• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Embargo.rs

17.01.2018

16:31

EMBARGO.RS: Šapić odustaje od trke za gradonačelnika Beograda?!

Politika

EMBARGO.RS: Šapić odustaje od trke za gradonačelnika Beograda?!

Podeli vest

Kako portal Embargo.rs nezvanično saznaje, "neobična" lista Aleksandra Šapića za izbore za Skupštinu grada Beograda predata je danas

Ne malo iznenadenje je podatak, da je predsednik opštine Novi Beograd predao listu sa samo 48 kandidata za odbornička mesta! Embargo podsećamo, da Skupština grada Beograda broji tačno 110 odbornika i sve stranke koje predaju listu, po pravilu, predaju sa svih 110 kandidata za ta odbornička mesta!?

Šta ovo praktično znači? Zašto je Šapić predao krnju listu, sa manje od polovine kandidata za odbornička mesta? Niko ne veruje da je u pitanju neznanje ili gruba omaška? Da je žurio i da možda nije imao vremena, ne bi tek danas predao listu...

- Ovo može samo da znaci jedno, da je Aleksandar Šapić odustao od trke za gradonačelnika, jer bi u tom slučaju morao da preda listu sa bar 56 kandidata - tvrdi za Embargo stručni analitičar iz Skupštine grada Beograda.

- Ovako, izgleda da se on unapred predao i da i ne razmišlja o kandidaturi za gradonačelnika. Ali, će zato verovatno pokušati da sa svojim odbornicima, ma koliko ih bilo, bude prilepak pobedniku, naravno, pod uslovom da niko ne osvoji apsolutnu većinu u Skupštini grada!? Računa, da će ga postizborna trgovina spasiti onoga što je realno da dočeka: suočavanje sa krivičnom odgovornošću zbog svega što je poslednjih godina činio na mestu predsednika opštine Novi Beograd!?

Portal Embargo je pre dan objavio na koji način je Šapić sakupljao potpise za izbornu listu, "uterujući u nju skoro sve zaposlene u opštini Novi Beograd"!!! Činjenica je, da mu se mnogo žurilo, ali, ipak, teško je poverovati da je nenamerno napravio ovako grubu grešku! Ili se možda Šapić odrekao titule gradonačelnika i bez borbe, u korist svog političkog mentora Dragana Đilasa!? Mart je mesec odluke za mnoge stvari u životu Aleksandra Šapića...?



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija