• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.01.2018

17:43

ĐILASOVA RIJALITI PREVARA! Dokumenta dokazuju kako je ŽUTI TAJKUN privatizovao državu!

Politika

ĐILASOVA RIJALITI PREVARA! Dokumenta dokazuju kako je ŽUTI TAJKUN privatizovao državu!

Podeli vest

Firma 'Imoušn', čiji je suvlasnik Dragan Đilas, na zemljištu 'Pionirskog grada' izgradila kuću 'Velikog brata' kao objekat za 'dnevni boravak dece'!?! Rijaliti-program u ugovoru opisan kao projekat od 'opšteg društvenog interesa'!?!

Bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas napravio je na zemljištu "Pionirskog grada" kuću "Velikog brata" tako što je sklopio niz vrlo sumnjivih ugovora u kojima je ovaj objekat prikazao kao "objekat za dnevni boravak dece", a skandalozni rijaliti-program opisao kao projekat od "opšteg društvenog interesa"!?!

Ugovori iz 2005. i 2008. godine do kojih su došli novinari Informera pokazuju da se firma "Imoušn prodakšn", čiji je Đilas bio suvlasnik (preko Multikom grupe, prim. ur.), obavezala da na zemljištu SRC "Pionirski grad" u Košutnjaku izgradi zdanje "od opšteg društvenog interesa" (!?!). Umesto toga, na površini od skoro 2.000 kvadrata u Ulici kneza Višeslava nikao je montažni studio u kome je sniman "Veliki brat".

Sramna podvala 

Đilas se svojevremeno kao gradonačelnik u svakoj prilici reklamirao kao političar koji najviše brine o deci i izgradnji obdaništa, što mu je jedna od glavnih parola i u ovoj kampanji. On, naravno, potpuno prećutkuje činjenicu da je silne milione evra zaradio tako što je za smešno male pare od SRC "Pionirski grad", čiji je posao briga o deci, na krajnje sumnjiv način uzeo zemljište na kome je izgradio studio "Velikog brata".

U spornim ugovorima do kojih smo došli, između ostalog, piše:

"Imajući u vidu potrebu koja se javila za ostvarivanjem opšteg društvenog interesa u vidu izgradnje objekta za dnevni boravak dece u okviru Pionirskog grada, a posebno imajući u vidu nedostatak kapaciteta Pionirskog grada zbog nesebične potrebe da se kapaciteti Pionirskog grada prepuste izbeglicama kao vid pomoći... 'Imoušn prodakšn' se ponudio da pomogne u izgradnji objekta za dnevni boravak dece i da isti objekat donira Republici Srbiji, gradu Beogradu..."

Informer


Na osnovu ovih odredbi ugovora, umesto zgrade za smeštaj dece, izgrađen je TV studio, a onda su naknadno "fabrikovani" papiri i Đilasu je omogućeno da u papirima promeni namenu objekta i da ga prilagodi za potrebe snimanja TV serijala "Veliki brat" (vidite okvir). Za sve ovo, Đilasova firma je, prema odredbama ugovora, SRC "Pionirski grad" plaćala bednih 130 evra po terminu snimanja!?!

Dragan Đilas i vlasnik "Imoušna" Goran Stamenković juče se nisu oglašavali ovim povodom. Na drugoj strani, predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić kaže za Informer da je očigledno da "pljačkaši Beograda spremaju nove pljačkaške projekte nalik ovom otimanju", ali se nada da im Beograđani to neće dozvoliti.

- Đilas, koji je pod izgovorom da gradi "dečiji boravak" napravio kuću "Velikog brata" u "Pionirskom gradu" kako bi mogao da zgrće milione za svoju firmu, želi sada da se vrati na vlast i da ponovo puni svoje džepove. E to mu nećemo dozvoliti! - poručuje Jovičić, dodajući da je gradskoj vlasti na čelu sa SNS bilo potrebno četiri godine da izbaci sve Đilasove ortake i kumove iz "Pionirskog grada".

- Uspeli smo da ovu oazu vratimo našoj deci, a Beograd svim našim sugrađanima. Zato poručujem svima onima koji bi ponovo da od dečijih boravaka i Beograda prave rijalitije i bogate se na račun Beograđana da su raskrinkani i da im birači više nikada neće dozvoliti da otimaju od njih i njihove dece - naglašava Jovičić.

Ne sme proći nekažnjeno

Mario Spasić iz Centra za monitoring smatra da je u ovom slučaju ozbiljno prekršen zakon i da Đilas i kompanija treba da budu pod ozbiljnom istragom, a ne da se kandiduju za gradonačelnika.

- U ovom slučaju su besramno zloupotrebljena deca. Neko se poigrao i masno slagao da gradi boravak za mališane, a u stvari je gradio objekat za lično bogaćenje. To ne bi smelo da prođe nekažnjeno - zaključuje Spasić.

Informer





Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sara

pre 6 godina

Iz ovoga se jasno vidi da je Đilas zloupotrebio svoju funkciju zarad ličnog interesa.

Darko

pre 6 godina

Bogu hvala sto se zatvorio Veliki brat. Svaki rialiti treba da se ukine jer su to zive gluposti. A Djilas se tu nakrao para da je obezbedio svoje generacije I generacije.

Pavle Novi Beograd

pre 6 godina

Od Djilasa nista novo. On to samo i zna da radi. I posle svega hoce da mu gradjani veruju. Ne, nikada !

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija