• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

02.01.2018

19:24

BRNABIĆ u 2017-oj najzadovoljnija prosvetom

Politika

BRNABIĆ u 2017-oj najzadovoljnija prosvetom

Podeli vest

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da je prosveta resor kojim je u prošloj godini najzadovoljnija, a ovoj će se, kaže, najviše ulagati u kulturu

- Najviše radosti je donelo Ministarstvo prosvete zato što smo 1. septembra uspeli da uvedemo informacione tehnologije kao obavezan predmet - rekla je Brnabić.

Govoreći o povećanju plata prosvetnim radnicima, premijerka kaže da nije fer sistem u kojem svih 80.000 dobijaju jedno, univerzalno povećanje, zato što se i u prosveti, kao i su svim ostalim profesijama, ne trude svi jednako.

Biće povećanja, navela je, ali je važno da se uvedu platni razredi kao sistem u kojem se nagrađuju najbolji.

BRNABIĆ SUMIRA UTISKE: Predsednički izbori, KC Niš i MSC obeležili 2017.

Zadovoljna je i resorom sporta i dodaje da to ne bi bilo tako bez značajnih ulaganja i odgovorne politike nagrađivanja sportista.

Tanjug

Brnabić je rekla i da se "daju signali" da je kultura sve važnija i da je Ministarstvu kulture povećan budžet za 2018. 

Namera je, kaže, da Muzej savremene umetnosti nastavi da radi kao što je krenuo te da je važno i da se završi Narodni muzej u junu 2018, iako to, kako je ocenila, možda zvuči preoptimistično.

BRNABIĆ: Puno zdravlja, uspeha i manje briga u Novoj godini!

Premijerka je navela da iako je građanima možda teško da razumeju šta znači kada se u medijima čuje da je Srbija napredovala na Duing biznis listi, da je "porastao" BDP... sve će se svesti na to koliko imamo radnih mesta i kako je u novčanicima.

Budući da neke penzije iznose svega 23.000 dinara, a mesečni računi dostižu i do 17.000, premijerka kaže da sa preostalih šest hiljada penzioneri jako teško "prežive" mesec, ali da, koliko god ostaje, to je ipak više nego što je ostajalo u prethodnim vremenima i da su penzije povećane za oko osam odsto.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija