• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: pink

16.01.2018

17:00

STEFANOVIĆ: Zahtevamo da naši državni organi budu uključeni u istragu ubistva Ivanovića!

Politika

STEFANOVIĆ: Zahtevamo da naši državni organi budu uključeni u istragu ubistva Ivanovića!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je rekao da je svim državnim organima data instrukcija da se počinioci ubistva Olivera Ivanovića odmah pronađu, ukazavši da je za istragu terorističkih akata nadležno Tužilaštvo za organizovani kriminal

- Smatramo da je ovo teroristički čin protiv Olivera Ivanovića. Nadležni organi započinju prikupljanje obaveštenja koja bi mogla dovesti do otkrivanja ubice – naveo je Stefanović za Pink.

Kako je ukazao, u srpskoj javnosti se pojavljuju ljudi navode da imaju saznanja ko su organizatori, te ih zamolio da to ne rade kao deo političkog marketinga, već da to prijave policiji i tužilaštvu.

 - Na tužuilaštvu je da ih pita da li je to samo deo političke tirade i pokušaja u javnosti da stvori privid kako oni sve znaju – rekao je Stefanović. 

Ministar je istakao da se MUP obratio Euleksu i Umniku i zatražio saradnju na otkrivanju ubice. 

- Zahtevamo da se naši državni organi direktno uključe u istragu. Zaintersovani smo da se što pre dođe do počinioca – naveo je Stefanović, ukazavši da će Srbija nezavisno sprovoditi istragu.

Prema njegovim rečima, prema odgovoru na zahtev Srbije će odmah biti jasno da li je cilj da se pronađe ubica, ili da se ne pronađe.

- Nećemo se zaustaviti na tome.  Važno nam je da pokažemo da smo sposobni da pronađemo ubice i nalogodavce. Ovo ne sme proći nekažnjeno - naveo je Stefanović, koji očekuje da bi istraga mogla ići u više pravaca - ko ima koristi od ovoga, od unošenja destabilnosti u čitav region.

- Ovo je dobra prilika da pozovem sve u zemlji, one koji pretenduju na najviše državne funkcije, mislim na Đilasa, Jankovića i Jeremića da označavaju svoju zemlju kao krivca, rukovodstvo države za ovako težak teroristički akt - dodao je Stefanović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija