• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

10.01.2018

14:41

(FOTO) BRNABIĆ: Poseta Abea istorijski važna za unapređenje odnosa

Politika

(FOTO) BRNABIĆ: Poseta Abea istorijski važna za unapređenje odnosa

Podeli vest

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je danas u razgovoru sa ambasadorom Japana u Srbiji Ðunićijem Marujamom da je predstojeća poseta premijera Japana Šinzo Abea Srbiji istorijski važna za dalje unapređenje međusobnih odnosa i dijaloga dve zemlje na najvišem nivou

Premijerka je podsetila je da Srbija i Japan imaju dugu tradiciju međusobnih odnosa i da su u protekloj godini učinjeni značajni koraci u saradnji dve države na svim nivoima. 

Brnabić je istakla je da je Srbija veoma zainteresovana za japanske investicije u oblasti automobilske, hemijske, farmaceutske i IT industrije, kao i ulaganja u oblasti poljoprivrede, zaštite životne sredine i turizma, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Izrazila je uverenje da će i ubuduće biti nastavljena saradnja na realizaciji zajedničkih investicionih projekata u obostranom interesu. 

Tanjug

Ambasador Marujama saopštio je da Srbija postaje sve interesantnije tržište za ulaganje, o čemu svedoče japanske kompanije koje već posluju u Srbiji, ali i sve veći broj privrednika zainteresovanih za ulaganja u našoj zemlji.

Naglasio je da će predstojeća poseta premijera Japana, koji u Srbiju dolazi sa delegacijom privrednika, biti dobra prilika da se unapredi saradnja i prenesu iskustva, pre svega u oblasti razvoja privatnog sektora i malih i srednjih preduzeća.

BRNABIĆ: Pokušavamo da nađemo trajno rešenje za Kosovo

Na sastanku je zaključeno da Srbija i Japan imaju dobru saradnju na međunarodnom planu koja se ogleda u međusobnoj podršci u važnim međunarodnim organizacijama i institucijama.

Japanska delegacija na čelu sa premijerom Abeom boraviće u Beogradu u ponedeljak 15. januara.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija