• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srpska liga

10.01.2018

14:48

SL: Prirodno je što patrijarh ima poverenja u predsednika Srbije!

Politika

SL: Prirodno je što patrijarh ima poverenja u predsednika Srbije!

Podeli vest

Srpska liga smatra da je neprimereno da crkveni velikodostojnici vređaju državne institucije, predsednika Republike i predsednika Vlade, ali i da nosioci državnih funkcija i ministri ne smeju da se sa nipodoštavanjem odnose prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi i njenom sveštenstvu, izjavio je Aleksandar Đurđev, predsednik SL

On je pozvao sve odgovorne državne i nacionalne institucije, političke organizacije i celokupnu javnost da shvate da je minut do dvanaest i da je neophodno da svi zajedno, i vlast i opozicija, podrže aklamativni stav vernika i najvećeg dela sveštenstva SPC da se sedište Patrijaršije vrati u njeno istorijsko sedište, u Peć, i time pokaže NATO okupatorima i svima onima koji bi da nam otmu 17 odsto teritorije, kakav je stav srpskog naroda i građana Srbije o budućem statusu KiM.

SL još jednom predlaže da se obnovi prekinuta tradicija sahranjivanja crkvenih poglavara u hramovima Pećke patrijaršije i da se, za početak, mošti srpskih patrijaraha, arhiepiskopa i mitropolita koji svojom poslednjom oporukom nisu izabrali mesto svog večnog života, prenesu i sahrane u kompleksu pećkih hramova, uz veliku državnu i nacionalnu ceremoniju kojoj bi prisustvovalo najmanje milion građana Srbije, čime bismo poslali jasnu poruku da se nikada nećemo odreći svetog Kosova i Metohije, kolevke našeg postojanja i duhovnosti.

- Jer, kao što reče patrijarh Irinej u Božićnoj poslanici: "Ako zaboravim tebe, Jerusalime – ako zaboravim tebe, Kosovo i Metohijo, neka me zaboravi desnica moja“. U tom smislu prirodno je i da Njegova svetost Irinej ima poverenje u predsednika države Vučića da će se izboriti za očuvanje Kosova i Metohije u sastave Srbije - zaključuje Đurđev.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija