• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.01.2018

19:21

POKRET OBNOVE KRALJEVINE SRBIJE: Komunisti nisu mogli ni da okreče sve što je u Kraljevini izgrađeno!

Politika

POKRET OBNOVE KRALJEVINE SRBIJE: Komunisti nisu mogli ni da okreče sve što je u Kraljevini izgrađeno!

Podeli vest

Današnja izjava lidera Socijalističke partije Srbije Ivice Dačića, da je „sve što je urađeno u Beogradu, urađeno posle Drugog svetskog rata“ jednaka je komunističkoj propagandi koja je decenijama upropašćavala našu zemlju, saopštio je Pokret obnove Kraljevine Srbije 

- Članovi, a pre svega funkcioneri SPS-a koji se usuđuju da daju izjave da su „sve u Beogradu uradili članovi Komunističke partije i kasnije SPS-a“, morali bi da uzmu u obzir da srpski narod dobro poznaje svoju istoriju i da, za razliku od njih, naša istorija počinje daleko pre 1945. godine - navodi se u saopštenju POKS.

Iz pokreta su podsetili da bi "kolege iz Poslaničke grupe SPS, trebalo da znaju da poslaničke plate u Skupštini Republike Srbije zarađuju sedeći u Domu narodne skupštine koji je izgrađen u Kraljevini Jugoslaviji. Isto se odnosi i na ministra Dačića, koji sedi u zgradi Vlade Srbije, nekadašnjoj Palati Ministarstva finansija Kraljevine Jugoslavije".

Kao što su pokušavali da uruše demokratske institucije i sistem države koja je bila razvijena u rangu najjačih evropskih zemalja sa stabilnom valutom i jakom ekonomijom, komunisti su se trudili i da sruše najznačajnija zdanja u prestonom gradu Srbije. Oko tvrdnje da su „jedino oni nešto uradili“ se slažemo utoliko što smo spremni da priznamo da su poneku fasadu izgrađenu u kraljevini obnovili, a ponešto i okrečili, navodi se u saopštenju.

– U doba kraljevine, naša zemlja je bila jaka i napredna država, poštovana u celom svetu. Gradile su se pruge i putevi, privreda je jačala, kao i industrija, kroz jake privatne firme i preduzeća. U doba kraljevine imali smo demokratski sistem. Doba komunizma je donelo jednopartijski i idolopoklonički sistem koji je izvršio neopisive zločine prema svojoj zemlji i narodu - izjavio je predsednik POKS i narodni poslanik Žika Gojković.

Gojković je dodao i da će se Pokret obnove Kraljevine Srbije boriti da se sa prekrajanjem istorije prekine jednom za svagda, da se otvore dosijei tajnih službi bezbednosti i da se onda vidi šta je to „komunistička partija uradila za Beograd“ i sve naše građane.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SARA

pre 6 godina

DA SAMO OBRENOVIC I POSLE NJEGA NEPOSTOJE DRUGI. UBICE OBRENOVICA ZNS SE KO SU BILI I ZATO PISLE STA JE DOSLO ZNA SE. NAMESTENI KARADJORDJEVI

Felix

pre 6 godina

Tako je.Plata profesora u sxs bila je kao danas 1000/1500€

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija