• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

13.01.2018

12:14

(FOTO) MISLIO NA PORODICU I NA KOSOVO! Bogdan Mitrović stigao kući u Međuložje, Đurić mu poželeo dobrodošlicu

Politika

(FOTO) MISLIO NA PORODICU I NA KOSOVO! Bogdan Mitrović stigao kući u Međuložje, Đurić mu poželeo dobrodošlicu

Podeli vest

Bogdan Mitrović, koji je 28. avgusta uhapšen na Kosovu i Metohiji, posle puštanja na slobodu sinoć je stigao kući u selo Međuložje, kod Mladenovca

Mitrović, koji je oslobođen u petak, po dolasku kući zahvalio je svima koji su doprineli da bude pušten na slobodu, a posebno predsedniku Aleksandru Vučiću, koji se, kako je rekao, istinski i "kao lav" bori za Kosovo.

On je rekao i da se u zatvoru našao "ni kriv ni dužan".

- Nikome nikada nisam ništa ukrao, a ođednom da postanem zločinac. Bilo mi je krivo, i to pred porodicom - rekao je Mitrović dodajući da mu je u pritvoru pored birge za porodicu na pameti stalno bilo i Kosovo.

BOGDAN MITROVIĆ PUŠTEN NA SLOBODU: On je uhapšen 28. avgusta na Kosovu!

Kaže i da ne može da se požali na pritvor Euleksa, i da su bili prema njemu korektni.

Direktor kancelarije za KiM Marko Đurić poželeo je dobrodošlicu Mitroviću posle 137 dana provedenih u pritvoru na Kosovu gde je bio odvojen od porodice koja je, kako je rekao, uzor i ponos celoj Srbiji.

printscreen

- Vi ste za ponos, i vi ste se i kao junak i kao lav borili za sve nas time što nikada niste odustali od vaše kuće i vašeg imanja na Kosovu i Metohiji i vašim ste primerom pokazali da je to za vas svetinja, kao što je ova porodica za vas svetinja. Tako je i crkva u koju ste išli u Mušutištu da obiđete vaša svetinja i mi se ponosimo vama Bogdane i dobro nam došli kući još jednom - rekao je Đurić.

Mitrovićev advokat Dejan Vasić izjavio je da je njegovo oslobođenje samo, kako je rekao, jedan deo borbe.- Tek nam predstoji da iz kuće i njegovog imanja izbacimo tog čoveka koji ga je nepravedno optužio i da se porodica Mitrović vrati u svoje selo, da se vrate crkvi koju su izgradili i da se vrate svojim ognjištima dedovskim - rekao je Vasić.

MARKO ĐURIĆ: Mitrović nije ni trebalo da bude iza rešetaka, uhapšen samo zato što je Srbin!

Mitrović je uhapšen 28. avgusta prošle godine u Mušutištu, tako što je izveden iz grupe raseljenih Srba koji su obišli svoje kuće i porušenu Crkvu Svete Bogorodice u tom mestu.

printscreen

Njegov advokat Dejan Vasić je tada saopštio da je Mitrović uhapšen na osnovu izjave jednog čoveka.

Prijavio ga je, rekao je Vasić, komšija Dželjadin Sadikaj, koji je zadužen za povratak raseljenih Srba u opštini Suva Reka.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija