• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.01.2018

15:06

I LONČAR RAZBUCAO ĐILASA: Dok drugi lažu najbolje što znaju, mi radimo najbolje što umemo!

Politika

I LONČAR RAZBUCAO ĐILASA: Dok drugi lažu najbolje što znaju, mi radimo najbolje što umemo!

Podeli vest

Bivši gradonačelnik Dragan Đilas izjavio je da je aktuelna vlast "ukinula treći pokušaj vantelesne" oplodnje, a ministar zdravlja Zlatibor Lončar ističe da je reč o još jednoj laži predstavnika poraženog režima, i da ga iznenađuje spremnost na zloupotrebu osećanja građana, čak i onih najintimnijih i najsenzibilnijih

- "Znate, kad vidite te ljude koji su dobili decu iz vantelesne, ono što smo radili, pa ih sretnemo u igraonici sa svojom decom, pa se oni zahvaljuju, pokazuju mi te klince i kažu - hajde opet. A, vidim da je ova vlast ukinula taj treći pokušaj vantelesne. Onda je ta podrška meni bitna" - rekao je Đilas.

Ministar zdravlja navodi da je to besramna laž, te da činjenice govore drugačije:

- Činjenice govore da je od 25. juna 2016. godine svim osiguranicima osnovnog zdravstvenog osiguranja u Srbiji omogućen besplatni treći pokušaj vantelesne oplodnje. I to u pet državnih klinika i u 11 privatnih, koje su sklopile ugovor sa RFZO, što nikada ranije nije bio slučaj - rekao je Lončar za Tanjug i ukazao da je država, uz to, sada povećala granicu za treći pokušaj i ona je - 42 godine. 

Građani Srbije godinama su, ističe Lončar, bili taoci političara i tajkuna na vlasti, kojima su interesi građani bili na poslednjem mestu, a građani su na izborima kaznili takvu politiku i jasno pokazali šta misle o tajkunskim političarima. 

- Ne iznenađuju zato pokušaji tih poraženih snaga da lažima i obmanama ponovo prevare građane i probaju da se dokopaju prilike da opet pljačkaju i državne budžete koriste za lične interese. Ipak, iznenađuje njihova spremnost da zloupotrebljavaju osećanja građana, čak i ona najintimnija i najsenzibilnija - istakao je on. 

VESIĆ: ĐILAS OPET PRODAJE MAGLU! Bivši gradonačelnik već prvog dana Nove godine NASTAVIO DA MASNO LAŽE!

Uz podatke o finansiranju trećeg pokušaja vantelesne oplodnje, Lončar podseća da je 11. februara 2017. godine, Pravilnikom o izmeni i dopuni Pravilnika o sadržaju i obimu prava na zdravstvenu zaštitu iz obaveznog zdravstvenog osiguranja i o participaciji za 2017. godinu, utvrđeno pravo na lečenje neplodnosti postupcima BMPO kod žena do navršenih 42 godine starosti u momentu započinjanja procesa BMPO. 

- U 2017. godini upućeno je oko 1.600 osiguranih lica na proces lečenja neplodnosti postupcima BMPO u zdravstvene ustanove u Planu mreže, a proces je završen kod oko 800 osiguranih lica. Istovremeno, još 2.450 osiguranih lica upućeno je na proces lečenja neplodnosti postupcima BMPO u privatne zdravstvene ustanove, a proces je završen kod 1.240 osiguranih lica - precizirao je Lončar.

Ministarstvo će, ističe Lončar, nastaviti sa ulaganjem i unapređenjem zdravstvenog sistema, koji je, posle vlasti tajkunsko-političke koalicije, zatečen kao ubedljivo najgori u Evropi, jer to građani, kaže Lončar, a ne tajkuni, očekuju od aktuelne vlasti.

- I ni jedna besramna laž nas neće na tom putu zaustaviti - naglasio je.

Prema njegovim rečima, već tokom februara ove godine očekuje nas stupanje na snagu podzakonskih akata, koji će omogućiti zamrzavanje jajnih ćelija, embriona i spermatozoida na teret sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja, kako za ustanove u Planu mreže, tako i za ustanove Van plana mreže. 

- Dok drugi lažu najbolje što znaju, naše je da radimo najbolje što umemo - zaključio je ministar Lončar.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija