• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.01.2018

13:20

OBELEŽEN DAN REPUBLIKE SRPSKE! Završen svečani defile na Trgu Krajina u Banjaluci

Balkan

OBELEŽEN DAN REPUBLIKE SRPSKE! Završen svečani defile na Trgu Krajina u Banjaluci

Podeli vest

U Banjaluci je završen svečani defile, održan u okviru obeležavanja 26. godišnjice postojanja Republike Srpske

Svečani defile, koji je pozdravio veliki broj građana, krenuo je od Trga Republike ka Trgu Krajine, gde su njegovi učesnici svečano postrojeni, a dočekao ih je predsednik Srpske Milorad Dodik i drugi zvaničnici.

Obraćajući se prisutnima, predsednik Srpske je čestitao Dan Republike, rekavši da se srpski narod uvek borio za slobodu koju je nesebično delio sa drugima.

- Današnje okupljanje je u čast Republike Srpske. Srpski narod danas ima dve države- Srbiju i Republiku Srpsku - poručio je Dodik.

Tanjug

Raport Dodiku je predao komandant Počasne jedinice MUP-a Republike Srpske.

U defileu je učestvovao Zastavni vod formiran od policijskih službenika Počasne jedinice koju čine policijski službenici Uprave za obezbeđenje ličnosti i objekata i Policijske uprave Banjaluka.
Zastavni vod predvodili su komandir i nosilac zastave sa pratiocima, a pripadnici voda nosili su svečanu uniformu, bili su naoružani poluautomatskim puškama, a komandir je nosio oficirsku sablju.

U svečanom defileu učestvovao je prvi ešalon, formiran od policijskih službenika Specijalne antiterorističke jedinice, te drugi, treći i četvrti ešalon, formiran od policijskih službenika ?edinice za podršku policijskih uprava Banjaluka, Gradiška, Prijedor, Bijeljina, Zvornik, Istočno Sarajevo i Foča.

Tanjug

Peti ešalon, koji je učestvovao u defileu, formiran je od policijskih službenika čete Posebnih snaga policije policijskih uprava Banjaluke i Prijedora, a šesti, sedmi, osmi i deveti ešalon od kadeta 19. klase Policijske akademije.

U svečanom defileu učestvovao je ešalon Boračke organizacije Republike Srpske, ešalon mjšovite mirnodopske jedinice Veterana Republike Srpske, a u jednom stroju su bili očevi, sinovi i kćeri Republike Srpske.
Od Trga Republike do Trga Krajine defilovao je i ešalon Saveza ratnih vojnih invalida, studenti Republike Srpske koji su nosili veliku zastavu Republike Srpske, ešalon Republičke uprave civilne zaštite sa specijalizovanim jedinicama, ešalon profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Banjaluka, te predstavnici sportskih klubova, civilnih institucija, organizacija i udruženja.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija