• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.01.2018

16:35

IPBR: Neobjašnive razmere mržnje Beogradskog centra za bezbednosnu politiku

Politika

IPBR: Neobjašnive razmere mržnje Beogradskog centra za bezbednosnu politiku

Podeli vest

Mržnja Beogradskog centra za bezbednosnu politiku počinje da poprima neobjašnjive razmere. Nakon svih elemenata negativne kampanje koju konstantno potencira, danas ponovo koriste priliku da spomenu u negativnom kontekstu Ministarstvo unutrašnjih poslova, ističe u saopštenju Institut za procenu bezbednosnih rizika

"Gospoda "nezavisni istraživači" su našli problem u dva zakona (izmene i dopune Zakona o Vojsci Srbije i izmene i dopune Zakona o BIA), pri čemu te probleme dovode u vezu sa Ministarstvom unutrašnjih poslova. To nema apsolutno nikakve veze sa zakonima MUP koji se nalaze u redovnoj proceduri, ili možda ima, a da to vide samo oni svojim nezavisnim istraživačkim očima", navodi se u saopštenju koje je potpisala Marija Andžić, potpredsednica Instituta.

Zastrašujući su pokušaji BCBP, ističe ovaj Institut, da obmanu javnost na svaki mogući način. Podsećamo, pre nekoliko dana ponovo su izneli lažne navode, po ko zna koji put, kako je Ministarstvo unutrašnjih poslova sprovelo navodno štetne javne nabavke tonera, kao i rezultate svojih lažnih istraživanja stavova pripadnika policije. Postavljamo pitanje zašto, kao i da li je današnja izjava predsednika Upravnog odbora BCBP Miroslava Hadžića samo deo ove tendenciozne kampanje.

"Ovom prilikom tražimo od BCBP da javno objavi ko su njihovi finansijeri, posebno u poslednje 3 godine, i na koji način im je uplaćivan novac. Ukoliko to ne budu želeli, i po dobro poznatom principu opet osuju kontrapaljbu na sve neistomišljenike i pozovu se na svoju lažnu demokratičnost i još više lažnu nezavisnost, smatramo da bi bilo od izuzetne važnosti i značaja da se pokrene neka vrsta rasprave na ovu temu - ko zapravo stoji iza kvazistavova Beogradskog centra za bezbednosnu politiku i ko formira tačke oslonca njihove kampanje", ističe se u saopštenju i dodaje:

"U navedenoj izjavi videli smo i da je "davanje 10.000 dinara pripadnicima vojske, policije i bezbednosnih službi oblik socijalne korupcije", pa ih pitamo - da li je možda za njih bolje da ih finansira neka ambasada? Postoji jedna prigodna srpska reč za tako nešto - počinje sa "š", a završava se sa "aža", između ta dva je jedna figura u šahu. "Nezavisno istražite" koja je to reč.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija