesnih dogovora nema bez zajednickih interesa, prema tome oni su unapred osudjeni na propast. Mi smo za, a i oni su za Kosovo, posebno kada ih na to usmerava Amerika i NATO. Vucicu, prikloni se bratskoj Rusiji i odobri im par baza po njihovoj proceni i tako resi gordijev cvor. Ovako ce mo u neizvesnosti biti ko zna koliko.

Giša

pre 6 godina

Jovo druže jesi li ilada vadio vruć kesten iz vatre.E to sada radi Predsjednik.Lako je zakuati pa se povući ko k......a što su ovi ranije radili. Šiptare mogi samo poraziti pametni šahovski potezi jer obi ne razmišljaju svojom glavom a dovoljno su iznervirani i sada će praviti sve češće greške što treba iskoristiti.Zato pustite Predskednika da to radi kakp zna i ume.

sumadinac neprskani

pre 6 godina

apsolutno nisam misljenja da je vucic taj koji treba da resi pitanje kosova . on na to gleda kao na jos jedan zadatak koji treba da resi i tako se ponasa . isto tako mislim da od njega vecina srba to i ne ocekuje . nasledje i istorijska svest u narodu je previse jaka da tu neko racionalno razmisljanje moze samo da smeta .postoji citav niz neresenih stvari u drzavi koje traze svo raspolozivo vreme i snagu naseg predsednika i to srbija mora da iskoristi jer vrlo je malo politicara koji kada dodju na vlast nesto stvarno i zele da urade nas sadasnji predsednik spada medju njih .a sto se tice kosova ono je nase celo bilo jeste i ostace . sto se tice arnauta oni su tu slucajni gosti koji su na proputovanju tu zastali dok ne odu dalje gde bas me briga .

SuverenaAnonimka

pre 6 godina

Nije vreme za resavanje. Za nas je bolje da cekamo.

zoran djakovic

pre 6 godina

sagradmo ODGOVARAJUĆU ekonomiju srbije i kupimo zemlju od alabanaca i naselimo zainteresovano srpsko stanovništvo.

Trle

pre 6 godina

Свако јутро пре зоре замолите бога да по НАРЕЂЕЊУ албанске мафије се не попишмане шиптари и затраже повратак мајци Србији?Шиптари су српскога рода као што је Хашиш Тачи србин из фамилије Даниловић.Сутрадан би Скупштина у Београду имала ТРЕЋИНУ АЛБАНАЦА!Не шиптара већ албанаца!А онда због наталитета касније мало више од трећине ... А Космет би и даље био њихов и тежак за живот срба.ЈУГ ИТАЛИЈЕ ЈЕ УВЕЛИКО НАСЕЉЕН АЛБАНЦИМА!Има их по свим суседима Албаније.Само једна заједничка акција И СВИ АЛБАНЦИ БИ БИЛИ У АЛБАНИЈИ!ПС.САмо да амери уцапирају да је њихова свећа изгорела?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija