• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik.rs

08.01.2018

15:42

(VIDEO) BANJALUKOM ĆE DEFILOVATI SRPSKI SPECIJALCI SA SRPSKIM OZNAKAMA: NATO će pobesneti, Dodik u inat sprema spektakularnu proslavu Dana Srpske!

Društvo

(VIDEO) BANJALUKOM ĆE DEFILOVATI SRPSKI SPECIJALCI SA SRPSKIM OZNAKAMA: NATO će pobesneti, Dodik u inat sprema spektakularnu proslavu Dana Srpske!

Podeli vest

Republika Srpska će na najlepši mogući način sutra proslaviti svoj praznik, na koji su dobrodošli svi njeni prijatelji, kaže predsednik Srpske Milorad Dodik. Ističe da je spreman da u počasnom defileu prihvati i pripadnike Trećeg pešadijskog puka, ali pod uslovom da budu sastavni deo ceremonije

Deveti januar je naš najveći praznik koji posvećujemo Republici i pripremamo se da to obeležimo na dostojan način, navodi u izjavi za Sputnjik Dodik, dodajući da je odavno objasnio istorijski značaj Srpske i njenog formiranja, a to je istorijski poriv i zov srpskog naroda za slobodom.

- Tako doživljavamo Republiku Srpsku, kao sinonim slobode srpskog naroda na ovim prostorima. Deveti januar je za nas neprikosnoveni praznik i mi u čast i poštovanje prema republici organizujemo niz svečanosti. Jedna od njih će biti u Banjaluci koja podrazumeva organizovanje defilea javnih institucija i političkih agencija koje su u funkciji odbrane i stabilnosti i očuvanja Srpske - kaže Dodik.

SRBIJU ŠTO PRE UGURATI U EU I ODVOJITI JE OD PUTINA: Vašington ima novi plan kako DA POSVAĐA SRBE I RUSE!

Na pitanje hoće li u defileu, pored specijalno formirane počasne jedinice MUP RS, učestvovati i Treći pešadijski puk Vojske BiH, Dodik podseća da je kontroverza oko te jedinice nastala prošle godine kada su u Ministarstvu odbrane BiH pokušali da ospore njeno učešće, a onda je nađen, kako primećuje, truli kompromis koji je podrazumevao da ta jedinica izađe, ali da smo bude postrojena u čast člana predsedništva BiH.

- Nekako smo to podneli, ali nismo želeli poniženje i zato smo formirali počasnu jedinicu policije, a spremni da prihvatimo počasnu jedinicu Trećeg pešadijskog puka pod uslovom da ona bude sastavni deo ceremonije, da bude postavljena u čast i ime Republike Srpske. Očekivali smo da će gospodin Ivanić obezbediti takvu odluku koja će omogućiti da ta jedinica učestvuje u defileu - objašnjava predsednik Srpske.

SRBIJU NISU SLOMILI NI RUSI, NITI AMERI, NEĆE MOĆI NI PAKOSNE KOMŠIJE: Beogard se suočava sa najtežim pritiscima još od 1948!

Podseća da je Ivaniću poslao pismo u kome je zatražio da on svojom odlukom obezbedi učešće te jedinice u defileu.

- Mi nismo protiv toga, ali nismo ni za to da neko tamo u Sarajevu osporavanjem te jedinice ospori i oskrnavi Dan republike. Nismo hteli dijalog o tome. Za nas je to neprikosnoveno. Ako hoće da učestvuju, neka učestvuju. U svakom slučaju, dan ćemo obeležiti počasnim defileom policijskih agencija i pre svega, policijskom agencijom Republike Srpske, ali i drugih službi koje su u funkciji očuvanja bezbednosti RS - izričit je Dodik.

Predsednik Srpske upitan koga očekuje od stranih gostiju, kaže da je poziv upućen mnogima, a da veruje da će se odazvati jedan broj ambasadora.

PUTIN NE DA DODIKA, NOVI SASTANAK VEĆ NAREDNIH MESECI: Rusija garantuje Srpskoj bezbednost, AMERI OSTALI KRATKIH RUKU!

- Mi dan Republike Srpske slavimo i svi naši prijatelji su dobrodošli - poručuje Dodik.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija