• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

30.12.2017

22:43

MARKO ĐURIĆ: Tačijevo pomilovanje ubica pokazuje gubitak kompasa kosovskih političara!

Politika

MARKO ĐURIĆ: Tačijevo pomilovanje ubica pokazuje gubitak kompasa kosovskih političara!

Podeli vest

Odluka Hašima Tačija da pomiluje zločince koji su hladnokrvno ubili čitavu porodicu, uključujući trogodišnju i devetogodišnju devojčicu, zbog toga što je jedan od članova porodice bio u regularnim policijskim formacijama svoje države, a protiv separatista, pokazatelj je potpune zabludelosti i gubitka vrednosnog kompasa dela albanskih političkih struktura na Kosovu i Metohiji


 Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kritikovao je večeras odluku kosovskog predsednika Hašima Tačija da pomiluje tri osobe osudjene za ubistvo više članova porodice Hajra kod Glogovca 2001. godine i ocenio da je to pokazatelj potpune zabludelosti i gubitka vrednosnog kompasa dela albanskih političkih struktura na Kosovu.
Đurić je u saopštenju ocenio da je Tači, nakon orkestrirane akcije političkog opstruiranja rada specijalnog suda za zločine takozvane OVK, nastavio da podilazi zločincima i kriminalno-terorističkim strukturama, pokazavši u čijim je rukama zapravo moć odlučivanja na Kosovu i Metohiji.

ZLOČINAC SAČUVAO ZLOČINCE OVK: Hašim Tači pomilovao ubice petočlane porodice Hajra!

- Vrhunac je licemerja to što je Tači, poznat i pod konspirativnim terorističkim nadimkom 'Zmija', samo dan nakon što je pomilovao zlikovce odgovorne za smrt jedne porodice, otišao da položi cveće na spomen-obeležju nestalim licima, i time je samo demonstrirao izopačenost svog moralnog sistema - naveo je Đurić u saopštenju.

Đurić je naveo da će Srbija nastaviti da insistira na rasvetljavanju i kažnjavanju zločina pripadnika terorističke OVK, ne praveći medju žrtvama razliku po nacionalnosti.

TAČI NAMERIO DA UKINE SPECIJALNI SUD: Najavio da će potpisati inicijativu poslanika, koji brane zločince OVK

Kako su ranije javili prištinski mediji, Tači je potpisao ukaz o pomilovanju tri osobe osudjene na 30 godina zatvora zbog toga što su ubili više članova porodice Hajra pre 16 godina, medju kojima su bile i dve devojčice od tri i devet godina. 

TAČI RONI KROKODILSKE SUZE: Specijalni sud je istorijska nepravda prema Kosovu i OVK

Njih su ubili iz automatskog oružja u automobilu zbog toga što je jedan član njihove porodice bio pripadnik MUP-a Srbije.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bojana

pre 6 godina

Kaква им је то власт? Каква је то држава која штити и скрива криминалце и убице невиних људи и деце? Кава је то међународна правда кад то подржава?

Bojana

pre 6 godina

Ovo je cist primer licemerja siptara! Moramo uloziti maksimum napora da sacuvamo KiM!

Milena

pre 6 godina

Ovakva odluka Tacija dokazuje koliki je (ne)covek!

Milanko Vitomir

pre 6 godina

Da Tači imam imalo morala , ne bi takve stvari radio.

Miloš Kosorić

pre 6 godina

Ovo je zaista velika bruka i sramota prištinskih vlasti.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija