• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. J. - M. D.

16.01.2018

19:30

VUČIĆEVA LISTA MOŽE I DO 50 ODSTO! Ugledni kandidati naprednjaka matirali političke protivnike!

Politika

VUČIĆEVA LISTA MOŽE I DO 50 ODSTO! Ugledni kandidati naprednjaka matirali političke protivnike!

Podeli vest

Direktor dečje bolnice u Tiršovoj, doktor Zoran Radojičić nosilac liste. Pored njega, kandidati i Aja Jung, Vesna Stanojević, Milan Gurović, Goran Grbović, Branko Kockica, Žika Šarenica...

Lokalni izbori u Beogradu biće održani u nedelju 4. marta, a SNS je svojom listom kandidata, na kojoj se nalaze neki od najuglednijih pojedinaca iz javnog života Srbije, bukvalno matirao političke protivnike. 

Kako ocenjuju stručni sagovornici Informera, izborna lista 'Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd!' na martovskim izborima može sama da osvoji i 50 odsto glasova. 
Snažna kampanja

Istraživanja javnog mnenja naprednjacima trenutno daju oko 40 odsto podrške, ali primetan je trend rasta popularnosti vladajuće koalicije u prestonici. Takva tendencija, prema rečima stručnjaka, može se lako nastaviti u narednim danima i nedeljama s obzirom na činjenicu da nas čeka snažna i kratka kampanja, a da opozicija još nema jasan plan i program za Beograd. 

SNS je za nosioca liste postavio uglednog urologa, dečijeg hirurga i direktora Dečje univerzitetske klinike u Tiršovoj, doktora Zorana Radojičića, čoveka besprekorne biografije, kome ni najveći dosistički hejteri juče nisu uspeli da nađu nijednu manu. Za njim slede slavna balerina Aja Jung, koordinatorka Sigurne ženske kuće Vesna Stanojević, a na listi su, između ostalih, i košarkaške legende Milan Gurović i Goran Grbović, poznata TV lica Branko Kockica i Živorad Nikolić - Žika Šarenica...

(VIDEO) DR ZORAN RADOJIČIĆ: Želimo da dostignemo cilj - da Beograd bude vodeća metropola u Evropi!

mojugao

ŽIVORAD NIKOLIĆ  'ŽIKINA ŠARENICA'
Kada bih ja bio gradonačelnik, prvo bih krenuo od gradnje metroa, da za mog života bar počnemo da kopamo. Mora da se radi i gradi, a dosadašnji gradonačelnik je mnogo toga lepog uradio.

Komentarišući ovakav start kampanje, Vladimir Pejić, direktor agencije 'Faktor plus', smatra da su naprednjaci sasvim blizu natpolovične podrške birača.
- SNS je definitivno blizu magične granice od 50 odsto glasova, ali to je uvek jako teško dostići... Mislim da Vučićevo ime u nazivu liste nosi najveću težinu, a videćemo i kakvo će biti ponašanje aktivista na terenu. Pitanje pobednika izbora nije više uopšte sporno, samo je pitanje sa kolikom će razlikom naprednjaci pobediti i hoće li sami moći da formiraju vlast - kaže Pejić. 

S druge strane, sociolog Vladimir Vuletić ocenjuje da su naprednjaci izbornom strategijom i nestranačkom listom nadigrali svoje konkurente. 
- Takvom strategijom želeli su da dodaju jedan novi kvalitet i poruče građanima da imaju podršku i uglednih pojedinaca. Tim ljudima je faktički nemoguće naći zamerku, a time je SNS pokazao i da su ciljevi njihove politike nadstranački, odnosno u interesu građana. Naprednjacima se do sada zameralo što se oslanjaju na glasove niskoobrazovanih glasača, a sada se pokazuje da imaju i najveću podršku u delu takozvane 'građanske elite' - ističe Vuletić.  
Prebrojavaće zube


Medijski stručnjak Nebojša Krstić ističe da je Radojičićeva biografija besprekorna, što nesumnjivo ''žulja'' opoziciju.
- Profesor Radojičić je izvanredan lekar i čovek kome nema zamerki. Kao takav, on na prvom mestu Vučićeve liste izvrstan je i politički i marketinški potez. Opozicija je nametala priču da je Vučićeva stranka društvo neobrazovanih, primitivnih i bezubih. Sada, kad je on na listi okupio ugledne i vrhunski obrazovane, opoziciji će ostati jedino da broji zube umesto glasova - napominje Krstić.

Ko je sve na izbornoj listi SNS

Tanjug

* Zoran Radojičić, direktor dečije bolnice Tiršova
* Aja Jung, direktorka Beogradskog festivala igre
* Vesna Stanojević, koordinatorka Sigurnih kuća
* Goran Vesić, gradski menadžer
* Siniša Mali, gradonačelnik Beograda
* Svetislav Bule Goncić, glumac
* Branko Kockica, glumac
* Ivan Tasovac, direktor Beogradske filharmonije
* Dušica Bojić, direktorka Istorijskog muzeja
* Sima Avramović, dekan Pravnog fakulteta
* Živorad Nikolić, TV voditelj
* Milan Gurović, bivši košarkaš
* Goran Grbović, bivši košarkaš
* Jelena Nikolić Nenadić, odbojkašica
* Dragana Pešić Belojević, rukometašica




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija