• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.01.2018

21:26

ALEKSANDAR MARTINOVIĆ: Amfilohije politički protivnik Vučića, Vlade i SNS

Politika

ALEKSANDAR MARTINOVIĆ: Amfilohije politički protivnik Vučića, Vlade i SNS

Podeli vest

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije Aleksandar Martinović, ocenio je danas da je mitropolit crnogorski-primorski Amfilohije, izjavom u kojoj ističe bojazan da politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića "vodi izdaji Kosova", svrstao sebe u političke protivnike predsednika Republike, Vlade Srbije i Srpske napredne stranke

Komentarišući reči crkvenog velikodostojnika, Martinović je za Radio - televiziju Vojvodine kazao da je takva izjava krajnje nepromišljena, necrkvena, neduhovna i dnevnopolitička.
Mislim da je Amfilojija na najbolji način demantovao srpski patrijarh Irinej, kada je rekao da se Aleksandar Vučić lavovski bori za očuvnaje Kosova i Metohije u sastavu Srbije, kao što se lavovski borio i za Republiku Srpsku, poručio je Martinović.

Prema njegovoj oceni, mitropolita crnogorsko-primorskog demantovao je ceo srpski narod na Kosovu i Metohiji, pošto je krajem prošle godine na izborima za parlament Kosova od 10 rezervisanih mesta za Srbe, sve osvojila Srpska lista, koja je imala otvorenu podršku Aleksandra Vučića i Vlade Srbije.

Srpski narod na Kosovu i Metohiji je listom za politiku koju vodi Aleksandar Vučić, tako da ja ne moram da branim Aleksandra Vučića od Amfilohija Radovića, jer ga je odbranio srpski narod na Kosovu i Metohiji, zaključio je Martinović.

PROLUPAO! ĐILASOV BORKO NAPAO PATRIJARHA: Sramne optužbe liderčića opozicije, NIŠTA IM NIJE SVETO!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija