• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.Kostić

17.01.2018

14:28

SPAŠAVAJU "NEMANJIĆE"!  Tvorci serije poslušali kritike i istumbali istorijski projekat RTS!

Kultura

SPAŠAVAJU "NEMANJIĆE"! Tvorci serije poslušali kritike i istumbali istorijski projekat RTS!

Podeli vest

Reditelj Marko Marinković i scenarista Gordan Mihić najavljuju da će se prva epizoda razlikovati od one koju smo gledali 31. decembra na RTS, ali ne značajno

Tvorci serije "Nemanjići - Rađanje kraljevine" kažu da će u montaži pokušati da promene prvu epizodu koja je naišla na žestoke kritike, ali se unapred ograđuju svesni da je nemoguće ispraviti štetu.

Reditelj Marko Marinković i scenarista Gordan Mihić najavljuju da će se početak serijala razlikovati od onog koji smo gledali 31. decembra na RTS, a u isti mah, potpuno kontradiktorno, kažu da se ništa važno neće promeniti.
- Poslušali smo savete relevantnih kritičara koji su nam dobronamerno ukazali na greške. Zato ćemo neke delove promeniti. Ipak, nismo ništa suštinski menjali, ali ćemo svakako izmontirati da bude više dinamike i uzbuđenja - objašnjava Marinković.

"NEMANJIĆI" SU KAO AMATERSKA PREDSTAVA! Haos u RTS zbog najskupljeg istorijskog TV ostvarenja!

Informer

Dinamičnije
Neke delove ćemo promeniti, ali nismo ništa suštinski menjali. Izmontiraćemo da bude više dinamike i uzbuđenja

On kaže da će pilot-epizoda pretrpeti najviše izmena.
- Biće skraćena epizoda jer je ono što ste gledali bio specijal za Novu godinu. Sigurno neće trajati 70 minuta. Ubacićemo neke scene koje niste videti, biće više drame... Kada se "Nemanjići" ponovo budu emitovali, biće drugačiji od onoga što smo gledali u novogodišnjoj noći - ističe reditelj "Nemanjića".

KUSTURICA O TV SERIJI NEMANJIĆI: To je sveta priča, a ne đubre od sapunica koje NEKI GLEDAJU CELOG ŽIVOTA!

Tanjug

Istu stvar nam je potvrdio i Gordan Mihić. Scenarista je najavio izmene, svestan da nema mnogo prostora za popravku jer su scene već odavno snimljene.

Trudimo se
Trudimo se da materijal uobličimo u jedan finalni proizvod koji će se razlikovati od prve epizode. Ali napominjem, ništa se tu značajno neće promeniti Gordan Mihić

- Trenutno se radi tonska obrada. Pregledamo materijal, kog ima dosta, i trudimo se da uobličimo u jedan finalni proizvod koji će biti uzbudljiv i koji će se razlikovati od prve epizode. Napominjem, ništa se tu značajno neće promeniti, ali će u montaži biti odrađene finese kako bi bilo dramatičnije - rekao je Mihić.

Dragan Bujošević, generalni direktor Javnog servisa Srbije, kaže da troškovi montaže neće dodatno koštati i da su u planiranom budžetu.
- Serija treba da počne da se emituje u februaru, kako je planirano i najavljeno. Montaža je u toku i kao što je običaj, na početku emitovanja biće finalno izmontirano četiri do pet epizoda. Ostale epizode iz montaže će izlaziti u razmaku od sedam dana. Svi troškovi montaže su u planiranom budžetu - rekao je Bujošević.

Ivan Karl: Može to da se popravi

Ivan Karl, filmski i TV kritičar i član Programskog saveta RTS, kaže da je u prvoj epizodi "Nemanjića" falilo dinamike, ali da se to može ispraviti.
- Nedostatak dinamike može se ispraviti u montaži i za to, u zavisnosti od toga sa koliko sirovog materijala produkcija raspolaže, neće biti ni potrebna dosnimavanja. Tu može dosta toga da se koriguje i izmeni. Koliko čujem, pominje se mogućnost da izađe 15 epizoda, a ne 12, koliko je prvobitno najavljeno, a to je već nagoveštaj da će serija u nastavku biti dinamičnija - objasnio je Karl.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija