• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

13.01.2018

22:26

CVETKOVIĆ NIŠTA NE BI MENJAO: Pustio sam igrače da igraju kako hoće!

Ostali sportovi

CVETKOVIĆ NIŠTA NE BI MENJAO: Pustio sam igrače da igraju kako hoće!

Podeli vest

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković rekao je da ništa ne bi drugačije uradio kada je reč o utakmici protiv Hrvatske na početku Evropskog prvenstva 

Rukometna reprezentacija Srbije izgubila je sinoć u Splitu od Hrvatske sa 32:22 (14:9), u utakmici prvog kola Grupe A na Evropskom prvenstvu.

- Ništa ne bih uradio drugačije. Taktiku sam i podesio tako da bih sačuvao ekipu za ove dve utakmice, da podelimo snage koje imamo. To je sasvim korektno ispalo po mom nekom vidjenju. Parirali smo dobro napadu Hrvatske u odbrani sa kojom smo započeli. Rezultat 10:9 u 26. minutu je bilo ono što smo želeli - rekao je Cvetković, prenosi Rukometni savez Srbije.

Hrvati su nas uništavali sa bočnih pozicija. Kada zatvorimo krila, onda su delovali sa sredine. Mnogo je tehničkih grešaka u napaduJovica Cvetković, selektor rukometaša

On je istakao da je zadovoljan igrom u odbrani, ali da je napad zakazao.

- Naš plan je bio što manje golova. Eliminisali smo kontranapad zbog neke svežine koju treba da zadržimo i neke snage igrača u odbrani, koji će se odmarati u napadu. Na to smo bacili težište. Da je napad bio malo koncentrisaniji na zadatke koje imamo u igri, rezultat bi bio povoljniji za nas - istakao je selektor.

Cvetković je naveo da je njegova ekipa napravila dosta tehničkih grešaka u napadu.

- U onim momentima kada smo gubili rezultat, igrali smo četiri na šest u napadu. Mnogo je teško igrati kroz sredinu, bez krila, protiv odbrane gde su Vori, Musa i drugi. Hrvati su nas uništavali sa bočnih pozicija. Kada zatvorimo krila, onda su delovali sa sredine. Mnogo je tehničkih grešaka u napadu... Ako vidimo da su njihovi golmani imali sedam, a mi četiri odbrane, ne možemo da kažemo da smo izgubili zbog golmana - objasnio je Cvetković. 

Selektor Srbije je istakao i da je njegova taktika da se igra sa svih pozicija. 

Moje insistiranje je da se napad počinje od krilnih pozicija, ali oni na to nisu navikli. Pustio sam igrače da kreiraju igru tima u napadu
Jovica Cvetković, selektor rukometaša

- Moje insistiranje je da se napad počinje od krilnih pozicija, ali oni na to nisu navikli. Pustio sam igrače da kreiraju igru tima u napadu. Moramo da shvatimo da igra mora da se rasteže po čitavom prostoru u napadu - i bekova i krila. Uveo sam Vujina, ali u ovakvoj organizaciji igre, nije mogao da se snađe, kao i Đorđić. Kako je igra tekla, brzo sam ga promenio, jer igra nije odgovarala igračima njegovog profila. Onda sam ostavio igrače koji mogu individualno da reše. Preko krila smo mogli da dobijemo dosta tečniju igru, a to nismo postigli - poručio je iskusni stručnjak.

Srbija u drugom kolu igra protiv Švedske koja je na početku šampionata poražena od Islanda.

- Više ćemo trčati protiv Šveđana. Nemamo više šta da čekamo. Švedsku će sada neko da gleda neko kao slabu ekipu. Nije slaba, to je izuzetno jaka reprezentacija. Njihov golman nije odbranio ništa, a islandski sve i u tome je bila razlika. Naš cilj je pobeda u jednom od naredna dva meča - zaključio je selektor Srbije.

Utakmica između Srbije i Švedske igra se u nedelju od 18.15. 

VUJIN, IPAK, NIJE ZAVRŠIO EP! Desni bek "orlova" nije teže povređen!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zeljko

pre 6 godina

Sramota gospodo Srbi ima igrača koji bi otišli u Hrvatsku i ponosno se vratili iz nje sa pobjedom sramota

Izbori 2024

Vesti

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković
Društvo

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković

Zastavnik Mijodrag Tošković, pripadnik 72. brigade za specijalne operacije koji je stradao prilikom realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav, sahranjen je danas uz vojne počasti u Staroj Pazovi.

18.04.2024

17:58

Skandal u školi u Tutinu! Nastavnik trdi da ga napao kolega: Psovao mu majku i pretio!
Društvo

Skandal u školi u Tutinu! Nastavnik trdi da ga napao kolega: Psovao mu majku i pretio!

"Pomoćnik direktora me je prvo snažno udario ramenom u grudni koš, da bi me kasnije ponovo napao, uhvatio me za revere i gurnuo na vrata tom silinom da ih je otvorio", priča Denis Šabanović, nastavnik srpskog i bosanskog jezika u srednjoj Tehničkoj školi u Tutinu koji je nastavnika i pomoćnika direktora Imera Ademovića optužio da ga je, prvo verbalno, a onda fizički napao posle redovne sednice Nastavničkog veća.

18.04.2024

17:47

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija