• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: beoinfo/Informer.rs

10.01.2018

15:20

GORAN VESIĆ: Uređenjem igrališta povećavamo kvalitet života sugrađana!

Beograd

GORAN VESIĆ: Uređenjem igrališta povećavamo kvalitet života sugrađana!

Podeli vest

Gradski menadžer Goran Vesić, predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić i direktor JKP "Zelenilo Beograd" Slobodan Stanojević obišli su rekonstruisano dečje igralište u Petefijevoj ulici u naselju Cerak

Vesić je istakao da je novo igralište, u koje je uloženo 6,2 miliona dinara, urađeno prema svim bezbednosnim standardima.

- Politika grada je da se na ovaj način uređuju sva dečja igrališta između stambenih zgrada i blokovskih naselja. Na taj način prevashodno povećavamo bezbednost dece, a ujedno i kvalitet života svih građana, nevezano da li žive u centru ili nekom prigradskom naselju - ukazao je Goran Vesić.   

On je podsetio da je Grad Beograd od 1. januara 2014. godine uredio 77 sličnih igrališta širom prestonice, takođe 29 teretana na otvorenom, 35 sportskih terena, pet parkova za pse, kao i 25 skverova i platoa.  

Posebno je istakao da je u proteklom periodu urađena kompletna sanacija Pionirskog, Devojačkog i parka Đure Strugara, kao i da se trenutno izvode opsežni radovi na rekonstrukciji Zemunskog i parka Ušće.

- Ova gradska vlast na ovaj način pokazuje odgovornost prema građanima i želju da uredi svoj grad - istakao je Vesić, koji je ovom prilikom i razgovovarao sa građanima Ceraka. 

- Slušamo građane i pokušavamo da rešimo i druge probleme s kojima se suočavaju u krajevima gde žive. Ne možemo sve probleme da rešimo, ali je bitno da na terenu vidimo sa čime se građani suočavaju - zaključio je Vesić i dodao da ova gradska vlast potvrđuje delima da na isti način tretira prigradske i centralne gradske zone. 

Predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić istakao je da je renovirano dečje igralište na Ceraku rezultat dobre saradnje opštine, Grada Beograda, JKP "Zelenilo Beograd" i sugrađana, na čiju je inicijativu i uređeno igralište.  

- Ovo je 26. dečje igralište koje je uređeno u poslednje vreme na opštini Čukarica. Slična igrališta sa bezbedonosnom podlogom postavljena su u Velikoj Moštanici, Umci, Ostružnici i drugim delovima Čukarice - ukazao je Kolarić. 

On je najavio plan da se sva igrališta na toj opštini povežu video-nadzorom sa stanicom policije i da se na taj način poveća bezbednost dece i građana.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set