• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tv pink/informer

17.01.2018

11:17

(VIDEO) ŠEŠELJ NA TV PINK: STRANCI STOJE IZA UBISTVA OLIVERA IVANOVIĆA!

Politika

(VIDEO) ŠEŠELJ NA TV PINK: STRANCI STOJE IZA UBISTVA OLIVERA IVANOVIĆA!

Podeli vest

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj gostujući u Jutarnjem programu TV Pink izjavio je da je ubeđen da su stranci ozbiljno umešani u jučerašnje ubistvo Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici...

- Nije to teroristički čin nego atentat, jer je to ubistvo poznatog čoveka, političara. Kad strada neko nepoznat onda je terorizam. Ovo nije upereno samo na Olivera Ivanovića, razlozi su mnogo ozbiljniji. Amerikanci pre dva meseca kreću sa novom inicijativom za Baklan. Njen reprezent je bio Brajan Hojt Ji, koji nam je rekao šta Amerika hoće i zbog čega smo se svi zabrinuli. Pre dva tri dana Amerikanci upozoravaju da će doći do terorističkih napada na severu Kosova. To može značiti i sprovođenje terora, a teror čini vlast na lokalnim stanovništvom. Ako je to teror, onda su albanske vlasti u pitanju - rekao je Šešelj.

Šta su ciljevi, a šta motivi upitao je lider SRS.

- Bez ciljeva i motiva ne možemo razrešiti nijedno ubistvo. Oliver Ivanović je bio istaknuti političar, predsednik jedne minijaturne stranke koja na izborima nije postizala ništa, ali desilo se nešto zaprepašćujuće, da su njega pre nekoliko godina uhapsili i optužili za ratni zločin i vodili postupak koji još nije pravosnažno završen. A svi mi Srbi i Albanci i stranci smo ubeđeni da on nije umešan u ratne zločine. Zato je pitanje šta su hteli da postignu njegovim hapšenjem i maltretiranjem i mučeništvom - istako je lider SRS.

- Prvo mi je palo na pamet da od njega prave mučenika da bi postao politički lider. Međutim, on nije postao lider, ali je postao žrtva koja je osvojila simpatije svih Srba. I šta su sad postigli - veliko uznemirenje celog srpskog naroda, strah i uznemirenje Srba na KiM, jer ako su njega ubili koji je prozapadni političar, šta li će tek da rade onim koji su za Istok - poručio je Šešelj i dodao:

- Šta se dalje dešava, Rada Trajković optužuje Beograd da stoji iza ubistva, a zatim i pojedini opozicioni političari, doduše indirektno, optužuju Vučića da je ubica. Dakle više faktora govori u prilog tome da su u ubistvo Olivera Ivanovića umešani strani prsti. Ne mogu da zamislim da se takvo ubistvo desilo na severu Kosova, a da američke službe nisu znale. Ovo je profesionalno ubistvo, bila je potrebna logistika. Ubica je otišao jednim autom, taj auto je spaljen, a sačekao ga je drugi automobil i pobegao je prema unutrašnjosti Kosova, a ne prema Srbiji.

Šešelj smatra da je ubistvo Olivera Ivanovića sam inicijalna kapisla i da se spremaju mnogo gore stvari.

- Ne znam u ovom momentu šta konkretno, ali me zebnja hvata od same pomisli na to. Recimo, pod izgovorom da je to potrebno zbog istrage ubistva, može se desiti da na sever Kosova uđu jake snage specijalaca kosovske policije, pa i vojne trupe, a to znači samo jedno - okupaciju severnog dela Kosova i stvar je završena - upozorio je Šešelj.

Prema njegovim rečima, mora se zaustaviti hajka na vlast u Srbiji.

- Ja bih prvi voleo da skinem naprednjake s vlasti i u Beogradu i u Srbiji, i da mi radikali dođemo umesto njih, ali ne mogu to da radim lažnim optužbama i to kad su i država i narod objektivno u opasnosti...

On je dodao da je moguće i da je neka albanska organizacija, više ili manje bliska režimu u Prištini, ubila Ivanovića u sklopu opštih nastojanja da se ukune Specijalni sud za OVK u Prištini.

- Moguće je da Albanci stavljaju do znanja Zapadu: ''Ubili smo prozapadnog političara, nastavićemo da ubijamo jednog po jednog Srbina dok ne ukinete Specijalni sud za OVK'' - naglasio je Šeselj.

Upitan da li postoji mogućnost da se uključi FBI, kako je Ramuš Haradinaj najavio, on je rekao da to nije nemoguće, ali da bi bilo bolje se napravi međunarodna komisija u kojoj će biti i "prijateljske zemlje".

- Pitanje je šta bi bio cilj FBI - da otkrije ili da dodatno zataška i usmeri istragu u pogrešnom pavcu - pita se lider radikala.

Govoreći o poseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića KiM koja je najavljena za vikend, on je rekao da predsednik tamo nije siguran, da će ga Srbi svojim telima braniti u srpskim sredinama, ali da nije siguran kada bude išao u unutrašnjost Kosmeta.

Kako će proći poseta, kako kaže, isključivo zavisi od toga šta žele međunarodne službe.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59