• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.01.2018

22:23

ĐURIĆ: Odgovori o ubistvu, pa nastavak dijaloga

Politika

ĐURIĆ: Odgovori o ubistvu, pa nastavak dijaloga

Podeli vest

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đuric rekao je večeras da neće biti nastavka dijaloga u Briselu dok Srbija ne dobije odgovore o ubistvu Olivera Ivanovića

Ðurić je za RTS rekao da informacije do kojih su došli naši organi pokazuju da je reč "o ozbiljnoj i širokoj organizaciji".
- Iz minuta u minut dobijamo sve više informacija, sve sam više uveren da ovo ne potiče iz naše zemlje i sigurno ne od Srba sa KiM. Mi ne tražimo i ne molimo, već zahtevamo da kosovski organi odmah pronađu krivce i privedu ih pravdi - rekao je Đurić.

SAZNAJEMO! VUČIĆ U SUBOTU I NEDELJU NA KOSOVU! Sa Srbima će razgovarati o svim problemima sa kojima se suočavaju!

Prema njegovim rečima, meta je Srbija, njena stabilnost i budućnost.
- Onaj koji je ovo uradio, uradio je najgoru stvar za naš narod. Sada je jako važno da oni koji su odgovorni za istragu, a to su kosovske institucije, daju odgovor i mi tražimo, zahtevamo da se Srbiji omogući da ucestvuje u istrazi, a mi ćemo našu istragu voditi svakako - istakao je Đurić. 

On je rekao da se ubica Ivanovića mora pronaći i da se mora dobiti opipljiv napredak u istrazi.
Ocenio je da ništa što su kosovske institucije radile u prethodne dve decenije nije dovelo do zaštite Srba.

- Ako ne nađu ubice, znači da znaju ko je ubio Ivanovica i da to kriju. Zato tražimo da ucestvujemo u istrazi, a našu cemo svakako sprovoditi - ponovio je direktor Kancelarije za KiM.

Istice da je "naše da odgovorimo okupljanjem, sabiranjem a ne da dopustimo da nam podmecu podele, to bi najviše želeli oni koji su ubili Olivera Ivanovića", naglasio je Đurić.

Ðurić je dodao da je ubistvo Olivera Ivanovića pre svega velika tragedija za njegovu porodicu, ali i ceo srpski narod i dodao da je ovo najgora stvar koja je mogla biti urađena Srbima na Kosovu.
Durić je ocenio da je u pitanju "terorizam na delu" i odraz nemoći onih koji su na KiM odgovorni za bezbednost.

On je dodao da jedan veliki deo javnosti i među albanskim političarima a i ovde u Beogradu nažalost na jako ružan način sve ovo komentariše.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija