• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: EKIPA INFORMERA

09.01.2018

18:11

MALTEŠKE MUĆKE! ŠOLAK I ĐILAS IZBEGAVAJU POREZ: Ovo je priča, koju niko osim Informera, NE SME DA OBJAVI!

Politika

MALTEŠKE MUĆKE! ŠOLAK I ĐILAS IZBEGAVAJU POREZ: Ovo je priča, koju niko osim Informera, NE SME DA OBJAVI!

Podeli vest

Gazda SBB Dragan Šolak, koji sa Đilasom kontroliše većinu elektronskih medija u Srbiji, za 650.000 evra kupio državljanstvo Malte ne bi li izbegao plaćanje poreza u Srbiji i Hrvatskoj, piše 'Malta tudej' * Đilas i Šolak preko svojih ljudi u julu 2017. registrovali firmu na Malti, sumnja se da su i to uradili kako bi izbegli porez

Medijski tajkun, osnivač SBB i član uprave američkog investicionog fonda KKR Dragan Šolak, koji s bivšim liderom DS, tajkunom Draganom Đilasom kontroliše većinu elektronskih medija u Srbiji, kupio je državljanstvo Malte kako bi izbegao plaćanje poreza u Srbiji i drugim zemljama našeg regiona u kojima posluje. Ovu informaciju je otkrio i objavio malteški dnevni list "Malta tudej", a u Srbiji je niko osim Informera nije preneo!

Proteklog vikenda, u istom danu kada smo u božićnom trobroju raskrinkali tajkunsko-medijsku hobotnicu u čijem su središtu Šolak, Đilas i američki investicioni fond KKR bivšeg šefa CIA Dejvida Petreusa, novinari iz Valete su objavili da Šolak pomoću kupljenog malteškog pasoša izbegava plaćanje poreza! Kada se na tu informaciju doda podatak da su Šolak i Đilas 31. jula prošle godine na Malti osnovali firmu "Intergrejting gejming servisiz", onda se sasvim osnovano može pretpostaviti da dvojica tajkuna zajedno sprovode operacije izbegavanja poreza, a možda i pranja para!

Šolak, Đilas i šef CIA hoće da ZABRANE INFORMER! Vučićević: OVO JE STRAŠAN PRITISAK NA ISTRAŽIVAČKO NOVINARSTVO!

Pazario pasoš

Saznanje do kog su evropski istraživački novinari došli u okviru projekta "Malteški papiri" pokazalo je da je Šolak bukvalno kupio tamošnji pasoš kroz "Individualni investicioni program".

Ovde zgrće milione, napolju plaća poreze
U trenutku kada smo supruga i ja postali Maltežani, već smo bili rezidenti Švajcarske i taj status se nije menjao Dragan Šolak, gazda SBB

"Uspeli smo da identifikujemo njegovo ime i ime njegove supruge Gordane, kao i još dva izdržavana lica N. i S. Šolak, sa adresama na dve različite lokacije, jednoj u Slijemi, a drugoj u luksuznoj stambenoj zoni Tigne Point. Šolak, koji je pasionirani golfer, inače poseduje 22 odsto udela u 'Junajted medija grupi' kroz vlasništvo firme 'Džerard enterprajzis' na ostrvu Man, njegova supruga Gordana je vlasnik 4,99 odsto preko kompanije BVI pod nazivom 'Kejbl menadžment kompani'. Tokom 2014. osnovana je 'Junajted medija Malta', i iako ova kompanija nije imala nijednog zaposlenog, od avgusta 2014. do avgusta 2015. dobila je 6,7 miliona evra od hrvatskog Telekoma, Iskona i VIPneta, a platila je samo 27.000 evra poreza na Malti", navodi "Malta tudej" i dodaje da je ista ova firma likvidirana krajem 2015.
Isti list je otkrio i da je gazda SBB Dragan Šolak do 2015. bio vlasnik malteške kompanije "Prestiž medija", koja je pre likvidacije ostvarila ukupan prihod od 10 miliona evra. Na ovaj iznos Šolakova firma je, međutim, zahvaljujući malteškom poreskom sistemu platila mali porez od samo 400.000 evra. 

VUČIĆ O ŠOLAKU I MALTI: Vidim da je neka poreska ujdurma, ALI ČEKAM DA RTS TO RAZJASNI KAO ŠTO SU PRVI SKOČILI KAD JE KRIK PROZIVAO POPOVIĆA!

Šolak: Privatni razlozi

O ovim šokantnim podacima već treći dan ne želi da govori nijedan jedini tzv. istraživački medij u Srbiji! KRIK, CINS, BIRN i druge fantomsko-novinarske organizacije koje su se nedavno utrkivale da objave lažne, fabrikovane podatke iz "Rajskih papira" o ministru za inovacije Nenadu Popoviću, sada se prave lude i ne nalaze ništa zanimljivo i vredno objavljivanja (!?).

mojugao

DRAGOMIR ANĐELKOVIĆ ANALITIČAR 

Pojedinci iz vlasti su radili u interesu određenih tajkuna, a na štetu sopstvenog naroda.

Na drugoj strani, sam Šolak tvrdi da je malteško državljanstvo uzeo isključivo "iz privatnih razloga" i preti tužbom Informeru, koji se jedini usuđuje da piše o ovom slučaju.

- Moja porodica i ja već duži niz godina živimo u Švajcarskoj, gde nam je stalno prebivalište i gde smo poreski rezidenti. Sve poreske obaveze koje imamo supruga i ja, kao privatna lica, uredno izmirujemo u skladu sa švajcarskim zakonima. Odluka da postanemo državljani Malte bila je privatne prirode i ne želimo da komentarišemo razloge. U trenutku kada smo postali Maltežani, već smo bili rezidenti Švajcarske i taj status se nije menjao, tako da ne postoje i nikad nisu postojali poreski razlozi za uzimanje malteškog državljanstva - rekao je Šolak, a prenela CIA TV N1, dok je njegov SBB u pokušaju da nas zaplaši javno zapretio tužbom!

Šolak je u prvoj reakciji na pisanje Informera u subotu rekao da je biznis počeo u rodnom Kragujevcu i da je ponosan što posluje u Srbiji. Dan kasnije, pritisnut dokazima o izbegavanju poreza, Šolak je objavio da je već 15 godina "Švajcarac".Šolak i njegovi pajtaši su, po svemu sudeći, Srbi samo kad treba da se uzimaju pare i otimaju nacionalni rasursi, a "Švajcarci" i "Maltežani" su kada treba platiti porez...

Vučićević: Šolakova histerija znak da smo u pravu

Informer

Glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević rekao je juče da je potpuno jasno zašto su Šolak, Đilas, SBB, KKR i CIA TV N1 napali Informer.
- Histerična, panična i neočekivano žestoka reakcija Šolaka, Đilasa, SBB, KKR, CIA TV N1 i njihovih partnera u Srbiji samo pokazuje da smo mi u pravu. U božićnom trobroju smo raskrinkali takozvanu "tajkunsku hobotnicu", odnosno način na koji SBB i KKR posluju u Srbiji u saradnji sa Đilasovim firmama... Otkrili smo kako oni preko te "hobotnice" kontrolišu gotovo sve elektronske medije. Ispostavlja se da ih je to toliko zabolelo da su zapretili tužbom i Informeru i meni lično. Kažu da smo u ostrašćenom tabloidnom maniru izneli niz neistina, ali nigde ne kažu koju smo to neistinu objavili. Ne kažu to, jer je sve što smo objavili istina... - zaključuje Vučićević.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)
nije prošao

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)

Carinski službenici su 23. aprila 2024. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili neobičan pokušaj jednog putnika, da u ličnom prtljagu prokrijumčari preko 300 komada starinskog pokućstva, bodeža u koricama, časovnika i nakita, za koje se pretpostavlja da bi pored materijalne, mogli imati i antikvitetnu vrednost.

24.04.2024

15:10

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija