• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.01.2018

17:48

ĐILAS POJEO PSG, SNS U BEOGRADU 39 ODSTO! Najnovije istraživanje 'Faktor plusa' o stanju na srpskoj političkoj sceni!

Politika

ĐILAS POJEO PSG, SNS U BEOGRADU 39 ODSTO! Najnovije istraživanje 'Faktor plusa' o stanju na srpskoj političkoj sceni!

Podeli vest

Pokret slobodnih građana Saše Jankovića na ivici cenzusa, dok Đilas ima podršku oko 15 odsto birača. SNS u Beogradu ima 39 odsto glasova, a na nivou republike čak 53%

Tajkun Dragan Đilas u proteklih mesec dana potpuno je preuzeo birače Pokreta slobodnih građana Saše Jankovića i ovu stranku, koja je posle parlamentarnih izbora imala dvocifrenu podršku građana, gurnuo na ivicu cenzusa, pokazalo je najnovije istraživanje agencije 'Faktor plus'.

Prema ovoj anketi, koalicija Đilasa, Jankovića i Vuka Jeremića trenutno u Beogradu ima podršku 15,6 odsto birača, dok bi istovremeno Jankovićev PSG na eventualnim vanrednim parlamentarnim izborima jedva prešao cenzus sa svega 5,7 procenata glasova!

printscreen
Na drugoj strani, ubedljivo najjača politička snaga u Beogradu je SNS Aleksandra Vučića sa čak 39,1 odsto glasova, dok na nivou Srbije naprednjaci imaju podršku od 53 odsto!

Beli u gradskoj skupštini

Posle naprednjaka i Đilasove koalicije, na izborima u Beogradu najviše šansi ima predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić, koji je 'izmeren' na 15 odsto, a za njim sledi Šutanovčeva koalicija DS-SDS-Nova stranka sa tek 5,8 odsto. Da se izbori održavaju u nedelju, odborničke mandate u Skupštini grada uzeo bi još samo Luka Maksimović (komičar poznat kao Ljubiša Preletačević Beli, prim. ur.), za koga bi glasalo 5,8 odsto Beograđana, kao i SPS, sa identičnom podrškom birača. Ispod cenzusa bi ostali SRS, DJB i Dveri (vidite tabelu).

Ako bi pak u nedelju bili održani vanredni parlamentarni izbori, naprednjaci bi trijumfovali više nego ubedljivo sa čak 53 odsto glasova. Daleko ispod njih na drugoj poziciji našli bi se njihovi aktuelni koalicioni partneri iz SPS sa 10 odsto. Ako se tome pridodaju i tri procenta SDPS Rasima Ljajića, dolazi se do zaključka da vladajuća većina u ovom trenutku može da računa na neverovatnih 66 odsto glasova! Na svoje mesto u republičkom parlamentu mogli bi da računaju još samo demokrate sa sedam, PSG sa 5,7 i radikali Vojislava Šešelja sa 5,2 odsto podrške. Iz parlamenta bi sigurno ispali DJB Saše Radulovića i Dveri Boška Obradovića.

Informer


Kada je reč o popularnosti političara, neuporedivo najpozitivniji utisak na birače i dalje ostavlja predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić. O Vučićevoj neprikosnovenosti najbolje svedoči podatak da o njemu pozitivno mišljenje ima čak 56 odsto ispitanika, a da je prvi sledeći Saša Janković sa mizernih osam odsto (vidite grafiku).

Komentarišući ove rezultate, potpredsednik SNS Milenko Jovanov kaže da tajkun Miroslav Mišković sprema juriš na kasu Beograda, pa je zato okupio Đilasa, Jankovića i Jeremića.

- Njih je novac okupio, a novac će ih i posvađati. Ako bi recimo Đilas ili Jeremić, kao iskusne žute lopuže, oteli više od Jankovića, tu bi već mogao da izbije ozbiljan problem među njima. Sve ostalo im je nevažno. Pogledajte šta su samo jedni o drugima govorili i kako su brzo sve to posle zaboravili i odazvali se na Miškovićev poziv i ideju da opet trpaju narodne pare u svoje džepove... - navodi Jovanov i kaže da ovako visok rejting SNS i u Beogradu i u republici nije slučajan:

Informer


- Ovo istraživanje dokazuje da narod veruje Aleksandru Vučiću i da ne želi da se na vlast u Srbiji vraćaju lopuže koje su se obogatile dok je Srbija bila dovedena na korak od bankrotstva.

Đilasu fali stranka

Analitičar Branko Radun smatra da Đilas u Beogradu "vuče" dosta glasova, ali da je njegov problem što nema stranku.

- Da Đilas ima stranku, a samim tim i infrastrukturu, sigurno bi pokupio glasove i Jankoviću i Jeremiću. Mada, njegov problem je što nije klasičan političar, već je više menadžer. Jankovićev brod pak tone i, kad to krene, ljudi po automatizmu napuštaju stranku, a dolazi i do pada popularnosti u javnosti... Đilasovo interesovanje je za sada ograničeno na izbore u Beogradu, a kada bi proširio delokrug svog rada i na republiku, vrlo lako bi mogao potpuno da istisne Jankovića - ističe Radun, podvlačeći da je republički nivo, ipak, drugačiji u odnosu na Beograd.





Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ALEKSANDAR

pre 6 godina

Postovani politicari svih profila i stranacki lideri, zasto obmanjujete sebe i ovaj jadan narod ,merilo vaseg postovanja na izborima mora da bude broj izaslih gradjana na izbore od broja mogucih, to je zakon svih zakona, tako ako kazete na izborima je za nas glasalo 30 posto izaslih biraca , a nije izaslo 50 posto biraca, to procentualno znaci da ste dobili poverenje samo 15 posto biraca a ne 30 posto, to je objektivno i najnormalnija racunica. Gradjani nemaju vise poverenja u stranke koje se bore za vlast i zato i ne izlaze na izbore, ako se kaze da 50 posto gradjana nije izaslo na izbore to znaci da njih 50 posto nema poverenje ni u jednu stranku, ostalo je sve manipulisanje/

Frajon

pre 6 godina

SNS je zauzeo niski start. Jedva cekamo da trka pocne

Petar Petrovic

pre 6 godina

Jedva čekam da na izborima za gradsku skupštinu glasam za predsednika države!

mane

pre 6 godina

Najrealnije i najbolje za Srbiju i politicku scenu bi bilo kad bi SNS,SPS,DS i SRS bile parlamentarne stranke,svi ostali su boranija.

aca

pre 6 godina

Teoretski svi su pobednici pa i Đilas,ali realno opozicija je slaba i nema velike šanse za pobedom!

Branka

pre 6 godina

Ne vidim nista cudno u ovome, narod vrednuje rezultate!

Ilija

pre 6 godina

Mislim da je, realno, procenat i veci! Narod je uz Vucica i SNS jer su jedini koji ispunjavaju obecano!

Jeca

pre 6 godina

Zuto-tajkunska lopovska koalicija koji predvodi i finasira Miskovic nema bas nikakve sanse protiv Vucica kome narod veruje

Stefan

pre 6 godina

Pa ne treba da nas cudi sto SNS ima najveci procenat. Ipak su oni jedini koji se trude i zalazu za ovu zemlju, a narod to uvek prepoznaje.

Uroš

pre 6 godina

Nije Đilas pojeo PSG nego su svi za njega posle fijaska Jankovića.

Rajko

pre 6 godina

Još je rano za bilo kakve prognoze setimo se samo kolike su šanse davane Jankoviću na predsedničkim izborima pa je završio kao treći ili četvrti.

kamen

pre 6 godina

Šta je čovjek ako se prepusti samo hladnom proračunatom razumu? Zločinac, teški zločinac.

kristinad

pre 6 godina

Zna Janković, da nema nikakve šanse, zato podržava Đilasa.Cenzus da pređe bar!

CobanicaMileva

pre 6 godina

Nikakve sanse nema, ova koalicija okupljena oko Djilasa.

CobanicaMileva

pre 6 godina

Nada poslednja umire, motivacija zutog olosa.

CobanicaMileva

pre 6 godina

Dovoljno su gradjani Beograda videli i pretrpeli od strane Djilasa.

CobanicaMileva

pre 6 godina

Ova koalicija Djilas-Jankovic-Jeremic, je smejurija teska.

CobanicaMileva

pre 6 godina

Nismo slepi, niti glupi da ne vidimo sta je lopov Djilas ucinio Beogradu.

CobanicaMileva

pre 6 godina

Da dodje ova koalicija na vlast, bio bi Beograd pod vodom.

CobanicaMileva

pre 6 godina

Skupo bi nas kostalo, da ovaj zuti olos dodje na vlast.

CobanicaMileva

pre 6 godina

Iz ove koalicije nista dobro ne moze proisteci, a jos ih Miskovic finansira.

CobanicaMileva

pre 6 godina

Sada kada je kasa puna, Djilas bi da krade ponovo.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija