• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

15.01.2018

18:04

VUČIĆ PRIVREDNICIMA JAPANA: Teško ćete naći uslove kao ovde

Politika

VUČIĆ PRIVREDNICIMA JAPANA: Teško ćete naći uslove kao ovde

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas japanskim privrednicima da nigde neće naći tako dobre uslove za investiranje kao u Srbiji, kao i da država može da pomogne raznim subvencijama

Vučić je, na sastanku delegacija Srbije i Japana sa privrednicima dve zemlje, naveo i da japanske firme koje budu poslovale u Srbiji time mogu da da obezbede "najšire domete" u spoljnoj trgovini, uz podsećanje da Srbija ima sporazume o slobodnoj trgovini sa kompletnim regionom, EU, Turskom, Rusijom, Belorusijom, Kazahstanom, ali i drugim zemljama Evroazijske unije.

- Možda će vam se, poštovani prijatelji iz Japana, učiniti nepristojnim ono što ću reći, ali ja zaista mislim da japanske kompanije ne mogu da pronađu bolje mesto za ostvarenje svojih profita i poslovnih interesa i za ostvarenje dobrih rezultata u ekonomiji, od Srbije - rekao je Vučić.

Predsednik Vučić je izrazio uverenje da Srbija i Japan mogu u kratkom roku višestruko da uvećaju trgovinsku razmenu.

VUČIĆ: Istorijska poseta, razvoj odnosa, zahvalnost za pomoć!

On je, takođe, rekao da su samo u prethodnih nekoliko meseci postignuti dogovori sa japanskim kompanijama, kao što je Micubiši, koji je pobedio na tenderu za jedan projekat u TENT-u u Obrenovcu, pomenuo je i japansko-francuski konzorcijum Itoću koji je pobedio na konkursu za deponiju u Vinči, te podsetio da je nedavno otvorena fabrika Jazaki u Šapcu.

Tanjug

Predsednik Srbije je naglasio da će japanski partneri teško moći da nađu bolje mesto od Srbije u Evropi i kada je reč o radnoj snazi, koja je kod nas veoma kvalitetna, vredna i obrazovana.

- Kao država imamo značajne mogućnosti da raznovrsnim subvenicjma pomognemo vaša ulaganja i zato vam kažem da napravite tu računicu i molim vas da se odlučite za ulaganja i vaše veće prisustvo u Srbiji - podvukao je Vučić.

On je još jednom zahvalio japanskom premijeru Šinzo Abeu što je došao u posetu Srbiji i dodao da želi da ohrabri privrednike na veću saradnju sa Japanom.

ABE: Srbija ključna za stabilnost regiona, proširujemo odnose

- Mi želimo i uveren sam da je to vizija premijera Abea da mi, u Srbiji, budemo deo ''Abenomiksa'' kako se to popularno širom sveta kaže. U Srbiji ćete imati lojalnog, korektnog i iskrenog partnera - poručio je Vučić.

Tanjug

Sastanku su prisustvovali predstavnici 16 japanskih, globalnih kompanija i 16 srpskih kompanija, kao i delegacije dve zemlje. U srpskoj delegaciji su bili premijerka Ana Brnabić, ministri Ivica Dačić, Zorana Mihajlović, Aleksandar Antić, Goran Trivan, Goran Knežević, Rasim Ljajić, Branislav Nedimović, Jadranka Joksimović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija