• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.01.2018

11:50

​ÐURIĆ: Zaustaviti teror protiv srpskog stanovništva!

Politika

​ÐURIĆ: Zaustaviti teror protiv srpskog stanovništva!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić najoštrije je danas osudio "sramotne i kukavičke napade" na imovinu Srba na Kosovu i ocenio da je veoma neodgovorno to što međunarodna zajednica nije preduzela aktivnije korake kako bi se ovaj "teror protiv srpskog stanovništva zaustavio"

Čestitajući srpsku Novu godinu svim sunarodnicima na Kosovu i Metohiji Ðurić je u saopštenju naveo da je na žalost dane uoči Božića i srpske Nove godine na Kosovu i Metohiji obeležio niz napada na imovinu Srba i paljenje njihove letine.

- To što su se takvi napadi desili masovno i u vreme naših velikih praznika svedoči da je reč o organizovanoj kampanji zastrašivanja - istakao je Ðurić.

Ðurić je čestitajući srpsku Novu godinu poželeo da u njoj imaju ličnu i porodičnu sreću i zdravlje, kao i da se steknu uslovi da žive bezbedno i dostojanstveno poput građana u drugim delovima naše zemlje.

- Srpska Nova godina je praznik značajan za očuvanje našeg nacionalnog identiteta, jer mnogi narodi i civilizacije imaju svoje računanje vremena i Novu godinu, različite od gregorijanskog kalendara, i neguju ih kao jedan od simbola svoje posebnosti. Srbi, Jevreji, Arapi, Kinezi i drugi narodi i civilizacije svoje kalendare, koji nisu nužno astronomski najprecizniji, neguju jer na taj način čuvaju deo svoje samosvesti i ono što ih čini zajednicom, identifikujući se pred drugim narodima i predstavljajući bogatstvo svoje tradicije - naveo je Ðurić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
kontesanera

pre 6 godina

Izostaće opet reakcija onih koji su stvorili samoproglašeno Kosovo.

Indi

pre 6 godina

Slabo kome je u interesu da se sredi problem na KIM zato njihove misije i sede bez nekih konkretnih zaduženja niti se tamo nešto suštinski menja

Sasa

pre 6 godina

Ovakvo ponasanje prema Srbima i prema njihovoj imovini na KiM je prevrsilo svaku meru.

milan

pre 6 godina

Treba Vojsku Srbije i policiju naoruzanu teskim naoruzanjem poslati na granicu sa Kosovom kao sredstvo upozorenja ... problem je sto nam Amerikanci to ne bi dozvolili i verovatno bi nam ponovo pretili ... Da nisu Amerikanci odavno bi mi resili problem Kasova . Ovako moramo da cutimo i trpimo sva ova ugnjetavanja i ponizavanja ... uzas

ana

pre 6 godina

Zaustaviti teror, i ovom narodu jednom za svagda obezbediti mir!

Zoran

pre 6 godina

Sada Srbija mora da bude složna u osudi terora nad Srbima na Kosovu. Stop teroru!

Jovana

pre 6 godina

Srecna srpska Nova godina svima i neka nam se ovakvi napada vise ne ponove.

Realan

pre 6 godina

Srbi se danas nazalost tretiraju kao jevreji u drugom svetskom ratu, zrtve se predstavljaju kao ubice, tuzna slika danasnjice u kojoj nema pravde.

jana

pre 6 godina

Niko ne sme da dozivljava teror nad svojim zivotom.

Miloš Kosorić

pre 6 godina

Prvo treba o tome razgovarati pa teko onda o ostalim temama.

ivanjan

pre 6 godina

Narod na KIM svakako da mora biti zaštićen .

ime

pre 6 godina

Ne smemo dozvoliti da se širi strah, to je naša zemlja.

Bojan

pre 6 godina

Da li će neko da osudi napade na srbe na KiM od strane međunarodne zajednice.

Vuk

pre 6 godina

Medjunarodna zajednica mora da reaguje. Sta vise cekaju?

Dejan

pre 6 godina

Kukavice ništa drugo ne znaju da rade nego da napadaju.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija