• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.01.2018

12:31

NOVAK RIZIKOVAO I PROMENIO SERVIS PRED MELBURN! Mekinro i Evert ne misle da je napravio dobar potez!

Tenis

NOVAK RIZIKOVAO I PROMENIO SERVIS PRED MELBURN! Mekinro i Evert ne misle da je napravio dobar potez!

Podeli vest

Najbolji srpski teniser Novak Đoković vratio se posle povrede lakta i pauze od šest meseci, a promenio je način servisa pred prvi veliki izazov Australijan open, što je po mišljenju stručnjaka rizičan potez

Patrik Mekinro i Kris Evert smatraju da je odluka da promeni način serviranja došla u pogrešnom trenutku. Novak sada pri servisu ima kraći zamah, manje je rotacije tela, a prema njihovom mišljenju takvu promenu je trebalo da ostavi za neki manji turnir.

Ako je neko ko može da popravi to, da bude uspešan, onda je to on. Mnogo važnije od toga je Đokovićevo zdravlje u celini, kao i stanje povređenog laktaPatrik Mekinro

- Jasno je da ne želite da vam prvi turnir bude jedan od najvažnijih. Ne želite da na takav turnir idete sa novim udarcem. Sada moramo da vidimo kako će to izgledati u takmičarskom meču. Đoković je pokušao da popravi svoj servis tokom godina. Kada je bio treći na svetu, pre nekoliko godina, imao je određenu nervozu prilikom servisa. To je uspeo da "ispegla" i da postane broj 1 - rekao je Patrik Mekinro, rođeni brat slavnijeg Džona Mekinroa.

Mekinro ipak smatra da je važnije zdravlje srpskog igrača.

- Ako je neko ko može da popravi to, da bude uspešan, onda je to on. Mnogo važnije od toga je Đokovićevo zdravlje u celini, kao i stanje povređenog lakta. Ni mi ni on nećemo znati o tome nešto dok ne krene takmičenje - smatra  Mekinro. 

Nekadašnja američka teniserka Kris Evert, koja je na Australijan openu trijumfovala dva puta, smatra da je Novak Đoković trebalo da sačeka manji turnir da proba novi servis.

- Kada imate tako dugo određen servis ili određen zamah, čak iako ga malo podešavate, to ne želite da činite na svom prvom turniru, na grend slemu. Potrebno je da imate mnogo mečeva, na manjim turnirima, da biste videli da li ste stvarno unapredili servis - kazala je Kris.

Amerikanka ističe da je sada sve pod velikim znakom pitanja.

Potrebno mu je da igra. Đoković je igrao na egzibicijama, ali sada će dve nedelje igrati sedam mečeva zaredom. To je druga priča. Njegov lakat će biti na ozbiljnom testu. Novak je psihički jak, pitanje je kako će lakt podnetu napore - rekla je Kris Evert.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija