• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.01.2018

22:00

ŠOK! SAD OČEKUJU NAPAD TERORISTA U SRBIJI: Vašington poručio Amerikancima da ne PUTUJU NA KOSOVO I NA BALKAN!

Politika

ŠOK! SAD OČEKUJU NAPAD TERORISTA U SRBIJI: Vašington poručio Amerikancima da ne PUTUJU NA KOSOVO I NA BALKAN!

Podeli vest

Američki Stejt department upozorio je svoje državljane koji planiraju da putuju na Kosovo i zemlje Balkana da budu dodatno oprezni jer terorističke grupe planiraju napade na turističke lokacije, transportne centre, pijace, tržne centre, hotele, klubove, restorane, bogoslužna mesta, parkove, sportske i kulturne događaje

Američki Stejt department upozorio je svoje državljane koji planiraju da putuju na Kosovo da budu dodatno oprezni jer terorističke grupe planiraju napade na turističke lokacije, transportne centre, pijace, tržne centre, hotele, klubove, restorane, bogoslužna mesta, parkove, sportske i kulturne događaje regionu Balkana

"Terorističke grupe nastavljaju da planiraju moguće napade u regionu Balkana, uključujući i Kosovo", stoji u saopštenju Stejt departmenta koje je prenela i američka ambasada u Prištini.

Kako dalje piše, "teroristi mogu da napadnu sa malo ili bez ikakvog upozorenja, ciljajući na turističke lokacije, transportne centre, pijace, tržne centre, objekte lokalne uprave, hotele, klubove, restorane, bogoslužna mesta, parkove, glavne sportske i kulturne događaje, obrazovne ustanove, aerodrome i druge javne površine".

AMERI NA PUTINA KREĆU IZ BEOGRADA: Vašington javno obznanio kakve PLANOVE IMA SA SRBIJOM I RUSIJOM!

U saopštenju Stejt departmenta stoji i da se "politički motivisano nasilje javlja širom Kosova".

Pored toga, Amerikanci se upozoravaju i da ponovo razmotre putovanje na sever Kosova zbog, kako se navodi, "građanskih nemira". 

- Tenzije među zajednicama na severu Kosova nastavljaju da podstiču nasilje, demonstracije i druge vrste nemira u Severnoj Mitrovici, Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu - navodi Stejt department.

Public

Kako se dalje dodaje, "iako su nedavni nemiri bili politički motivisani i u njima nije bilo mešanja turista ili članova međunarodne zajednice, posmatrači bi mogli da budu uključeni ako bi došlo do nasilnih incidenata". 

DODIK BEZ PARDONA PREMA AMERIMA, AKO BUDE NATO BAZA, IMAĆEMO I RUSKU: Srpska ne pristaje na tihu 'okupaciju"!

U saopštenju se ne precizira na koje se to "nedavne nemire" misli.

Stejt department i ranije je izdavao slična upozorenja svojim građanima, a poslednji put "bezbednosna poruka" izdata je u decembru zbog mogućih demontracija u Prištini zbog povećanja cene električne energije, podsećaju prištinski mediji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija